ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

10+2 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους στο ERTflix

Μικρά διαμαντάκια της πρόσφατης ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής μας περιμένουν στην ψηφιακή πλατφόρμα του ERTflix.

Bella

Όσοι βρισκόμαστε ακόμα στις πόλεις, μπορούμε να γεμίσουμε τα βράδια μας με βόλτες ή με κινηματογράφο, στις αίθουσες ή στο σπίτι. Όσοι δεν έχετε μπει ακόμα στην ψηφιακή πλατφόρμα της ERT, το ERTflix, να η ευκαιρία. Δεν χρειάζεται εγγραφή, δεν χρειάζεται τίποτα στην ουσία παρά να επιλέξετε τι θα θέλατε να παρακολουθήσετε.

Ανάμεσα στις επιλογές (υπάρχουν αυτή την περίοδο και αρκετές ταινίες του Γούντι Άλεν, λόγω του αφιερώματος που κάνει η ΕΡΤ αυτόν τον μήνα) βρίσκουμε και ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων σκηνοθετών, πρόσφατης παραγωγής. Ταινίες που έχουν συμμετάσχει και έχουν βραβευτεί σε Φεστιβάλ. Ιδού λοιπόν η λίστα της ενότητας "Μικρές Ιστορίες":

Φυσαρμόνικα Μαν

10+2 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους στο ERTflix

Ένας πατέρας έχει απαγάγει την κόρη του, προκειμένου να τη δει. Χωρίς πολλά λεφτά ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο προσπαθώντας να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται.

BELLA

Bella, μικρού μήκους

Η ταινία που σάρωσε τα βραβεία στο Φεστιβάλ Δράμας. Με αυτή μεταφερόμαστε στο 1986, λίγο πριν την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, λίγο πριν το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Η Ανθή, η πρωταγωνίστρια, βλέπει γύρω της πως όλα αλλάζουν -η χώρα της, ο κόσμος- αλλά και ο σύντροφός της Χρήστος.

Χρυσόψαρο

Χρυσόψαρο, μικρού μήκους

0 εφτάχρονος Στρατής είναι διαφορετικός από τα υπόλοιπα αγόρια της ηλικίας τους και αυτό ανησυχεί τον πατέρα του. Τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο, όταν αποκαλυφθεί ότι το δώρο γενεθλίων του Στρατή, δεν είναι ένα χρυσόψαρο σαν όλα τα άλλα…

APALLOU

Apallou, μικρού μήκους

Ένας εγγονός επιστρέψει στο χωριό των προγόνων του για να ξεχειμωνιάσει. Ένας παππούς επιστρέφει από τον θάνατο για να δει για μια τελευταία φορά τον εγγονό του. Κι ένα χωριό που δεν μπορεί να διαχειριστεί τις επιστροφές από αγάπη. Η ταινία πραγματεύεται τους όρους "ξένος" και "οικείος".

Στα βήματά της

Στα βήματά της, μικρού μήκους

Η Λένα βρίσκεται σε πρόγραμμα επανένταξης. Μέσα από την καινούργια της δουλειά, ως συλλέκτης γάλακτος, αποκτά πρόσβαση στην αγροτική φυλακή ανηλίκων, όπου κρύβεται το μεγάλο της μυστικό.

Βούτα

Βούτα, μικρού μήκους

Η Βούτα, ένα είδος περιστεριού πετάει μέχρι τα σύννεφα και ύστερα πέφτει με ταχύτητα που αγγίζει τα 230 χλμ την ώρα, επιβραδύνοντας λίγο πριν ακουμπήσει το έδαφος. Ακριβώς όπως οι βούτες, ο Χρήστος καλείται τώρα να κάνει το ίδιο μεταφορικά έχοντας να αντιμετωπίσει το γεγονός πως ο πατέρας του επιστρέφει στο σπίτι μετά την έκτιση της ποινής του στη φυλακή. Και να προσαρμοστεί σε μια επαγγελματική πραγματικότητα.

Το δάσος

Το δάσος, μικρού μήκους

Σ’ έναν κόσμο χωρίς φύση υπάρχει ένα θεματικό πάρκο με λίγα εναπομείναντα φυτά. Μια ξεναγός καθοδηγεί ένα γκρουπ τουριστών στη λιγοστή βιοποικιλότητα που εκτίθεται σε γκαλερί, σε εμπορικά κέντρα και υπό κατασκευή βουνά, αλλά και στο μοναδικό δάσος που έχουν δει ποτέ στη ζωή τους. Τι θα συναντήσουν εκεί;

Το νόημα του Αυγούστου

Το νόημα του αυγούστου, μικρού μήκους

Ο Αντρέας πρέπει να προσέχει το σπίτι και τον σκύλο του αφεντικού. Το σκυλί όμως είναι άγριο και το σπίτι πολυτελές. Οι συνάδερφοι από το εργοστάσιο τον ζηλεύουν, ενώ ο γείτονας παραμονεύει. Επιπλέον, το σκυλί έχει τα δικά του σχέδια.

Ave Eva

Ave Eva, μικρού μήκους

Η επτάχρονη Εύα ζει μαζί με τους γονείς της και τον μικρότερο αδερφό της. Όλα κυλούν ομαλά στη ζωή της μέχρι που βλέπει τους γονείς της να κάνουν έρωτα. Το θέαμα αυτό, δυσβάσταχτα άγνωστο, μυστηριώδες και βίαιο της προκαλεί τρόμο και περιέργεια ταυτόχρονα. Στη συνέχεια μαθαίνει από τα μεγαλύτερα κορίτσια του κολυμβητηρίου πως η συνέπεια της πράξης είναι ο ερχομός ενός νέου παιδιού στην οικογένεια.

Καρτ ποστάλ από το τέλος του κόσμου

Postacards, μικρού μήκους

Κατά τη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών η Δήμητρα και ο Δημήτρης θα υποχρεωθούν να επικοινωνήσουν ουσιαστικά μετά από πολύ καιρό. Καθώς υπομένουν, μαζί με τις κόρες τους, το υπόλοιπο της διαμονής σε ένα απομακρυσμένο νησί, η αναπάντεχη διακοπή των τηλεπικοινωνιών τους αναγκάζει να αναζητήσουν διέξοδο.

Λεωφόρος Πατησίων

Patision Avenue, μικρού μήκους

Στο πολυβραβευμένο μονοπλάνο του Θανάστη Νεοφώτιστου που γυρίστηκε στο κέντρο της Αθήνας, μια γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με ένα δίλημμα. Από τη μία θα πρέπει να πάει σε μία οντισιόν πολύ σημαντική για εκείνη, από την άλλη ανακαλύπτει πως ο μικρός της γιός έμεινε μόνος στο σπίτι. Περπατώντας στη Λεωφόρο Πατησίων και εν μέσω κοινωνικών αναταράξεων προσπαθεί να τα λύσει όλα από το κινητό της.

Στο αεροδρόμιο

Στο αεροδρόμιο, μικρού μήκους

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Πάρο και αποτελεί μια καθαρόαιμη κωμωδία με καταβολές στον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο. Γέλιο και συγκίνηση περιβάλουν την ιστορία του Προκόπη, του υπεύθυνου ενός νησιωτικού αεροδρομίου, σκιαγραφώντας τις σχέσεις του με τους ντόπιους.

Ακολουθήστε το womantoc στο instagram

Read Next

08 Μαϊ 2024

Χίλαρι Νταφ: Γέννησε το 4ο μωρό της στο σπίτι - Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες από την γέννα στο νερό

Το 4ο παιδί της έφερε στον κόσμo η τραγουδίστρια και ηθοποιός, Hilary Duff.

08 Μαϊ 2024

Δίκη στο Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση να πέσουν στα "μαλακά" οι κατηγορούμενοι

Η έφεση που ασκήθηκε αφορά το σύνολο της απόφασης, πλην του ηλικιωμένου που έβαλε τη φωτιά, ο οποίος καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλακή, γιατί νομικά δεν μπορούσε να ασκηθεί.

Περισσότερα από

News

08 Μαϊ 2024

Met Gala: Το "γυμνό φόρεμα" νίκησε και πάλι- αλλά μήπως τελικά έχει καταντήσει βαρετό;

Το λέει και ο λαός: "Το πολύ το "Κύριε Ελέησον" το βαριέται και ο παπάς".

08 Μαϊ 2024

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

Ο ισραηλινός στρατός ανέπτυξε άρματα μάχης χθες στη Ράφα, πήρε τον έλεγχο της συνοριακής διέλευσης και έκλεισε τα δυο κυριότερα σημεία εισόδου ανθρωπιστικής βοήθειας εξαγριώνοντας τη διεθνή κοινότητα.

08 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: H Eλένη Φουρέιρα σε μια εκρηκτική performance

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα, ξεκίνησε ο Α’ ημιτελικός της φετινής Eurovision.

08 Μαϊ 2024

Dove Cameron - Damiano David: Ναι, ήταν το ωραιότερο ζευγάρι στο Met Gala 2024

Αγνώριστος ο Damiano David, frontman των Måneskin, αλλά πολύ ερωτευμένος με την Ντοβ Κάμερον είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια.

08 Μαϊ 2024

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου εκπέμπει "silver alert"- Σπάνιο κλικ με τον αδερφό του

"Δύο αδέλφια, κοτσονάτοι οδοιπόροι και εξερευνητές χάθηκαν στα δάση του Ανατολικού Πηλίου" γράφει στην ανάρτηση του ο μουσικός!

08 Μαϊ 2024

"Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα" της Άλκης Ζέη για πρώτη φορά στο θέατρο

Από τις 9 Μαΐου στο θέατρο "Μεταξουργείο" για 15 παραστάσεις.

08 Μαϊ 2024

Θεϊκή εμφάνιση έκανε η Σάλμα Χάγιεκ στο παλάτι των Ηλυσίων στο Παρίσι

Η ηθοποιός επισκίασε με την παρουσία της, τις δύο Πρώτες Κυρίες της Γαλλίας και της Κίνας.

08 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Το BBC αποθεώνει την Μαρίνα Σάττι

Και χαρακτηρίζει το Zari "avant-garde κολάζ ήχου".

08 Μαϊ 2024

Η Έλενα Παπαρίζου αποθέωσε την Ελένη Φουρέιρα στην εμφάνιση του ημιτελικού της Eurovision

Εκρηκτική και εντυπωσιακή η εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα στον Α' Ημιτελικό της Eurovision.