ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Έλβις Πρίσλεϊ λαμπάδιαζε κάθε φορά που άκουγε το όνομα ενός συγκεκριμένου καλλιτέχνη

Κι όλα ξεκίνησαν από τη συνάντησή τους το 1965.

Ο Έλληνας γιατρός του Έλβις. Έμεινε δίπλα του μέχρι το τέλος και κατηγορήθηκε για τον θάνατο του

Και το όνομα αυτού; Τζον Λένον. Όλα ξεκίνησαν το 1965 σε μια συνάντηση του "Βασιλιά" με τους Beatles -έκτοτε ο Πρίσλεϊ τρελαινόταν στο άκουσμα και μόνο του ονόματός του. Την εποχή εκείνοι οι Beatles είχαν γίνει το πιο διάσημο συγκρότημα, ενώ ο Πρίσλεϊ ήταν διάσημος για πάνω από μία δεκαετία.

Οι Beatles και ο τραγουδιστής συναντήθηκαν τον Αύγουστο του 1965. Τη συνάντηση κανόνισαν οι εκπρόσωποί τους. Τρεις άνθρωποι που ήταν παρόντες στη συνάντηση αυτή και μίλησαν δημόσια, αναφέρουν ότι το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς είναι πως ήταν εξαιρετικά άβολη.

Ο δημοσιογράφος Ίβορ Ντέιβις, συγγραφέας και του βιβλίου, The Beatles and Me Tour, ανέφερε πως "για 10 τουλάχιστον λεπτά δεν συνέβαινε απολύτως τίποτα και αυτό γιατί κανείς δεν έκανε τις συστάσεις Έλβις αυτός είναι ο Τζον, ο Πολ, Ο Τζόρτζ και ο Ρίνγκο. Έτσι, όλοι ένιωθαν άβολα".

Παρόμοια περιέγραψε τη συνάντηση και η Πρισίλα στο βιβλίο της Elvis by the Presleys. "Όταν ο Τζον, ο Πολ, Ο Ρίνγκο και ο Τζορτζ μπήκαν μέσα ο Έλβις χαλάρωνε στον καναπέ παρακολουθώντας κάτι στην τηλεόραση χωρίς ήχο. Δεν μπήκε σχεδόν στον κόπο να σηκωθεί".

Ο Κρις Χούτσινς, δημοσιογράφος και υπεύθυνος δημόσιων σχέσων, ήταν ένας από τους ανθρώπους που κανόνισαν το μίτινγκ. Εκείνος λοιπόν δήλωσε πως στον Πρίσλεϊ δεν άρεσαν τα πολιτικά σχόλια που έκανε ο Λένον κατά τη διάρκεια της συνάντησης. "Ο Τζον είχε ενοχλήσει τον Πρίσλεϊ όταν εξέφρασε τα συναισθήματά του κατά του πολέμου όταν είδε κάποιες λάμπες με τα αρχικά LBJ (Lyndon B. Johnson, του Αμερικανού προέδρου), τον οποίο δεν συμπαθούσε διόλου εξαιτίας του πολέμου στο Βιετνάμ". Στο βιβλίο του The Beatles: Off the Record σημειώνει μάλιστα πως "πες στου θαυμαστές ότι ήταν ένα τέλειο μίτινγκ. Ο Τζον τον άκουσε, γέλασε και είπε 'Πες τους την αλήθεια, ότι ήταν μια βλακεία'".

Κάποια στιγμή τούς σύστησαν κι έσπασε ο πάγος. Άρχισαν να παίζουν μαζί μουσική. "Τότε ο Πολ είπε στον Έλβις κάτι σαν Έλβις λατρεύουμε τη μουσική σου. Μακάρι να έκανες περισσότερα τραγούδια, σαν εκείνα τα παλιότερα" είπε ο Ντέιβις στο περιοδικό Closer. "Ε, πρέπει να σας πω ότι δεν άρεσε αυτό στον Έλβις γιατί σκεφτόταν γιατί αυτοί οι τύποι μου λένε ότι τα παλιά μου τραγούδια ήταν καλύτερα; Άρα τα καινούργια δεν είναι τόσο καλά;".

Από την πλευρά τους οι Beatles ήταν ενθουσιασμένοι που θα γνώριζαν τον Πρίσλεϊ, τον οποίον θαύμαζαν και ήταν εκείνοι άλλωστε που προσπάθησαν να τον δουν. Η Πρισίλα έγραψε "Βέβαια και ο Έλβις ήταν περίεργος να τους γνωρίσει. Τούς σεβόταν. Κυρίως για το πώς απέκτησαν την καλλιτεχνική τους ελευθερία. Έβλεπε πως έκαναν ό,τι τους άρεσε" και συνέχισε: "αναγνώριζε την ενέργεια και το ταλέντο τους- μού το είχε πει πολλές φορές-, αγχωνόταν όμως για το αν έχανε ο ίδιος την απήχησή του. Και το 1965 δεν ήταν κανείς πιο διάσημος από τους Beatles. To γεγονός ότι τους υποδέχθηκε τόσο χαλαρά δεν σήμαινε ότι δεν τον ένοιαζε. Τον ένοιαζε. Απλώς δήλωνε έτσι τον ρόλο του ως αρχικού, αυθεντικού Βασιλιά".

A male syndrome προσθέτουμε εμείς.

Ακολουθήστε το womantoc στο Ιnstagram

Read Next

16 Απρ 2024

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας: Εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο από την Αρχαίο Ολυμπία

600 καλεσμένοι και χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν την εμπνευσμένη από την αρχαιότητα, Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

16 Απρ 2024

Ξένια Καλογεροπούλου: Η αγκαλιά της Μαρίνας Ψάλτη στην κηδεία του Γιάννη Φέρτη

Η ηθοποιός έφτασε στο Α’ Νεκροταφείο, συνοδευόμενη από τον Σταμάτη Φασουλή.

Περισσότερα από

News

16 Απρ 2024

Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ: "Γίνεται πόλεμος κατά των γυναικών και οι γυναίκες εξακολουθούν να δίνουν τις πιο βασικές μάχες για τις ελευθερίες τους"

"Ζούμε μια εποχή που έχουμε περισσότερες βίαιες συγκρούσεις από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. "Και βλέπουμε γυναίκες και παιδιά ολοένα και περισσότερο στην πρώτη γραμμή" είπε η Αμάλ.

16 Απρ 2024

Καιρός-Πάσχα: Η πρώτη εκτίμηση Μαρουσάκη για το Πάσχα

Χαλάει τα σχέδια ο καιρός το Πάσχα 2024. Τα προγνωστικά στοιχεία που δείχνουν κακοκαιρία.

16 Απρ 2024

Η εκκεντρική εμφάνιση της Σίσσυς Φειδά: Το ιδιαίτερο blazer και τα "βαριά" κοσμήματα

Κατάφερε να συνδυάσει άρτια πολλά εντυπωσιακά κομμάτια.

16 Απρ 2024

"Δείξε λίγο πόδι" είπε φωτογράφος στην Χάνα Γουάντινγκχεμ και εκείνη του έδωσε την απάντηση που έπρεπε

Το περιστατικό συνέβη στην τελετή απονομής των θεατρικών βραβείων Ολιβιέ στην οποία η Γουάντινγκχεμ ήταν παρουσιάστρια.

16 Απρ 2024

"September Says": Παγκόσμια πρεμιέρα για την ταινία της συζύγου του Γιώργου Λάνθιμου, Αριάν Λαμπέντ στο 77o Φεστιβάλ Καννών

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Αριάν Λαμπέντ συμμετέχει στο τμήμα "Ένα Κάποιο Βλέμμα" του Φεστιβάλ Καννών.

16 Απρ 2024

Bro, μην μου κάνεις κακό!

Μερικές σκέψεις ψεις με αφορμή το bullying στα σχολεία!

16 Απρ 2024

Σάρα Σνουκ "έκλεψε" το βραβείο Olivier 2024 από τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και εντυπωσίασε με την κομψή της εμφάνιση

Η Σάρα Σνουκ ήταν η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς για την παράσταση "Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι", στην οποία έπαιξε 26 ρόλους!

16 Απρ 2024

Κίλιαν Μέρφι: Είναι αυτό το μυστικό της γοητείας του;

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είναι και ambassador του οίκου Versace.

16 Απρ 2024