ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Virgin River: μα σε ποιον παράδεισο γυρίστηκε η σειρά;

Τα νέα επεισόδια του σίριαλ Virgin River να παίζουν τώρα στο Netfix μας κάνουν να θέλουμε να πάμε στο…

Το σίριαλ Virgin River είναι το απόλυτο gateway. Μας μεταφέρει σε μια κοινωνία που ζει αρμονικά ως επί το πλείστον μέσα στην αγκαλιά της φύσης. Τα τοπία όπου έχουν γίνει τα γυρίσματα κόβουν την ανάσα: βουνά, δέντρα, αερογέφυρες για πεζούς μες στη φύση, δάση, ποτάμια.

Ο συγγραφέας Ρόμπιν Καρ, στα βιβλία του οποίου βασίστηκε η σειρά, δήλωσε πως δεν είχε κατά νου μια πραγματική πόλη, αλλά μια πόλη "που υπάρχει μόνο στις καρδιές και στο μυαλό μας" όπως έχει πει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η τηλεοπτική της μεταφορά επέβαλε να βρεθούν πράγματι αντίστοιχα τοπία. Και βρέθηκαν. Στον Καναδά. Έτσι, τα περισσότερα γυρίσματα του Virgin River έχουν πραγματοποιηθεί στο Βανκούβερ και σε άλλες περιοχές της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά. Πόλεις όπως το Μπέρναμπι, το Σκουάμις.

Βέβαια σύμφωνα με το σενάριο υποτίθεται πως η ιστορία διαδραματίζεται στις ΗΠΑ, στη βόρεια Καλιφόρνια, σε μια πόλη 600 ατόμων υποτίθεται. Ποια είναι η ιστορία τώρα θα μου πείτε. Συνοπτικά: σε μια φιλήσυχη πόλη, το Virgin River, σωστά καταλάβατε, φτάνει η Μελ Μονρόε, νοσοκόμα, από το Λος Άντζελες προσπαθώντας να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή της. Σχεδόν αμέσως γνωρίζει τον Τζακ, ιδιοκτήτη του μπαρ της πόλης και ψυχή της μικρής κοινότητας, ε και τα υπόλοιπα τα φαντάζεστε. Βασική παράμετρος είναι οι ανθρώπινες σχέσεις που υπάρχουν σε αυτή τη μικρή πόλη, όπου όλοι νοιάζονται για όλους κλπ. Ένα feel good- veg out σενάριο, ωραίο, ευχάριστο, καλοκαιρινό.

Τα τοπία όμως καθηλώνουν. Αρκετά από αυτά βρίσκονται στη μικρή κοινότητα Snug Cove, στο Bowen Island όπου ζουν 3.700 άνθρωποι.

Τώρα αν ετοιμάζεται βαλίτσες για Βανκούβερ ιδού μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες:

Το μπαρ του Τζακ

Πρόκειται για το Watershed Hill στο Brackendale, 40 μίλια βόρεια από το Βανκούβερ. Βέβαια το εσωτερικό του είναι διαφορετικό, γιατί τα εσωτερικά γυρίσματα έγιναν σε στημένο στούντιο και όχι στο πραγματικό μπαρ.

Το ιατρείο του "Ντοκ"

Το ιατρείο του Βέρνον στο οποίο εργάζεται η Μελ είναι ένα σπίτι στην οδό First Street 122, σύμφωνα με το Conde Nast Travele. To σπίτι χρίστηκε το 1889 και πωλήθηκε 2.3 εκ. δολάρια το 2021 μετά την επιτυχία του σίριαλ. Έχει 4 υπνοδωμάτια, 3 μπάνια, 2 σκάλες μια ενιαία βεράντα περιμετρικά και υπέροχο κήπο.

Το ειδυλλιακό σπιτάκι της Μελ

Το σπίτι που θα θέλαμε να έχουμε όλοι είναι του ανθρώπου που φροντίζει το Murdo Frazer Park στον Καναδά, υπάρχει από το 1950 και έχει "πρωταγωνιστήσει" και σε άλλες ταινίες.

Η καντίνα της Πέιτζ

Το φορτηγάκι που είναι γεμάτο γλυκά, κέικ και βουτήματα και που κάποτε ήταν η επιχείρηση της Πέιτζ που μετά ενέλαβε η Λίζι βρίσκεται στο Burnaby Foreshore Park, κοντά στο Βανκούβερ και φημίζεται για τις διαδρομές του δίπλα στο νερό.

Ακολουθήστε το womantoc στο instagram

Read Next

22 Απρ 2024

Στη Νικόλ Κίντμαν το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (AFI)

Στις 27 Απριλίου θα λάβει χώρα η τελετή και η Νικόλ Κίντμαν θα πρέπει να είναι πολύ χαρούμενη καθώς θα της το παραδώσει μια σπουδαία ηθοποιός.

22 Απρ 2024

Ο "φούρνος του χωριού", που έγινε το "διεθνές" αρτοποιείο στη Ζίτσα Ιωαννίνων

"Ο στόχος μας, είναι να διαδώσουμε την υπέροχη γαστρονομία της Ηπείρου, σε όλο τον κόσμο", λέει ο ιδιοκτήτης του.

Περισσότερα από

News

22 Απρ 2024

Το Πάσχα έφτασε στο gift shop του Μεγάρου Μουσικής

Λαμπάδες, διακοσμητικά αυγά, υπέροχα δώρα και βιβλία θα βρείτε για μικρούς και μεγάλους στο M-shop του Μεγάρου Μουσικής.

22 Απρ 2024

Μητροπολίτη Κοζάνης και Σερβίων: Οι γυναίκες "να επιστρέψουν σπίτια τους"

Νέο απαράδεκτο σχόλιο από τον Μητροπολίτη εναντίον των γυναικών- τις θεωρεί τις μόνες υπεύθυνες για το μεγάλωμα των παιδιών, αλλά και τις συμμορίες ανηλίκων.

22 Απρ 2024

Καρυστιανού: Ντροπή της Δικαιοσύνης η αρχειοθέτηση της μήνυσής μας - Θα βρούμε όσα πέταξαν

Χιλιάδες πολίτες θέλησαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση για την τραγωδία των Τεμπών, με κεντρική ομιλήτρια την Μαρία Καρυστιανού.

22 Απρ 2024

"Garbo: Leave Me Alone": Ντοκιμαντέρ, για την αινιγματική Γκρέτα Γκάρμπο

Σε ηλικία 35 ετών κι έχοντας 4 υποψηφιότητες για Όσκαρ η σταρ αποσύρθηκε από το Χόλιγουντ και τον δημόσιο βίο.

22 Απρ 2024

Στα σκαριά η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου "The Thursday Murder Club"

Το ομώνυμο βιβλίο αφηγείται την ιστορία τεσσάρων φίλων που διανύουν την έβδομη δεκαετία της ζωής τους και ζουν σε ένα οίκο ευγηρίας λύνοντας ανεξιχνίαστες υποθέσεις.

22 Απρ 2024

Τζέσικα Λανγκ: Η αδάμαστη γυναίκα -και πανέμορφη σταρ- έγινε 75 χρόνων!

Δύο Όσκαρ, 46 βραβεία και 86 υποψηφιότητες για τη Τζέσικα Λανγκ που κατέκτησε το Χόλιγουντ με το ταλέντο και τη γοητεία της και απέδειξε πως δεν ήταν μόνο το κορίτσι του Κινγκ Κονγκ.

21 Απρ 2024

Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Το πώς αντιμετωπίζουν οι άντρες της Βουλής μια γυναίκα είναι σοκαριστικό"

"Μου είχε πει βουλευτής της ΝΔ: "Εσύ δεν έχεις παιδιά κι άρα δεν μπορείς να μιλάς για τα Τέμπη"" είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, τονίζοντας την ανάγκη να παλέψουμε όλοι και όλες ενάντια στον σεξισμό.

21 Απρ 2024

Οι "Κρουζαίοι": όταν ο Τομ Κρουζ ήταν ζευγάρι με την Πενέλοπε Κρουζ

Οι δύο σταρ είχαν σχέση αμέσως μετά τον χωρισμό του με τη Νικόλ Κίντμαν.

21 Απρ 2024

Νικόλαος- Τατιάνα Μπλάτνικ: Η φωτογραφία από τον γάμο τους

Η είδηση του διαζυγίου τους έχει προκαλέσει θλίψη στο κοινό.