ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το bromance του Μπεν Άφλεκ και του Ματ Ντέιμον μετρά 40 χρόνια

Φίλοι από παιδιά, ο Μπεν και ο Ματ είναι συνοδοιπόροι στο Χόλυγουντ και στη ζωή

O Μπεν Άφλεκ κα ο κολλητός του Ματ Ντέιμον βρίσκονται σε γυρίσματα ταινίας για τη Nike, στην οποία πραγματεύονται το πώς κατόρθωσε η εταιρία να εξασφαλίσει συνεργασία με τον Μάικλ Τζόρνταν τη δεκαετία του ’80. Εκεί λοιπόν τούς έπιασε ο φακός να σκάνε στα γέλια. Ένα στιγμιότυπο που δείχνει τη μεγάλη οικειότητα δυο φίλων που έχουν προχωρήσει παρέα στις ζωές τους και μοιράζονται μια υπέροχη φιλία.

Πώς γνωρίστηκαν

Ο Άφλεκ και ο Ντέιμον γνωρίστηκαν όταν ήταν ακόμα παιδιά, συγκεκριμένα όταν ο πρώτος ήταν 8 ετών και ο δεύτερος 10. Ζούσαν μόλις δυο τετράγωνα μακριά ο ένας από τον άλλον, στην ίδια γειτονιά και μάλιστα ήταν οι μαμάδες τους που τούς σύστησαν για να παίξουν μαζί. Κοινή τους αγάπη η υποκριτική, αλλά και το μπέιζμπολ. Μάλιστα συνέχισαν πηγαίνοντας στο ίδιο σχολείο. "Πριν γνωρίσω τον Ματ, ήμουν ολομόναχος. Ήταν μοναχική υπόθεση το να παίζω κάπου, μπορεί δηλαδή να έκανα έναν μικρό ρόλο για την τηλεόραση ή κάτι, αλλά κανείς δεν το καταλάβαινε. Κανένα παιδί δεν ήξερε τι ήταν αυτό, πώς λειτουργεί, τι σημαίνει" είχει δηλώσει σε συνέντευξή του ο Άφλεκ και συμπλήρωσε: "Και ξαφνικά είχα έναν φίλο, τον Ματ που το καταλάβαινε, ήθελε να το κάνει και αυτός και του άρεσε να κουβεντιάζουμε για αυτό. Και μέρα και οι δυο μας κάναμε το ίδιο πράγμα". Ενώ ο Ματ θυμάται πως εκείνο που θεμελίωσε τη φιλία τους ήταν όταν ο Ματ τον υπερασπίστηκε σε έναν σχολικό καυγά.

Στο σχολείο μάλιστα, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 κανείς δεν τους θεωρούσε cool, αντιθέτως ήταν τα "σπασικλάκια" που τους άρεςε το θέατρο. Όσο πήγαιναν στο Λύκειο ταξίδευαν παρέα στη Νέα Υόρκη για να κάνουν οντισιόν για δουλειές. "Πέρναμε το τρένο, καμιά φορά ακόμα και το αεροπλάνο- την εποχή που μπορούσε κανείς να καπνίζει στο αεροπλάνο, κάτι που έκαναν και οι ίδιοι με μεγάλη χαρά τότε.

Οι κοινές τους ταινίες

Η πρώτη, κοινή τους ευκαιρία στη μεγάλη οθόνη ήταν στην ταινία School Ties, το 1992. Ο Ντέιμον είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και ο Άφλεκ έπαιζε έναν δεύτερο ρόλο. Έπειτα, το 1995 έπαιξαν και πάλι μαζί στο Glory Gaze με αντίστροφους ρόλους, τώρα πρωταγωνιστούσε ο Άφλεκ και ο Ματ είχε έναν μικρό ρόλο.

Ο Άφλεκ θυμάται μάλιστα πως όσα λεφτά πήραν από το School Ties τα έφαγαν μέσα σε λίγους μήνες, πιστεύοντας πως είναι πλούσιοι. Τουλάχιστον πρόλαβαν να νοικιάσουν ένα σπίτι παρέα στο Λος Άντζελες όπου λέγεται ότι έγραψαν τότε μαζί το σενάριο του Good Will Hunting, της κορυφαίας τους κοινής στιγμής. Στο Good Will Hunting λοιπόν συνυπέγραψαν το σενάριο και συμπρωταγωνιστούσαν. Η ταινία καθιέρωσε τους δύο φίλους και ως συγγραφικό δίδυμο, αλλά και ως ηθοποιούς ανοίγοντάς τους τις πόρτες του Χόλυγουντ. Μάλιστα, εκείνη τη χρονιά κέρδισαν και το Όσκαρ καλύτερου σεναρίου. Τότε ο Άφλεκ, επί σκηνής, είχε πει στον λόγο του "Είχα πει στον Ματ, πως αν χάναμε θα ήταν απαίσιο, αλλά πως αν κερδίζαμε θα ήταν πολύ τρομακτικό".

Το 1999 συμπρωταγωνίστησαν ξανά στο Dogma, μια κωμωδία στην οποία υποδύονταν δύο έκπτωτους αγγέλους. Κι έπειτα έγραψαν και πάλι μαζί το Project Greenlight για το HBO που διήρκησε για 4 σεζόν και συνέχισαν να παίζουν μαζί σε ταινίες, αλλά και να ρίχνουν φιλικά "καρφιά" ο ένας στον άλλον σε συνεντεύξεις τους, κάνοντας πάντοτε χιούμορ. Όπως όταν κάποτε ο Άφλεκ είπε πως επειδή ήταν τόσο μεγάλος σταρ ως παιδί (παίζοντας σε cheesy δουλειές όπως τις χαρακτήρισε ο ίδιος), αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Ντέιμον, και έτσι έγινε ηθοποιός.

Στην προσωπική τους ζωή

Έπειτα οι δύο φίλοι "σοβαρεύτηκαν"- παντρεύτηκαν και έκαναν τις οικογένειές τους. Ο Μπεν με την Τζένιφερ Γκάρνερ με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά (τη Βάιλετ, τη Στεφανίνα και τον Σάμουελ), και με την οποία χώρισαν το 2018. Για να επιστρέψει και πάλι στην αγκαλιά της έτερης Τζένιφερ, παλιού του εξάλλου έρωτα. Όταν μάλιστα δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Ντέιμον σχετικά με την επανένωση του ζευγαριού, γνωστού στα τάμπλοιν ως Bennifer εκείνος απάντησε: "Δεν υπάρχει αρκετό αλκοόλ στον κόσμο, να με μεθύσετε για να πω κάτι σχετικά με αυτό. Είναι μια συναρπαστική ιστορία. Εύχομαι να είναι αλήθεια. Τους αγαπώ και τους δύο. Θα ήταν φοβερό κάτι τέτοιο". Το ζευγάρι ήταν μαζί από το 2000 ως το 2004, κι έτσι ο κολλητός του Άφλεκ μάλλον γνωρίζει πολλά για την ιστορία τους. Ο Ματ με τη σειρά του παντρεύτηκε το 2005 με τη Λουσιάνα Μπαρόζο, με την οποία απέκτησαν τρεις κόρες.

Στο μεταξύ όμως, είχαν ξεσπάσει και φήμες πως δήθεν οι δυο τους ήταν και ζευγάρι. Το 2012, σε συνέντευξη του στο Playboy ο Ντέιμον είχε δηλώσει: "δεν αρνήθηκα ποτέ τις φήμες γιατί τις θεωρούσα πολύ προσβλητικές για όλους τους φίλους μου που είναι γκέι, λες και είναι κάποια ασθένεια το να είναι κανείς γκέι. Ήρθα σε δύσκολη θέση. Όλη αυτή η κατάσταση ήταν μια αηδία".

Together for ever

Ακόμα και αν δεν δουλεύουν μαζί, είναι σαν να δουλεύουν μαζί, αφού συζητούν για τα πρότζεκτ τους και ανταλλάσσουν απόψεις για αυτά. Κάνουν δε και συνεντεύξεις ο ένας στον άλλον, όπως τον Ιανουάριο του 2022 όταν ο Ντέιμον έκανε συνέντευξη στον Άφλεκ για το Entertainment Weekly σχετικά με την ταινία του The Tender Bear. Σε αυτή αντάλλαξαν βέβαια τις γνωστές τους ατάκες και έκλεισαν λέγοντας πόσο αγαπούν ο ένας τον άλλο με τον Μπεν να τον ρωτάει αν μπορεί να τού κάνει εφεξής όλες τις συνεντεύξεις και αν είναι οικονομικός ως δημοσιογράφος. Και το bromance συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το womatoc στο Instagram

Read Next

26 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Άνιστον ετοιμάζει το ριμέικ της θρυλικής ταινίας "9 to 5"

Η πρωτότυπη ταινία του 1980 είχε πρωταγωνίστριες τις Jane Fonda, Lily Tomlin και Dolly Parton.

Περισσότερα από

News

26 Απρ 2024

Η 57χρονη Σάλμα Χάγιεκ σε άγνωστες φωτογραφίες από το γάμο της με τον μεγιστάνα Φρανσουά-Ανρί Πινό

H Σάλμα Χάγιεκ και ο Φρανσουά Ανρί Πινό συμπλήρωσαν 15 χρόνια γάμου. Η εξωτική Μεξικανή ηθοποιός αποκάλυψε στο Instagram αδημοσίευτες φωτογραφίες τους.

26 Απρ 2024

Τζέιν Φόντα: Η σπάνια δημόσια εμφάνιση της 86χρονης ηθοποιού με την 21χρονη εγγονή της Βίβα Βαντίμ

Η Τζέιν Φόντα με την εγγονή της, στα βραβεία TIME Earth Awards Gala στη Νέα Υόρκη.

26 Απρ 2024
26 Απρ 2024

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Απόφαση σοκ του Εφετείου της ΝΥ ακυρώνει την καταδίκη του

"Δεν είχε δίκαιη δίκη" ο κατηγορούμενος για βιασμούς έκρινε το Εφετείο.

26 Απρ 2024

Μαρίνα Σάττι: Συγκινήθηκε on air μιλώντας για τον πατέρα της και την απώλεια του

"Πλέον δεν έχω κάτι να κρύψω, τίποτα, αποφάσισα να είμαι πια τελείως ανοιχτή" είπε η Μαρίνα Σάττι που μίλησε για τη Eurovision και το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας.

25 Απρ 2024

Αλεξία Μπακογιάννη: "Απείλησε να με χτυπήσει με μπουκάλι"

Μήνυση κατέθεσε η Αλεξία Μπακογιάννη κατά του Στέφανου Χίου.

25 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Βεατρίκη: Νεκρός ο πρώην σύντροφός της από ναρκωτικά σε ξενοδοχείο του Μαϊάμι - Οι εθισμοί, η εγκληματικότητα και η βία

O πρώην σύντροφός της Paolo Liuzzo πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα.

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.