ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Aπίστευτη βαναυσότητα: θανάτωσαν χιμπατζή στο Αττικό Πάρκο επειδή ξέφυγε

Εμπειρογνώμονες κάνουν έρευνα στο Αττικό Πάρκο σήμερα.

Ασσύληπτη αγριότητα η θανάτωση ενός χιμπατζή του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. Ο φροντιστής του πάρκου, ο οποίος πυροβόλησε το ζώο, συνελήφθη από τις Αρχές Ασφαλείας, αλλά, στη συνέχεια, αφέθηκε ελεύθερος, με προφορική εντολή του εισαγγελέα ζώων. Ο εισαγγελέας, παράλληλα, ζήτησε να του σταλεί το προανακριτικό υλικό ώστε να εξετάσει την υπόθεση.

Το ζώο κατόρθωσε να διαφύγει πηδώντας τα ηλεκτροφόρα καλώδια της περίφραξης και να βγει έξω από το πάρκο, καθώς τον καταδίωκαν άλλα αρσενικά. Αρχικά, προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν με αναισθητικό βέλος, αλλά, σύμφωνα με το πάρκο, δεν κατέστη δυνατό. Γι΄αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε η θανάτωσή του με το σκεπτικό ότι αποτελούσε "απειλή για τους εργαζόμενους ή πολίτες στην περιοχή".Το ζώο θανατώθηκε από τον 29χρονο φροντιστή, ο οποίος τον πυροβόλησε με καραμπίνα.

Η αστυνομία είχε κληθεί μετά την "απόδραση" του ζώου, ωστόσο, όταν έφτασε, είχε ήδη θανατωθεί.

Η υπόθεση προκάλεσε προφανώς την αντίδραση μελών φιλοζωικών σωματείων, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το πάρκο.

Ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ιδιοκτήτης του Πάρκου, δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ πως στο πάρκο ακολουθούνται "όλα τα διεθνή πρότυπα" και συμπλήρωσε πως "είναι πολύ ασφαλής ο χώρος".

Επεσήμανε πως καλύπτονται όλα τα πρότυπα τόσο για τα ζώα όσο και για τους επισκέπτες και χαρακτήρισε το περιστατικό "ακραίο". Όσον αφορά στις διαμαρτυρίες, ο ίδιος σημείωσε πως "ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί" και συμπλήρωσε πως σέβεται τις απόψεις τους.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, έδωσε προφορική εντολή για να σταλεί κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων στο πάρκο σήμερα ώστε να γίνει έλεγχος των νομιμοποιητικών εγγράφων κατοχής των ειδών της αγρίας πανίδας, που φιλοξενούνται εκεί. Ωστόσο ένα υπέροχο ζώο δεν ζει πια επειδή κατάφερε να διαφύγει.

Aκολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

26 Απρ 2024
26 Απρ 2024
Περισσότερα από

News

26 Απρ 2024

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Απόφαση σοκ του Εφετείου της ΝΥ ακυρώνει την καταδίκη του

"Δεν είχε δίκαιη δίκη" ο κατηγορούμενος για βιασμούς έκρινε το Εφετείο.

26 Απρ 2024

Μαρίνα Σάττι: Συγκινήθηκε on air μιλώντας για τον πατέρα της και την απώλεια του

"Πλέον δεν έχω κάτι να κρύψω, τίποτα, αποφάσισα να είμαι πια τελείως ανοιχτή" είπε η Μαρίνα Σάττι που μίλησε για τη Eurovision και το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας.

25 Απρ 2024

Αλεξία Μπακογιάννη: "Απείλησε να με χτυπήσει με μπουκάλι"

Μήνυση κατέθεσε η Αλεξία Μπακογιάννη κατά του Στέφανου Χίου.

25 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Βεατρίκη: Νεκρός ο πρώην σύντροφός της από ναρκωτικά σε ξενοδοχείο του Μαϊάμι - Οι εθισμοί, η εγκληματικότητα και η βία

O πρώην σύντροφός της Paolo Liuzzo πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα.

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024