ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

To The Ellinikon Experience Park φιλοξενεί, από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου, το 1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους Ελλάδας

Ένας νέος θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα με ομιλίες, μουσικά δρώμενα και θεματικά εργαστήρια.

Ένα μέλλον πιο βιώσιμο για όλους μας καλεί να φανταστούμε και να συν-δημιουργήσουμε, το 1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους Ελλάδας (1st Greece New European Bauhaus) που φιλοξενείται στο The Ellinikon Experience Park. Ένα μέλλον με κύριους άξονες τη βιωσιμότητα, τη συμπερίληψη και την ομορφιά, που γεφυρώνει την επιστήμη και την τεχνολογία, με τον πολιτισμό και την τέχνη. Το φεστιβάλ με θέμα "ECO-δομώντας το Μέλλον"αποτελεί ένα νέο ετήσιο θεσμό του οποίου ηγείται η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyenκαι διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από το World Human Forum και το Convergences Greece Forum, σε συνεργασία με την ΕΥΖΗΝ.LIFE και με στρατηγικό συνεργάτη τη Lamda Development.

Το Experience Park που θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ, είναι το πρώτο έργο της μεγάλης ανάπλασης του Ελληνικού που παραδόθηκε στους πολίτες το Δεκέμβριο του 2021. Αποτελεί ένα ιδανικό παράδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού που αλλάζει το αστικό τοπίο, αντικατοπτρίζοντας στην πράξη πως οι βασικές αρχές της βιωσιμότητας και της συμπερίληψης, εισάγουν ένα νέο, καλύτερο τρόπο ζωής για όλους. Σε μια έκταση πάνω από 70 στρέμματα, με περισσότερα από 600 δέντρα και 80.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες, και με διάφορα σημεία ενδιαφέροντος, όπως το διαδραστικό σιντριβάνι, το χώρο υπαίθριας άθλησης, τη πιο συναρπαστική παιδική χαρά στην Ελλάδα και τον κήπο με τα ελαιόδεντρα, οι επισκέπτες ζουν ξεχωριστές εμπειρίες και μοναδικές στιγμές κοντά στη φύση.

Για την διεξαγωγή του Φεστιβάλ, θα δημιουργηθούν μέσα στο Experience Park καινοτόμες υποδομές που θα αντιπροσωπεύουν τους άξονες του N.E.B.: Όμορφο, Βιώσιμο, Συμπεριληπτικό.

Το 1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους Ελλάδας περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα από ομιλίες, δρώμενα και θεματικά εργαστήρια που καλύπτουν σημαντικούς τομείς της οικοδόμησης ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος, όπως η Αρχιτεκτονική, η Εκπαίδευση, η Τέχνη, η Τεχνολογία και ο Τουρισμός. Η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ που θα ανοίξει με χαιρετισμό από τις Βρυξέλλες και την Ursula von der Leyen, περιλαμβάνει ομιλίες στους τομείς του περιβάλλοντος, της αστικής ανάπτυξης, του τουρισμού και της αειφορίας, από σημαντικά πρόσωπα της εγχώριας και της διεθνούς κοινότητας, όπως η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη (President & co-founder World Human Forum, NEB HighLevel Roundtable), o Οδυσσέας Αθανασίου (Διευθύνων Σύμβουλος Lamda Development), η AntoinetteNassopoulos - Erickson (Αρχιτέκτων, Senior Partner Foster + Partners) και πολλοί άλλοι, καθώς και κυβερνητικούς εκπροσώπους.

H δεύτερη ημέρα περιλαμβάνει θεματικές συνεδρίες που αφορούν στη δημιουργία πιο πράσινων πόλεων, το ρόλο του Τουρισμού, τις δυνατότητες που προσφέρει η Εκπαίδευση, την αξιοποίηση της Μόδας και του σχεδιασμού αντικειμένων για τη δημιουργία ενός καλύτερου τρόπου ζωής και τη βελτίωση των υφιστάμενων κτιρίων, διατηρώντας ταυτόχρονα την πολιτιστική κληρονομιά.

Μπορείτε να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας για τις δύο πρώτες ημέρες, πραγματοποιώντας δωρεάν την εγγραφή σας εδώ.

Στις 11 και τις 12 Ιουνίου το Φεστιβάλ θα είναι ανοιχτό για όλους και το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί τον καινοτόμο θόλο του "Cell of Life”, ένα τεχνολογικό περιβαλλοντικό παρατηρητήριο και κέντρο περιβαλλοντικής αναγέννησης, καθώς και τα εκθεσιακά περίπτερα σημαντικών οργανισμών. Παράλληλα, θα υπάρχουν μουσικά δρώμενα και προβολές, δημιουργώντας μια εορταστική ατμόσφαιρα.

Το Experience Park λειτουργεί καθημερινά από το πρωί στις 10:00 έως τις 23:00 το βράδυ και η είσοδος είναι δωρεάν. Η πρόσβαση γίνεται από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών έχει δημιουργηθεί χώρος ελεύθερης στάθμευσης στο Πάρκο.

Για την ασφάλεια των επισκεπτών τηρούνται οι σχετικές διαδικασίες και συστάσεις που θεσπίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε:

Website: experiencepark.theellinikon.com.gr

Read Next

23 Μαρ 2023

Έλενα Παπαρίζου: "Την πρώτη φορά που πέρασα κατάθλιψη, το κατάλαβε η ειδικός στο σχολείου"

H Έλενα Παπαρίζου, στο podcast "Pop Revolution" του Pride 98.6 αναφέρθηκε στην κατάθλιψη που έχει βιώσει σε διάφορες περιόδους της ζωής της

23 Μαρ 2023

Φινλανδία: Η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου διοργανώνει τα πρώτα "σεμινάρια ευτυχίας"

Η Φινλανδία κατέκτησε ξανά, για έκτη συνεχή φορά, τον τίτλο της πιο ευτυχισμένης χώρας στον κόσμο.

Περισσότερα από

News

23 Μαρ 2023

Νέα Ζηλανδία: Η κυβέρνηση καλεί στους νέους να "μην βάφουν τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσε"

Καμπάνια βοηθά τους νέους να ξεπεράσουν επώδυνους χωρισμούς και τους κρατάσει το χέρι για να σβήσουν τους πρώην από τα social.

23 Μαρ 2023

Viral έχει γίνει η σούπερ γιαγιά πίσω από τα πλεκτά στην ταινία "Τα πνεύματα του Ινίσεριν";

Είναι η γιαγιά Ντέλια Μπέρι από την Ιρλανδία που έπλεξε τα πουλόβερ του Κόλιν Φάρελ και των πρωταγωνιστών.

23 Μαρ 2023

Τζέιμι Λι Κέρτις- πώς ο σύζυγος της στάθηκε βράχος στη μάχη της με τις εξαρτήσεις

Η Τζέιμι Λι Κέρτις μπορεί να πανηγυρίζει για το πρώτο της Όσκαρ, όμως ως τη μεγαλύτερη επιτυχία της θεωρεί την απεξάρτηση της από τα χάπια και το αλκοόλ.

23 Μαρ 2023

Χρήστος Θηβαίος: "Ήταν γιορτή να τρώμε με το ίδιο κουτάλι ένα ρυζόγαλο ή ένα γιαούρτι"

Ο γνωστός τραγουδοποιός σε συνέντευξή του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα παιδικά του χρόνια και στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε.

23 Μαρ 2023

"Η Θέση της Γυναίκας στην Ελλάδα του Σήμερα. Ιδέες και Δράσεις για ένα Καλύτερο Αύριο"

Η ημερίδα "Ιδέες και Δράσεις για ένα Καλύτερο Αύριο" σε Live Streaming από το Μέγαρο Μουσικής.

23 Μαρ 2023

Δείτε την επόμενη γενιά των Friends- αυτά είναι τα παιδιά των πρωταγωνιστών

Μπορεί στο μυαλό μας να διατηρούμε ως παιδιά τους ίδιους τους πρωταγωνιστές των Friends, αλλά η ζωή συνεχίζεται και ιδού η απόδειξη.

22 Μαρ 2023

Κάτια Δανδουλάκη: "Όλες οι γυναίκες που είχαν σχέση με τον σύζυγό μου ήταν φίλες μου"

Η καταξιωμένη ηθοποιός σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης μιλάει για τον εκλιπόντα σύζυγό της αλλά και τον εθισμό της στην...σοκολάτα.

22 Μαρ 2023

Μπρους Γουίλις-Έμα Χέμινγκ: Ανανέωσαν τους γαμήλιους όρκους τους σε μια ειδυλλιακή τελετή με πρωταγωνίστριες τις κόρες τους και την Ντέμι Μουρ

Οι νοσταλγικές αναμνήσεις από το οικογενειακό γαμήλιο πάρτι με αφορμή την 14η επέτειο του ζευγαριού.

22 Μαρ 2023

Έρχονται τα Guerilla Girls στην Ελλάδα στα πλαίσια του Φεστιβάλ WOW του ΚΠΙΣΝ

Από την 1η έως τις 3 Απριλίου 2023 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει το πρώτο φεστιβάλ WOW - Women of the World στην Ελλάδα.

22 Μαρ 2023