ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Δε μου αρέσει να με κοιτούν επίμονα, αλλά το καταλαβαίνω": Το μοντέλο που αλλάζει δέρμα κάθε 10 μέρες είναι αποφασισμένη να πετύχει

Η Τζέιζα Καελάνι, πάσχει από ιχθύαση, μία σπάνια δερματική πάθηση, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να κυνηγήσει το όνειρό της.

μοντέλο, Τζέιζα Καελάνι

Η Τζέιζα Καελάνι έχει μία σπάνια δερματική πάθηση που απαντάται σε 1 στους 100.000 ανθρώπους, είναι κληρονομική και οφείλεται σε κάποια ανωμαλία στο γονιδίωμα του γονέα. Όταν γεννήθηκε η Τζέιζα περιβαλλόταν από μία μεμβράνη, το δέρμα της ήταν πολύ σφιχτό και έλαμπε. Παρότι το βρέφος έμεινε για εβδομάδες στο νοσοκομείο προκειμένου να βρουν οι γιατροί την αιτία, τελικά η διάγνωση έγινε αργότερα από το Duke University.

Η Τζέιζα Καελάνι που σήμερα είναι μοντέλο και έχει ήδη φιγουράρει στις σελίδες περιοδικών Μόδας οφείλει την πορεία της σε δύο ανθρώπους κυρίως: στη μητέρα της και μία συμμαθήτριά της. Η μητέρα της πάντοτε την υπερασπιζόταν στον δρόμο όταν ο κόσμος την κοίταζε επίμονα, τούς έλεγε "δεν είναι ευγενικό να κοιτάτε έτσι. Μπορείτε να ρωτήσετε ό,τι θέλετε, αλλά όχι να κοιτάτε έτσι".

Και το μεγάλο πρόβλημα; Το σχολείο; Η μητέρα της έπαιρνε πάλι τα ηνία και στην έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς φρόντιζε να επισκέπτεται το σχολείο της κόρης της και να ενημερώνει εξαντλητικά τους καθηγητές και τους συμμαθητές της κόρης της για το τι συμβαίνει- στην ουσία κάθε 10-12 μέρες το δέρμα της ξεφλουδίζει εντελώς και ανανεώνεται. Έτσι, συνήθιζε να λέει κάθε χρόνο ακούραστα: "Αυτή είναι η κόρη μου η Τζέιζα και έχει μια δερματική πάθηση. Πόσοι από εσάς έχετε δει φίδι ή σαύρα; Κάθε 10-12 μέρες ξεφλουδίζει, δεν είναι κάτι μεταδοτικό. Η κόρη μου είναι ίδια όπως όλοι μας" με το παιδί να στέκεται πάντα δίπλα της κατά τη διάρκεια αυτής της ομιλίας. Η μητέρα της δεν την προέτρεψε ποτέ να καλύπτει το σώμα ή το πρόσωπό της. Έτσι το παιδί ντυνόταν κανονικά όπως κάθε παιδάκι της ηλικίας της.

Μόνο στην περίοδο της εφηβείας αισθάνθηκε η η Τζέιζα την ανάγκη να βάφεται προσπαθώντας να καλύψει το πρόβλημα με το δέρμα της προκειμένου να φαίνεται όπως όλα τα άλλα κορίτσια της ηλικίας της. Συνήθιζε επίσης να βάφει τα φρύδια της, αφού κανονικά δεν έχει. Κάποια στιγμή βλέποντας αμακιγιάριστο το πρόσωπό της στάθηκε και αναρωτήθηκε "μα ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος;". Σταμάτησε να βάφεται λοιπόν τόσο ακριβώς τη στιγμή που συνειδητοποίησε την ανάγκη που ένιωθε να το κάνει.

"Το δέρμα μου ήταν Τέχνη από μόνο του σκέφτηκε".

Μάλιστα, ανάλογα με τη φάση που διανύει τ μες στον μήνα, άλλοτε έχει πορτοκαλί τόνους και ακτινοβολεί, άλλοτε ελαφρύ καφέ και έπειτα γίνεται πιο σκούρο- για να αρχίσει ο κύκλος και πάλι από την αρχή. Η Τζέιζα αγκαλιάζει πλέον κάθε του φάση.

Ένα σχόλιο την έκανε... μοντέλο

Την τελευταία χρονιά του σχολείου, μια συμμαθήτρια της έγραψε στο ετήσιο λεύκωμα του σχολείου: "αγαπημένη μου Τζέιζα θα μου λείψεις τόσο πολύ. Πάντα βρίσκεις έναν τρόπο να με κάνεις να γελάω. Σου εύχομαι τα καλύτερα, ειλικρινά. Υ.Γ: πρέπει να γίνεις μοντέλο". Εκείνη η κουβέντα την ενθάρρυνε τόσο που την έκανε να ονειρεύεται και να σκέφτεται ένα μέλλον λαμπερό για εκείνη.

Έπειτα, μετά από πολλές προσπάθειες, ένα πρακτορείο μοντέλων έκλεισε τελικά ραντεβού μαζί της. Τι έγινε όμως; Ξέσπασε ένας τεράστιος τυφώνας στη Β. Καρολίνα και δεν μπορούσε να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για το ραντεβού της. Εκείνη δεν πτοήθηκε και σκέφτηκε πως αν είναι θέλημα Θεού, θα της δοθεί και άλλη ευκαιρία. Μετά από λίγο καιρό το ραντεβού έγινε και έτσι υπέγραψε το συμβόλαιό της.

Παράλληλα, το γεγονός πως δέχεται τόσο θετικά σχόλια στο Instagram, αλλά και το γεγονός πως απελευθερώνει με το παράδειγμά της να νιώθουν άνετα, να φοράνε ό,τι θέλουν και να δείχνουν ακριβώς ό,τι είναι στην κοινωνία αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο για εκείνη να συνεχίζει τον δρόμο της απτόητη.

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.