ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η μοναδική ταινία για την οποία μετανιώνει ο Μπραντ Πιτ

Ποιον πρωταγωνιστικό ρόλο θέλει να ξεχάσει ο χολιγουντιανός σταρ;

Έτοιμος να συνταξιοδοτηθεί δηλώνει ο Μπραντ Πιτ και οι θαυμαστές του ανά τον κόσμο δεν μπορούν να το χωνέψουν. Ο διάσημος ηθοποιός σημειώνοντας μια λαμπρή καριέρα, με αξιόλογες ερμηνείες στο ενεργητικό του, είναι πλέον έτοιμος να εγκαταλείψει την υποκριτική τέχνη και να ακολουθήσει νέα μονοπάτια στην μεγάλη οθόνη. Όπως εξήγησε πρόσφατα σε συνέντευξή του, παρόλο που σκοπεύει να πρωταγωνιστήσει στην νέα παραγωγή του Ντάμιεν Σαζέλ, "Babylon", σκέφτεσαι πως ίσως είναι η τελευταία φορά που εμφανίζεται ως ηθοποιός στην βιομηχανία του κινηματογράφου, καθώς έχει διαφορετικά σχέδια για το μέλλον, τα οποία περιλαμβάνουν κυρίως την παραγωγή και σκηνοθεσία ταινιών.

Σκέφτεσαι πως ίσως είναι η τελευταία φορά που εμφανίζεται ως ηθοποιός στην βιομηχανία του κινηματογράφου

Το ταλέντο αλλά και η σκληρή δουλειά οδήγησαν σύντομα τον 58χρονο αστέρα στην κορυφή, δίνοντάς του το δικαίωμα να μπορεί πλέον να κρίνει ελεύθερα τους ρόλους που θα αναλαμβάνει ή ακόμα και τις ίδιες τις παραγωγές. Κάτι που σαφώς δεν του επιτρεπόταν στο παρελθόν καθώς βρισκόταν σε μικρότερη ηλικία και με λιγότερη εμπειρία. Η εν λόγω καλλιτεχνική ελευθερία άφησε το περιθώριο στον Πιτ να εκφράσει ανοιχτά την άποψή του για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που ανέλαβε κάποτε και τελικά το μετάνιωσε, ασκώντας έντονη κριτική ακόμα και για την ταινία που τον συμπεριελάμβανε. Αυτή δεν είναι άλλη από την "Τροία", με τον ηθοποιό να βρίσκεται στον ρόλο του θρυλικού ανίκητου πολεμιστή, Αχιλλέα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, την εποχή που γυρίζονταν η ταινία (2003) ο Μπραντ Πιτ δεν είχε δικαίωμα να εκφράσει οποιαδήποτε άποψη πάνω στο έργο καθώς δεσμευόταν από νομικές υποχρεώσεις, ενώ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει άλλη ταινία στην οποία επιθυμούσε να συμμετέχει. Ο λόγος που αντιπαθούσε την εν λόγω παραγωγή ήταν γιατί κατά την γνώμη του δεν διηγούνταν σωστά την ιστορία του Ομήρου. "Δεν ήταν επώδυνο, αλλά συνειδητοποίησα ότι ο τρόπος που διηγούνταν την ιστορία αυτή η ταινία δεν ήταν όπως θα ήθελα να είναι. Τι προσπαθώ να πω για την Τροία; Δεν μπορούσα να βγω από τη μέση του κάδρου. Με τρέλανε" εξήγησε μεταξύ άλλων.

Περισσότερο από όλα φαίνεται πως τον ενόχληση το γεγονός ότι οι ήρωες της ταινίας και όχι τόσο η ιστορία έγιναν υπερβολικά εμπορική, επιτρέποντας στο κοινό να εστιάσει σε εκείνους περισσότερο. "Κάθε πλάνο ήταν σαν, ‘’Εδώ είναι ο ήρωας!’’ Δεν υπήρχε κανένα μυστήριο" τόνισε χαρακτηριστικά. Μετά την συμμετοχή του στην "Τροία", ο Πιτ φέρεται πως υποσχέθηκε στον εαυτό του να μην λάβει μέρος ξανά σε ταινίες που δεν τον ενδιαφέρουν προσωπικά, υπερασπιζόμενος το καλλιτεχνικό του όραμα.

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.