ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Δύο γυναικοκτονίες σε 2 ημέρες- 12 το πρώτο 7μηνο του 2022

Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους η μία στη Ζάκυνθο και η άλλη στο Ρέθυμνο της Κρήτης, ενώ σήμερα το πρωί βρέθηκε νεκρή 17χρονη κοπέλα στο Περιστέρι. Αναζητείται ο σύντροφός της ως ύποπτος.

Το 2021 θρηνήσαμε είκοσι δύο γυναίκες που δολοφονήθηκαν από τον σύζυγο ή σύντροφό τους. Μέχρι στιγμής, το 2022 έχουν σημειωθεί 12 γυναικοκτονίες.

Τώρα, μια ακόμη γυναίκα δολοφονήθηκε βάναυσα στη Ζάκυνθο την περασμένη Κυριακή και μάλιστα αφού τού είχε κάνει η ίδια μήνυση για ξυλοδαρμό της στις 18 Ιουνίου από τον σύζυγό της. Τού είχαν επιβληθεί ασφαλιστικά μέτρα που απαγόρευαν να πλησιάζει το σπίτι της σε απόσταση 100 μ. Τα μέτρα προφανώς δεν τον εμπόδισαν να τη σύρει από τη μαλλιά στη βεράντα και να της φωνάζει πως θα τη σκοτώσει, όπερ και έκανε με ένα μαχαίρι. Πρόκειται για έναν άνθρωπο βίαιο σύμφωνα με τα στοιχεία και μια γυναίκα που δεν κατόρθωσε να προστατεύσει τη ζωή της μολονότι προέβη στις απαραίτητες ενέργειες.

Δώδεκα ώρες μετά στο Άνω Μαλάκι του Ρεθύμνου μία ακόμα γυναίκα δολοφονήθηκε επειδή τόλμησε να ζητήσει από τον 60χρονι σύζυγό της να χωρίσουν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. "Με κατεδάφισε" φέρεται να είπε στην Αστυνομία επιρρίπτοντας την ευθύνη σε εκείνη. "Μου επιτέθηκε και θόλωσα" υποστήριξε εκείνος. Δήλωσε πως η γυναίκα είχε εγκαταλείψει τη συζυγική εστία 3 φορές και πως κάθε φορά εκείνος τη δεχόταν πίσω. Όταν καυγάδισαν την Κυριακή στην κουζίνα άρπαξε ένα μαχαίρι και τη δολοφόνησε.

Τη Δευτέρα το βράδυ βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Περιστέρι 17χρονη κοπέλα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο θάνατος φαίνεται να ήταν ασφυκτικός. Η Αστυνομία αναζητά τώρα τον σύντροφό της ως ύποπτο, καθώς η κοπέλα φέρει μελανιές στο σώμα της ενώ δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα. Ωστόσο, η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Ας μην ξεχνάμε πως παράλληλα με τις γυναικοκτονίες συνελήφθη και ο Μυρογιάννης Ευστράτιος, που κατηγορείται για τον βιασμό 14χρονου κοριτσιού στη Λέσβο, ο οποίος μάλιστα ήταν αστυνομικός.

Τόσα εγκλήματα κατά γυναικών και κοριτσιών μέσα σε λίγες μέρες. Μια ζοφερή πραγματικότητα που αποκαλύπτει με τον πιο τραγικό τρόπο τη θέση των γυναικών στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024
18 Απρ 2024

Σοφία Μπεκατώρου: "Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει" είπε για τον Παπανώτα

Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Περισσότερα από

News

18 Απρ 2024

Νίκος Αλιάγας: Η φωτογραφία τουγια την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο Νίκος Αλιάγας ήταν ο οικοδεσπότης της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

18 Απρ 2024

Μάρα Δαρμουσλή: "Με ρώτησαν μέχρι πότε θα θηλάζω, έλαβα σεξιστικά σχόλια"

Η Μάρα Δαρμουσλή μίλησε για τη σχέση με την οικογένειά της, για τις δυσκολίες με τα παιδιά της αλλά και για τη διατροφική διαταραχή που πέρασε.

18 Απρ 2024

Η Ελένη Μενεγάκη αποχωρεί από το MEGA-Το παρασκήνιο της αποχώρησης

Τέλος εποχής για την Ελένη Μενεγάκη και το Mega στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.

18 Απρ 2024

Τατιάνα Στεφανίδου, 24 χρόνια πριν και σχεδόν αγνώριστη

Η ρετρό εμφάνιση με κόκκινα μαλλιά από τηλεοπτική εκπομπή του 2000.

18 Απρ 2024

ZAF: "Ο πατέρας μου πέθανε πριν γεννηθώ"

O γνωστός καλλιτέχνης, κατά κόσμον Γιάννης Ζαφειρίου, μίλησε για την πορεία του στην μουσική και τα δύσκολα παιδικά χρόνια.

18 Απρ 2024

Τέμπη: "Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο τη μοιραία νύχτα" - Περίεργη καταγγελία από τον Νίκο Πλακιά

Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

18 Απρ 2024

Τα γλυπτά του Παρθενώνα ενέπνευσαν τη σχεδιάστρια Δάφνη Βαλέντε

"Επειδή η μόδα έχει φωνή -από τη στιγμή που ελκύει δημοσιότητα, είναι ένας άλλος τρόπος να περάσουμε ένα τρανταχτό μήνυμα ότι θέλουμε επιτέλους αυτό που μας ανήκει, που είναι τα γλυπτά μας πίσω" είπε η σχεδιάστρια.

18 Απρ 2024

Η Σία Κοσιώνη με το must have κοστούμι της άνοιξης

Ένα κοστούμι όπως αυτό της Σίας Κοσιώνη πρόκειται να ανανεώσει το ανοιξιάτικο office style σου.

18 Απρ 2024

Η εκδίκηση των "nerds": Όταν σταρ του Χόλιγουντ σπεύδουν να είναι εκεί στην απονομή Βραβείων επιστήμης

Από τον Έλον Μασκ ως την Κιμ Καρντάσιαν όλοι ήταν εκεί για να τιμήσουν 8 επιστήμονες στα "Όσκαρ της Επιστήμης" όπως αποκαλούνται τα Βραβεία Breakthrough.