ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Άσλεϊ Τζαντ: Η συνάντηση με τον άνθρωπο που την βίασε λειτούργησε λυτρωτικά για την ψυχή της

Η Αμερικανίδα ηθοποιός αποκάλυψε πως βρέθηκε να συζητάει με τον βιαστή της προκειμένου να ανακαλύψει τα κίνητρα της πράξης του.

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε η Άσλεϊ Τζαντ στον Ντέιβιντ Κέσλερ, μιλώντας στο εβδομαδιαίο podcast του συγγραφέα για το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη σε νεαρή ηλικία. Η Αμερικανίδα ηθοποιός μόλις δύο χρόνια νωρίτερα αποκάλυψε πως είχε πέσει θύμα βιασμού τρεις φορές και μάλιστα την μια από αυτές έμεινε έγκυος, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί αναγκαστικά σε άμβλωση. Όπως δήλωσε ο μοναδικός τρόπος για να αισθανθεί αληθινά δικαιωμένη, προσφέροντας ολοκληρωτικά λύτρωση στην ψυχή της, ήταν να αναζητήσει τον άνθρωπο που την βίασε και συζητώντας μαζί του να ανακαλύψει το κίνητρο, το οποίο τον οδήγησε στην φρικτή αυτή πράξη.

Η εν λόγω επιθυμία έγινε πραγματικότητα αρκετά χρόνια μετά το δυσάρεστο περιστατικό, αφού η 54χρονη Τζαντ συνάντησε πρόσφατα έναν από τους βιαστές της. "Για να συντομεύσω την ιστορία, προσπάθησα να τον βρω και καταλήξαμε δίπλα - δίπλα, σε κουνιστές πολυθρόνες να μιλάμε. Του είπα ότι με ενδιαφέρει πολύ να ακούσω την ιστορία που κουβαλάει όλα αυτά τα χρόνια και να καταλάβω γιατί έφτασε ως εκεί. Μόνο έτσι θα μπορούσε να αποκατασταθεί στα μάτια μου η "δικαιοσύνη"" επισήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας στη συνέχεια πως η απόφαση να μιλήσει κατ’ ιδίαν μαζί του προέκυψε μόνον αφού είχε περάσει ο έντονος θυμός.

Η ψυχή μου πλέον είναι γεμάτη

"Όταν με βίασε ένας άντρας το 1999, θεώρησα ότι ήταν κάτι τρελό. Ήξερα τα όριά μου, ήμουν άθικτη και εκτός αυτούς, ήμουν ήδη μια δυνατή γυναίκα που στήριζα τον φεμινισμό. Το ότι συνέβη κάτι τέτοιο υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Ήταν κάτι απρόβλεπτο. Παρόλα αυτά, έχω την επιθυμία ακόμα και σήμερα, να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη, όμως η ψυχή μου πλέον είναι γεμάτη".

Όπως ξεκαθάρισε σε άλλο σημείο της συζήτησης, καταφέρει να βελτιώσει τον τραυματισμένο ψυχικό της κόσμο με πολύ μεγάλη προσωπική προσπάθεια, ξεπερνώντας σε σημαντικό βαθμό την θλίψη μόνη της, με μοναδικό σύμμαχο την θεραπεία που επίλεξε να ακολουθήσει. "Είχα την ευκαιρία να δουλέψω μόνη μου για αυτό το τραύμα, να κάνω τη θεραπεία μου και να κάνω κάποιες αλλαγές στη συνείδησή μου. Κατάφερα να δεθώ με άλλες γυναίκες που είχαν παρόμοιες εμπειρίες και να μοιραστώ μαζί τους πολλά μυστικά" εξήγησε μεταξύ άλλων.

Υπάρχουν ακροατές που χρειάζονται να τους υπενθυμίσω πως η ειλικρινής μεταμέλεια είναι το πιο σημαντικό

Κλείνοντας, φρόντισε να υπενθυμίσει στους ακροατές πως για να επουλωθεί το τραύμα του βιασμού δεν χρειάστηκε η συμβολή του θύτη της, παρά μόνο η εσωτερική δουλειά που χάρισε στον εαυτό της. "Η θεραπεία μας από τη θλίψη είναι μια δουλειά που πρέπει να την κάνουμε εμείς οι ίδιοι εσωτερικά. Ακόμα και το ταξίδι μας, παρέα με τη θλίψη και το τραύμα, είναι κι αυτό μια δουλειά εσωτερική. Υπάρχουν ακροατές που χρειάζονται να τους υπενθυμίσω πως η ειλικρινής μεταμέλεια είναι το πιο σημαντικό" είπε.

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

19 Απρ 2024

Χάτσικο: Ο σκύλος που απάντησε στην ανθρωπότητα για το αν τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο Χάτσικο από την Ιαπωνία υπήρξε πρωταγωνιστής μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης.

19 Απρ 2024

Ο Νικ Κέιβ συμφιλιώθηκε με καλλιτέχνες που τον έχουν "απογοητεύσει"

"Υποψιάζομαι ότι μέσα στη μουσική όλοι θα βρούμε ο ένας τον άλλον" είπε για την αφρόκρεμα των μουσικών που κατά καιρούς έχουν απογοητεύσει και τον ίδιο.

19 Απρ 2024

Με άνετο outfit και sneakers στις ανθισμένες κερασιές η Άντζελα Γκερέκου

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ

19 Απρ 2024

ΟΗΕ: Συστάσεις ειδικά για την Ελλάδα εξέδωσε ο Οργανισμός για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW) αποφάσισε να κάνει 10 συγκεκριμένες συστάσεις στην Ελλάδα.