ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ντοκιμαντέρ για τον Γουόρεν Τζεφς με τις 78 συζύγους, 24 εκ των οποίων ανήλικες

"Keep Sweet: Pray and Obey" είναι ο τίτλος του νέου ντοκιμαντέρ του Netflix για τα εγκλήματα σεξουαλικής βίας που τελέστηκαν από τη σέκτα FLDS.

"Κάναμε ό,τι μας έλεγαν πως χρειαζόταν, ακόμα κι αν ήταν λάθος" λέει ένα από τα θύματα της φοβερής αίρεσης Μορμόνων στον φακό. Κάθε κακοποίηση απέβλεπε στη "σωτηρία" τους. Το FDLS (Church of JesusChrist of Latter-day Saints) δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και αποσχίστηκε από την Εκκλησία των Μορμόνων, καθώς επέμενε να διατηρήσει τον θεσμό της πολυγαμίας. Ωστόσο, η θρησκεία των Μορμόνων έχει αποκηρύξει αυτή την πρακτική ήδη από το 1890. Το παρακλάδι αυτό πρέσβευε πως όσες περισσότερες γυναίκες παντρευτεί ένας άντρας και όσο περισσότερα παιδιά φέρει στον κόσμο, τόσο πιο κοντά θα έφτανε στον Θεό.

Η κοινότητα έμενε εντός της περιοχής που είχε οριστεί και απαγορευόταν να βγει έξω ή να αναζητήσει πληροφορίες για τον έξω κόσμο. Μάλιστα, οι γυναίκες όφειλαν να προσεύχονται κάθε μία ώρα. Απόλυτος άρχων ήταν ο "προφήτης", ο παντοδύναμος άντρας που μπορούσε να πάρει οποιαδήποτε απόφαση για το ποίμνιό του- από το να εξοστρακίζει μέλη του, να αρπάζει παιδιά από τις μανάδες τους και να τα εμπορεύεται και βέβαια να ασκεί κάθε είδους εξουσία πάνω τους.

Ο Γουόρεν Τζεφς ανέλαβε τα ηνία το 2002, με "κληρονομικό δικαίωμα", αφού προηγούμενος προφήτης ήταν εντελώς τυχαία ο πατέρας του. Ο Τζεφς παντρεύτηκε 78 γυναίκες, εκ των οποίων οι 14 ήταν ανήλικες, ενώ ενορχήστρωνε κακοποιήσεις παιδιών και γυναικών και από άλλους άντρες της ομάδας. Μία επιζήσασα αναφέρει χαρακτηριστικά: "στο μυαλό μας η Αστυνομία και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν είχαν καμία δικαιοδοσία πάνω μας. Ο Τζεφς ήταν ο Πρόεδρός μας. Ήταν ο προφήτης. Και πώς μπορεί κανείς να βάλει πάνω από τον Θεό έναν άνθρωπο;" αποκαλύπτοντας την πλύση εγκεφάλου που είχαν υποστεί όλοι οι άνθρωποι της σέκτας. Ήταν εκείνος που τούς έλεγε πως σεξουαλικές πράξεις είχαν διαταχθεί απευθείας από τον Θεό και πως εκείνες έπρεπε να υπακούν.

Χρειάστηκαν τρεις διαδοχικές δίκες προκειμένου να καταδικαστεί ο Γουόρεν Τζεφς σε ισόβια κάθειρξη για τα πρωτοφανή εγκλήματά του. Το 2006, κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου και ηθική αυτουργία σε σεξουαλική κακοποίηση άλλης ανήλικης κοπέλας. Εκείνος τράπηκε σε φυγή πριν συλληφθεί και έγινε ένας από τους πλέον καταζητούμενους εγκληματίες για το FBI. Tελικά συνελήφθη τυχαία στο Λας Βέγκας σε έναν έλεγχο από την τροχαία. Ωστόσο, για δυο χρόνια δεν είχε γίνει τίποτα για την κοινότα. Όμως, το 2008 οι Αρχές επενέβησαν σώζοντας περισσότερα από 400 παιδιά. Το 2011, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για δύο κακουργήματα -για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών -επειδή έκανε σεξ με δύο κορίτσια ηλικίας 12 και 14 ετών. Καταδικάστηκε λοιπόν από το δικαστήριο του Τέξας με ισόβια κάθειρξη και 10.000 δολάρια πρόστιμο.

Τώρα το παράδοξο είναι πως η σέκτα καλά κρατεί και μάλιστα είναι εκείνος που τη διοικεί μέσα από τη φυλακή. Οι οπαδοί του πιστεύουν βέβαια πως η δικαστική απόφαση είναι λανθασμένη και πως ο προφήτης τους έχει αδικηθεί παράφορα.

Οι μαρτυρίες στο ντοκιμαντέρ ωστόσο σοκάρουν, καθώς αποκαλύπτουν όλα τα εγκλήματα που τελούσαν ο Τζεφς και οι φίλοι του στο όνομα του Θεού.

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.