ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Δρ. Τζέιν Γκούνταλ, πρωτευοντολόγος και ανθρωπολόγος έγινε... Barbie.

Με το σύνθημα "Το Μέλλον του Ροζ είναι Πράσινο" η Mattel υποδέχεται στην οικογένεια των "Inspiring Women" τη σπουδαία επιστήμονα.

Όταν είχα δει από κοντά την Δρ. Τζέιν Γκούνταλ σε ομιλία της στο Λονδίνο ένιωσα πραγματικό δέος. Στεκόταν εκεί, μπροστά στο μικρόφωνο τόσο γλυκιά και ήρεμη, κι όμως παράλληλα στεκόταν σα βράχος, σαν να ήταν ο πιο δυνατός άνθρωπος στη γη.

Τώρα, η εταιρία παιχνιδιών Mattel ανακοινώνει τη συνεργασία της με με το Ινστιτούτο Jane Goodall. Η κούκλα Δρ. Jane Inspiring Women™ είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο ocean-bound2 πλαστικό πιστοποιημένο ως Carbon Neutral1 (ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα) και είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Ιούλιου 2022.

Ντυμένη με χακί πουκάμισο και βερμούδα κρατώντας ένα απλό σημειωματάριο, όπως τον Ιούλιο του 1960, όταν έφτασε μόνη της στην Τανζανία, σε ηλικία 26 ετών για να μελετήσει τους χιμπατζήδες στο φυσικό τους περιβάλλον. Το έργο της ευαισθητοποίησε τον πλανήτη για το μέλλον των χιμπαντζήδων και συνέβαλε στην επιστήμη με τις μεθόδους παρατήρησης που η ίδια εφήυρε. Σήμερα ταξιδεύει ανά τον κόσμο, δίνει ομιλίες για το περιβάλλον προσκαλώντας όλους μας να φροντίζουμε τον πλανήτη και τα πλάσματά του.

Η Δρ. Τζέιν Γκούνταλ, πρωτευοντολόγος και ανθρωπολόγος έγινε... Barbie.

Reuters

"Όταν έφτασα στο Γκόμπε ήταν πανέμορφα, ένα όνειρο που γινόταν πραγματικότητα. Αλλά για 4 μήνες οι χιμπαντζήδες έτρεχαν μακριά από εμένα. Έτσι παρότι το δάσος ήταν πανέμορφο, δεν μπορούσα να το απολαύσω μέχρι που ο David Greybeard (ο πρώτος χιμπατζής στον οποίο βάσισε την πρώτη έρευνα για τα συναισθήματα των χιμπαντζήδων και τους τρόπους που επικοινωνούν) σταμάτησε να φοβάται και βοήθησε και τους άλλους να μη φοβούνται επίσης" δήλωσε στο Reuters.

Σχετικά με την κούκλα δήλωσε στο πρακτορείο: "ήθελα μια κούκλα σαν εμένα πριν καν προκύψει η συγκεκριμένη ιδέα. Έχω δει κορίτσια να παίζουν με Barbie και στην αρχή ήταν όλες πολύ "κοριτσίστικες", όμως τα μικρά κορίτσια πρέπει να έχουν επιλογές".

"Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε την πρώτη βιώσιμη κούκλα της σειράς Barbie Inspiring Women, η οποία αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε ένα πιο πράσινο μέλλον", δήλωσε η Lisa McKnight, Executive VicePresident και Global Head of Barbie Mattel. "Τα παιδιά χρειάζονται περισσότερα πρότυπα όπως η Δρ. Jane Goodall και είναι μόνο η αρχή για να τα εμπνεύσουμε να γίνουν ό,τι ονειρεύονται. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, ελπίζουμε ότι η συλλογή θα αποτελέσει φόρο τιμής σε γυναίκες πρωτοπόρους της επιστήμης και θα ενθαρρύνει τα παιδιά να μάθουν περισσότερα για καριέρες στη Βιωσιμότητα, με ποιους τρόπους μπορούν να προστατεύσουν τον πλανήτη αλλά και να δημιουργήσουν ιστορίες με θέμα τη βιωσιμότητα μέσω του παιχνιδιού με κούκλες".

Τζέιν Γκούνταλ, Barbie

Reuters

Η σειρά "Inspiring Women" της εταιρίας έχει τιμήσει θαρραλέες γυναίκες που ρίσκαραν, άλλαξαν τους κανόνες και άνοιξαν τον δρόμο στις νέες γενιές να ονειρεύονται περισσότερο από ποτέ. Η Δρ. Jane Goodall προστίθεται σε μια λίστα με ηρωΐδες της εποχής, συμπεριλαμβανομένων των Ida B. Wells, Δρ. Maya Angelou, Billie Jean King και EleanorRoosevelt.

"Σε όλη μου την καριέρα, ήθελα να εμπνεύσω τα παιδιά να έχουν περιέργεια και να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους – όπως έκανα εγώ όταν ταξίδεψα για πρώτη φορά στην Τανζανία πριν από 62 χρόνια. Είμαι ενθουσιασμένη που συνεργάζομαι με την Barbie και ενθαρρύνω τα μικρά παιδιά να μάθουν και να αισθάνονται ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά", δήλωσε η Δρ. Jane Goodall. "Μέσω αυτής της συνεργασίας, ελπίζω να εμπνεύσω την επόμενη γενιά να προστατέψει τον πλανήτη μας και να τους υπενθυμίσω ότι μπορούν να γίνουν ό,τι ονειρεύονται."

Τζέιν Γκούνταλ, Barbie

Reuters

Σχετικά με τη Δρ Τζέιν Γκούντολ

Η Δρ. Jane Goodall, DBE, Ιδρύτρια του Ινστιτούτου Jane Goodall και Αγγελιοφόρος της Ειρήνης του ΟΗΕ είναι μια παγκοσμίου φήμης ηθολόγος και ακτιβίστρια που μάχεται για την κατανόηση και τη δράση εκ μέρους της φύσης κάθε μέρα. Η Δρ Goodall είναι περισσότερο γνωστή για τις πρωτοποριακές μελέτες άγριων χιμπατζήδων στο Εθνικό Πάρκο Gombe Stream της Τανζανίας, η οποία είναι η μεταμορφωτική έρευνα που συνεχίζεται μέχρι σήμερα ως η μακροβιότερη μελέτη άγριων χιμπατζήδων στον κόσμο. Η Δρ. Goodall είναι η ιδρυτής του Ινστιτούτου Jane Goodall, μιας παγκόσμιας οργάνωσης για τη διατήρηση, την υπεράσπιση, την ευημερία των ζώων, την έρευνα και την ενδυνάμωση της νεολαίας, συμπεριλαμβανομένου του παγκόσμιου προγράμματος Roots & Shoots.

Η Jane έχει εργαστεί εκτενώς για την προστασία του περιβάλλοντος, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διατήρηση και την καλή διαβίωση των ζώων για δεκαετίες και συνεχίζει να είναι η κεντρική φωνή στο έργο για την προώθηση της περιβαλλοντικής προόδου. Σήμερα, η Τζέιν είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που διαδίδει ελπίδα και τη μετατρέπει σε ουσιαστικό θετικό αντίκτυπο για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τους ανθρώπους, τα άλλα ζώα και τον πλανήτη που μοιραζόμαστε. Ακολουθήστε την Jane στο Facebook @JaneGoodall και @JaneGoodallInst στο Instagram και στο Twitter

Σχετικά με το Ινστιτούτο Jane Goodall

Το Ινστιτούτο Jane Goodall (JGI) είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός με επίκεντρο την κοινότητα που ιδρύθηκε το 1977 και προωθεί το όραμα και το έργο της Dr. Jane Goodall σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στόχος μας είναι να κατανοήσουμε και να προστατεύσουμε τους χιμπατζήδες, άλλους πιθήκους, τον οικότοπό τους και να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους προκειμένου να εμπνεύσουμε στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος. Το JGI χρησιμοποιεί την έρευνα, τη διατήρηση της κοινότητας, τα πρότυπα καλής διαβίωσης των ζώων και την χρήση της επιστήμης και της τεχνολογίας για να εμπνεύσει την ελπίδα και να την μετατρέψει σε δράση για το κοινό καλό. Μέσω του προγράμματος Roots & Shoots για νέους όλων των ηλικιών, που δραστηριοποιείται πλέον σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, η JGI δημιουργεί μια ενημερωμένη κοινότητα ανθρώπων που θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τους ανθρώπους, τα ζώα και το περιβάλλον. Μάθετε περισσότερα στο janegoodall.org. Ακολουθήστε μας @JaneGoodallInst

Σειρά Roots & Shoots + You Can Be Anything™

Ως μέρος του εορτασμού των ιστορικών επιτευγμάτων της Δρ. Jane Goodall ως ηγέτη στον τομέα της, η Barbie ξεκινάει μια συνεργασία με το Ινστιτούτο Jane Goodall και αξιοποιεί το παγκόσμιο πρόγραμμα Roots & Shoots για τη νεολαία με στόχο να εμπνεύσει τα παιδιά για την προστασία του περιβάλλοντος και να τα διδάξει για τον κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπό. Σε συνεργασία με το JGI’s Roots & Shoots, η Barbie δημιουργεί ένα παγκόσμιο challengeμε το Hashtag #NaturallyCuriousJane, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να ανακαλύψουν τα μικρά βήματα που μπορούν να κάνουν για να δημιουργήσουν μεγάλες αλλαγές. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται η δημιουργίας ενός περιοδικού παρατήρησης της φύσης, η χαρτογράφηση της κοινότητας και η αύξηση χώρων με πράσινο. Επίσης, η Δρ. Jane Goodall συμμετέχει σε ένα ειδικό επεισόδιο της σειράς "Barbie You Can Be Anything" στο κανάλι της Barbie στο YouTube.

*Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες της Barbie να βοηθήσει στην προστασία του πλανήτη, επισκεφθείτε το site Barbie.com/EnviromentalImpact. Για να συμμετάσχετε στο challenge Barbie x Jane Goodall Institute Roots & Shoots, επισκεφτείτε το RootsAndShoots.org/naturally-curious-jane. Για περισσότερες πληροφορίες για τη δέσμευση και το όραμα της Mattel επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://corporate.mattel.com/en-us/citizenship/sustainability.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

Πρίγκιπας William | Θα εμφανιστεί σε δημοφιλή εκπομπή - Κυκλοφόρησε το τρέιλερ

Ποια εκπομπή υποδέχεται ο πρίγκιπας της Ουαλίας στο Κάστρο του Windsor.

Περισσότερα από

News

05 Σεπ 2025

Πένθος στη βρετανική βασιλική οικογένεια | Η επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι του Buckingham

Η Katharine Worsley είχε παντρευτεί τον ξάδερφο της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ, το 1961.

05 Σεπ 2025

Η Σίλια Κριθαριώτη αποχαιρετά τον Giorgio Armani με μία κοινή τους φωτογραφία

Πώς επέλεξε η διεθνώς καταξιωμένη σχεδιάστρια να πει "αντίο" στον Ιταλό σχεδιαστή.

05 Σεπ 2025

"Η Kate Middleton φοράει περούκα;": Ο πρώην κομμωτής της Diana μιλά για το νέο ξανθό look της πριγκίπισσας της Ουαλίας

Ο δημιουργός της iconic καρέ κουπ της Lady Di απάντησε στα "κακεντρεχή σχόλια" που δέχεται η Kate για το νέο χρώμα στα μαλλιά της.

05 Σεπ 2025

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου | Το "μαμαδίστικο" φαγητό που επιλέγει στην παραλία

Η παρουσιάστρια εκμεταλλέυεται τον καλό καιρό και συνεχίζει τις βουτιές της.

05 Σεπ 2025

Πρίγκιπας Harry | Οι τρεις αμφιλεγόμενοι όροι που έθεσε για να συναντήσει τον Κάρολο στο Λονδίνο

Ένας όρος είναι την υπόκλιση ολόκληρης της βασιλικής οικογένειας στη Meghan Markle!.

05 Σεπ 2025

15 διεθνείς προσωπικότητες τιμούν και θυμούνται τον Giorgio Armani

Τι έγραψαν οι συνάδελφοι και οι σταρ που έντυσε ο "maestro" της ιταλικής μόδας

05 Σεπ 2025

Η Τζένη Μελιτά μάς βάζει στην αίθουσα χορού | Το εντυπωσιακό βίντεο με τον παρτενέρ της

Η παρουσιάστρια μοιράστηκε με τους θαυμαστές της ένα ακόμη αγαπημένο της χόμπι.