ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ελεύθερος ο δολοφόνος του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδας Κορκονέας

Με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου, ο δολοφόνος Επαμεινώνδας Κορκονέας αφέθηκε ελεύθερος.

Εκτός φυλακής ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, καθώς με ψήφους 4-3 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, αναγνώρισε το κρίσιμο ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον πρώην ειδικό φρουρό που δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, στα Εξάρχεια.

Ωστόσο στην πρώτη δίκη, το 2010, δεν είχε αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον Ε. Κορκονέα, ο οποίος καταδικάστηκε τότε σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με άμεσο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Τα ισόβια έσπασαν το 2019 σε δεύτερο βαθμό και του επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την άμεση αποφυλάκισή του.

Η διαδικασία επαναλήφθηκε φέτος, με τη δίκη να ξεκινά τις 11 Μαΐου και να διακόπτεται δύο φορές, την πρώτη λόγω μη κλήτευση της οικογένειας του Αλέξανδρου και τη δεύτερη, επειδή η πολιτική αγωγή αιτήθηκε να δώσει το "παρών" στη διαδικασία.

Ελεύθερος ο δολοφόνος του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδας Κορκονέας

Η δολοφονία ενός 15χρονου παιδιού

Ο μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, 15 ετών τότε δολοφονήθηκε στις 9 το βράδυ στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου. Έπειτα από φραστική αντιπαράθεση ομάδας νέων παιδιών και των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη. Οι αστυνομικοί διατάχθηκαν να φύγουν από το σημείο, όπως και έγινε αρχικά για να επιστρέψουν πεζή και να αντιπαρατεθούν πάλι με τους νεαρούς, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν ο Αλέξανδρος και ο Νίκος Ρωμανός. Συνεχίστηκε η φραστική επίθεση και τότε ο Κορκονέας έβγαλε το περίστροφο και πυροβόλησε τρεις φορές. Η μία εξ αυτών τραυμάτισε θανάσιμα το παιδί, που εν συνεχεία προσκομίστηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να διαπιστωθεί ο θάνατός του. Η δολοφονία του νεαρού- ξεκάθαρη υπόθεση αστυνομικής βίας- οδήγησε στον ξεσηκωμό και τα επεισόδια που επακολούθησαν στην Αθήνα (7-10 Δεκεμβρίου).

Οι δηλώσεις της μητέρας του και των συνηγόρων

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ η μητέρα του Α. Γρηγορόπουλου Τζίνα Τσαλικιάν, δήλωσε: "Εάν ζούσε ο Αλέξανδρος, την περασμένη Κυριακή θα έκλεινε τα 29 του χρόνια. Ο δολοφόνος του κυκλοφορεί ελεύθερος. Δεν νιώθω δικαιωμένη από την απόφαση. Είναι μια απόφαση προσβλητική για την ελληνική δικαιοσύνη, την ελληνική κοινωνία, είναι προσβλητική η απόφαση για τη μνήμη του Αλέξανδρου”.

Η συνήγορος της πολιτικής αγωγής Ζ. Κωνσταντοπούλου, δήλωσε πως πρόκειται για "απόφαση που δεν στέκεται κοινωνικά, νομικά, πολιτικά. Είχαμε προειδοποίηση για αυτή τη μεθόδευση… Οι ένορκοι με μεθόδευση του δικαστηρίου, δεν άκουσαν μάρτυρα, δεν ξέρουν την υπόθεση, παρά μόνο όσα τους είπαν οι τακτικοί δικαστές.”. Η πολιτική αγωγή θα καταθέσει αίτηση αναίρεσης στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κάνοντας λόγο για κακοδικία.

Από την πλευρά του, ο Ανδρούλας Αλευράς, συνήγορος υπεράσπισης του Ε. Κορκονέα δήλωσε: "Είναι ιστορική απόφαση, αποτυπώνει το κοινό περί δικαίου αίσθημα γιατί την έλαβαν οι ένορκοι".

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

19 Ιαν 2026

Felipe & Letizia της Ισπανίας | Για ποιον λόγο αποχωρούν αιφνιδιαστικά από την Αθήνα

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ισπανίας βρίσκονται στην Αθήνα, όπου έχει επιβεβαιωθεί ότι αλλάζουν το πρόγραμμά τους μετά τα τραγικά γεγονότα στην πατρίδα τους.

19 Ιαν 2026

Marie Chantal | Γιατί δεν συνόδευσε τον Παύλο Ντε Γκρες στο "τελευταίο αντίο" στην Ειρήνη στη Μητρόπολη Αθηνών;

Τι πραγματικά συμβαίνει με την επιχειρηματία και ποιος ο λόγος της "εξαφάνισης" της.

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2026

Χρυσή Βαρδινογιάννη – Nina Flohr | Συνόδευσαν την οικογένεια Ντε Γκρες στο "τελευταίο αντίο" στην Ειρήνη

Η διακριτική παρουσία των συζύγων του Νικόλαου και Φίλιππου Ντε Γκρες στο πλευρό της Άννας Μαρίας.

19 Ιαν 2026

Κηδεία Ειρήνης | Πρώτη επίσημη εμφάνιση στην Ελλάδα για τη διάδοχο του ισπανικού θρόνου

To βασιλικό ζευγάρι της Ισπανίας βασιλιάς Felipe και βασίλισσα Letizia, με τις κόρες τους πριγκίπισσα Leonor και Infanta Sofia στην Αθήνα.

19 Ιαν 2026

Η κίνηση του Παύλου Ντε Γκρες στη Σοφία της Ισπανίας στη Μητρόπολη Αθηνών

Η χειρονομία του γιου της Άννας Μαρίας στην αγαπημένη του θεία, βασίλισσα Σοφία, που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

19 Ιαν 2026

Όπως δεν την έχουμε ξαναδεί | Η Δήμητρα Ματσούκα με athleisure look σε δημόσια εμφάνιση

Η Δήμητρα Ματσούκα σε μια ανατρεπτική εμφάνιση στην κοπή της πίτας της "Κόμισσας της Φάμπρικας".

19 Ιαν 2026

Το τελευταίο αντίο στην Ειρήνη | Οι αφίξεις στη Μητρόπολη Αθηνών

Σήμερα Δευτέρα 19 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η εξόδιος ακολουθία στην πριγκίπισσα Ειρήνη.

19 Ιαν 2026

"Ήταν πραγματικά κακιά": Η αποκάλυψη για τη Celine Dion από πρώην συνεργάτη της

Η άγνωστη αντιπαλότητα ανάμεσα στη Celine Dion και τη Lara Fabian.

19 Ιαν 2026

Ελένη Βουλγαράκη | Το πλούσιο brunch που απόλαυσε σε spot της Λισαβόνας

Η Ελένη Βουλγαράκη μοιράζεται το λαχταριστό πρωινό που επέλεξε στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

19 Ιαν 2026

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση επέστρεψε στο instagram | H οικογενειακή έξοδος σε αγαπημένο της στέκι

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση απολαμβάνει το αγαπημένο της γλυκό με το αγόρι της.

18 Ιαν 2026

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου | Το αγαπημένο της πρωινό είναι η υγιεινή επιλογή που θέλεις για το ξεκίνημα της ημέρας σου

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έχει την τέλεια υγιεινή πρόταση για το πρωινό μας γεύμα.

16 Ιαν 2026

Στα μπλε η Ιωάννα Μαλέσκου | Η εμφάνιση σε κοσμικό event

Η Ιωάννα Μαλέσκου σε νέα δημόσια εμφάνιση με κομψό σύνολο.