ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το ανήθικο tweet της Τζόρτζια Μελόνι: ανάρτησε βιασμό γυναίκας στην Ιταλία για να της "συμπαρασταθεί"

Η ηγέτιδα του ακροδεξιού κόμματος "Αδέλφια της Ιταλίας" ξαναχτύπησε αναρτώντας αυτή τη φορά στιγμιότυπο βιασμού επειδή ο δράστης ήταν άνδρας που ζητούσε άσυλο στη χώρα.

Κατακραυγή προκάλεσε στην Ιταλία η απόφαση της Τζόρτζια Μελόνι να αναρτήσει στο Twitter βίντεο που δείχνει τον βιασμό μιας Ουκρανής από έναν άνδρα στην Ιταλία. Ωστόσο, η πλατφόρμα κατέβασε το tweet της ηγέτιδας της ακροδεξιάς κρίνοντας το περιεχόμενο ως ακατάλληλο.

Το βράδυ της Κυριακής η Μελόνι ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter το βίντεο που κατέγραφε τον βιασμό μιας γυναίκας στην Πιατσέντσα από έναν "αιτούντα άσυλο". Αυτή την κίνηση προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις και την κατακραυγή πολιτικών αντιπάλων της, χρηστών των social media και ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς δεν είχε λάβει τη συγκατάθεση της γυναίκας και προέβη στην ευρεία προβολή του βίντεο.

Το πρωί της Τρίτης η ανάρτηση είχε αφαιρεθεί στο Twitter.

Η 55χρονη γυναίκα δέχθηκε επίθεση σε πεζοδρόμιο στην πόλη Πιατσέντσα το πρωί της Κυριακής, από έναν άνδρα από τη Γουινέα, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Το περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε από άτομο που βρισκόταν σε διαμέρισμα και ο δράστης συνελήφθη.

Η Μελόνι, η οποία θεωρείται φαβορί για την ηγεσία της Ιταλίας, ανάρτησε βίντεο που είχε δημοσιευθεί σε ιστοσελίδα εφημερίδας. Τα πρόσωπα ήταν καλυμμένα, αλλά οι κραυγές της γυναίκας ακούγονται.

"Δεν μπορεί κανείς να μένει σιωπηλός ενώπιον αυτού του αποτρόπαιου επεισοδίου σεξουαλικής βίας σε βάρος Ουκρανής, που διαπράχθηκε ημέρα στην Πιατσέντσα από αιτούντα άσυλο. Μια αγκαλιά σε αυτή τη γυναίκα. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να αποκαταστήσω την ασφάλεια στις πόλεις μας", έγραψε η Μελόνι. Η εργαλιοποίηση του πόνου και του τραύματος μιας γυναίκας από γυναίκα; Κι όμως.

Μία ημέρα αργότερα, μέσω Twitter, υποστήριξε ότι δημοσίευσε το βίντεο προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη της στο θύμα, να καταδικάσει το συμβάν και "προφανώς να απαιτήσω δικαιοσύνη".

Αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο

"Είναι απρεπές να χρησιμοποιούνται εικόνες βιασμού. Είναι ακόμη πιο απρεπές να γίνεται αυτό για εκλογικούς σκοπούς", έγραψε στο Twitter ο Ενρίκο Λέτα, επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος. Που τόνισε ότι πάντα προηγείται ο σεβασμός για τους ανθρώπους και τα θύματα.

Ο Κάρλο Καλέντα, γραμματέας του κόμματος "Azione" χαρακτήρισε "ανήθικο" το tweet της Μελόνι και υπογράμμισε ότι μόνο τα θύματα έχουν σημασία. Η Ιτζιάμπα Σέγκο, Ιταλίδα συγγραφέας με καταγωγή από τη Σομαλία, κατηγόρησε τη Μελόνι ότι εκμεταλλεύθηκε το θύμα βιασμού. "Προσφέρθηκε για ηδονοβλεψία με στόχο τα κλικ, αντί να προστατευτεί. Αυτή η προεκλογική εκστρατεία είναι φριχτή", σχολίασε.

Από την πλευρά της η Μελόνι, μέσω Facebook, σχολίασε ότι οι αντίπαλοί της χρησιμοποίησαν τον βιασμό για να επιτεθούν στην ίδια, αγνοώντας το θύμα και την "έκτακτη κατάσταση με το μεταναστευτικό".

Οι ιταλικές αρχές διερευνούν πώς διέρρευσε το βίντεο. "Η διάδοση βίντεο που απεικονίζουν το εγκληματικό επεισόδιο διερευνάται ενδελεχώς", δήλωσε η εισαγγελέας της Πιατσέντσα, Γκράτσια Πραντέλα. Η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων επίσης ανακοίνωσε ότι εξετάζει "πιθανές ευθύνες των ανθρώπων που, για διάφορους λόγους και διαφορετικούς σκοπούς, το ανάρτησαν".

Το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι, Αδελφοί της Ιταλίας, προβλέπεται από τις δημοσκοπήσεις ότι θα εξασφαλίσει τις περισσότερες έδρες στις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, κάτι που την κάνει φαβορί για να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

26 Απρ 2024

Σκοτ Ντίσικ: Το Ozempic, η δραματική απώλεια κιλών και η κραυγή απόγνωσης για βοήθεια

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Σκοτ Ντίσικ - του σταρ απο το Keeping Up with the Kardashians-λόγω της δραματικής απώλειας βάρους με τη χρήση του Ozempic.

Περισσότερα από

News

26 Απρ 2024

Κιάρα Μαρκέζη: Η εγγονή του Άκη Τσοχατζόπουλου στην πασαρέλα της Athens Fashion Week

Η 24χρονη που έγινε γνωστή από το My Style Rocks, περπάτησε στην πασαρέλα της Kathy Heyndels.

26 Απρ 2024

Συλλεκτικό βίντεο: Η (μελαχρινή) Βίκυ Χατζηβασιλείου λέει στη Βουγιουκλάκη ότι τη θαύμαζε... η πρόγιαγιά της!

Η Αλίκη σε κέφια, ένα πρωινό του Μαρτίου το 1994, στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

26 Απρ 2024

Σοφία Μπους: "Είμαι queer και επιτέλους νιώθω ότι μπορώ να ανασάνω"

Μετά τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό, η Σοφία Μπους έκανε coming out και μίλησε για τη σχέση της με την Άσλιν Χάρις.

26 Απρ 2024

Τζέιν Φόντα: Η σπάνια δημόσια εμφάνιση της 86χρονης ηθοποιού με την 21χρονη εγγονή της Βίβα Βαντίμ

Η Τζέιν Φόντα με την εγγονή της, στα βραβεία TIME Earth Awards Gala στη Νέα Υόρκη.

26 Απρ 2024

Η 57χρονη Σάλμα Χάγιεκ σε άγνωστες φωτογραφίες από το γάμο της με τον μεγιστάνα Φρανσουά-Ανρί Πινό

H Σάλμα Χάγιεκ και ο Φρανσουά Ανρί Πινό συμπλήρωσαν 15 χρόνια γάμου. Η εξωτική Μεξικανή ηθοποιός αποκάλυψε στο Instagram αδημοσίευτες φωτογραφίες τους.

26 Απρ 2024

Για safari η Αμαλία Κωστοπούλου με τον σύντροφό της με τα παπούτσια της σεζόν

Οι εντυπωσιακές λήψεις που δημοσίευσε η Αμαλία.

26 Απρ 2024

Κρίστι Τέρλινγκτον: Ποζάρει (σχεδόν) τόπλες στα 55 της και είναι άψογη

"Αισθάνομαι τυχερή που έχω την επιλογή να κάνω το μοντέλο. Ακόμα βιοπορίζομαι από αυτήν την δουλειά"

26 Απρ 2024

Ένα θαύμα στα Μετέωρα: Ο "εργένης των Μετεώρων" βρήκε ταίρι

Ο ασπροπάρης (είδος γύπα) γυρνούσε για χρόνια μόνος στη φωλιά του, φέτος η τύχη του άλλαξε!

26 Απρ 2024

Ράιαν Γκόσλινγκ – Έμιλι Μπλαντ: Εντυπωσιακοί σε ειδική προβολή του "The Fall Guy" στο Λονδίνο

"The Fall Guy" θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 6 Μαΐου

26 Απρ 2024