ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Δικαιώθηκε πραγματικά ο Τζόνι Ντεπ με την απόφαση του δικαστηρίου;

Η δικαστική "σαπουνόπερα" έφτασε στο τέλος της.

Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας την περασμένη Παρασκευή, οι ένορκοι στο δικαστήριο ανάμεσα στον Τζόνι Ντεπ και την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χερντ κατέληξαν στην ετυμηγορία τους. Λαμβάνοντας υπόψη τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών, οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν πως φέρουν από κοινού ευθύνη, αφού τόσο ο χολιγουντιανός σταρ, όσο και η Αμερικανίδα καλλονή συκοφάντησαν απροκάλυπτα ο ένας τον άλλον, ωστόσο, όχι στον ίδιο βαθμό.

Η αμεροληψία των δικαστικών αρχών φαίνεται πως δεν δικαίωσε απλώς τον Τζόνι Ντεπ, αλλά την αληθινά ζημιωμένη πλευρά, αποδεικνύοντας πως το Δίκαιο δεν βασίζεται σε κανένα φύλο

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο της Βιρτζίνια απεφάνθη πως η Χερντ αδίκως παρουσίασε τον εαυτό της ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος του πρώην συζύγου της, επιδικάζοντας στον Ντεπ αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και 5 ακόμα εκατομμύρια δολάρια παραδειγματική αποζημίωση. Από την άλλη, επιδίκασε στην ίδια 2 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, κερδίζοντας την αγωγή που είχε πραγματοποιήσει με αφορμή τις δηλώσεις δικηγόρου του Ντεπ, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει "φάρσα" τις αρχικές κατηγορίες της ηθοποιού. Η αμεροληψία των δικαστικών αρχών φαίνεται πως δεν δικαίωσε απλώς τον Τζόνι Ντεπ, αλλά την αληθινά ζημιωμένη πλευρά, αποδεικνύοντας πως το Δίκαιο δεν βασίζεται σε κανένα φύλο, επιβάλλοντας κυρώσεις σε οποιονδήποτε αγνοεί να συμμορφώνεται με βάση τους κανόνες της εκάστοτε κοινωνίας. Οι δύο ηθοποιοί επέλεξαν να σχολιάσουν την απόφαση του δικαστηρίου μέσω των social media, με την Χερντ να δηλώνει "απογοητευμένη" αλλά και τον Ντεπ "έτοιμος να πάρει πίσω την ζωή του".

"Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω την απογοήτευση που νιώθω σήμερα. Με συγκλονίζει που ολόκληρο αυτό το βουνό των αποδεικτικών στοιχείων δεν ήταν ακόμα αρκετό για να αντισταθεί στη δυσανάλογη δύναμη, και επιρροή του πρώην συζύγου μου. Επιπλέον, με απογοητεύει ακόμη περισσότερο το τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία για άλλες γυναίκες. Είναι μια οπισθοδρόμηση. Επιστρέφει το ρολόι σε μια εποχή που μια γυναίκα ντροπιάζεται και ταπεινώνεται δημόσια επειδή μίλησε. Ανατρέπει την ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Johnny κατάφεραν να κάνουν τους ενόρκους να αγνοήσουν το βασικό ζήτημα της ελευθερίας του λόγου και τα τόσο πειστικά στοιχεία. Λυπάμαι που έχασα αυτή την υπόθεση, αλλά λυπάμαι περισσότερα γιατί έχασα το δικαίωμα να πιστεύω ότι ως Αμερικανίδα μπορώ να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά" ανέφερε η 36χρονη ηθοποιός σε δήλωση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, δίνοντας "πάσα" στον χολιγουντιανό σταρ να στείλει το δικό του μήνυμα στο κοινό:

Από την αρχή, ο στόχος της προσφυγής ήταν να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα...

"Πριν από έξι χρόνια, η ζωή μου, η ζωή των παιδιών μου και όσων βρίσκονται κοντά μου αλλά και η ζωή ανθρώπων που πίστευαν σε μένα και με στήριζαν άλλαξε για πάντα... Έξι χρόνια μετά, οι ένορκοι μού έδωσαν πίσω τη ζωή μου...Πήρα την απόφαση να κυνηγήσω αυτή την υπόθεση μετά από πολλή σκέψη, γνωρίζοντας καλά το ύψος των νομικών δυσκολιών που θα αντιμετώπιζα και το ότι η ζωή μου θα γινόταν αναπόφευκτα δημόσιο θέαμα... Από την αρχή, ο στόχος της προσφυγής ήταν να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα... Όφειλα στα παιδιά μου και σε όλους εκείνους που παρέμειναν σταθεροί στην υποστήριξή τους προς εμένα να πω την αλήθεια. Νιώθω ήσυχος γνωρίζοντας ότι επιτέλους το κατάφερα" εξήγησε μεταξύ άλλων.

Παρά την φαινομενική δικαίωση του Τζόνι Ντεπ απέναντι στην Άμπερ Χερντ, οφείλεται να σημειωθεί ότι οι δύο ηθοποιοί έχουν ήδη ζημιωθεί τόσο στην επαγγελματική τους καριέρα, όσο και την προσωπική τους ζωή, αφού οι απρεπείς αποκαλυπτικές λεπτομέρειες μετέτρεψαν τον δικαστικό αγώνα σε reality, με το κοινό – δυστυχώς – να παρακολουθεί με ακλόνητο ζήλο την παραφροσύνη ενός προβληματικού γάμου.

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

31 Μαρ 2023

Δίκη Ρ. Πισπιρίγκου: "Φώναζε η νοσηλεύτρια και όχι η μητέρα όταν υπέστη ανακοπή η Τζωρτζίνα" δήλωσε η παιδίατρος στη δίκη

Σοκάρει η κατάθεση της παιδιάτρου: "Αν με ρωτάτε, εγώ θα περίμενα να βγει φωνάζοντας η μητέρα. Να ουρλιάζει. Άλλοι γονείς κάνουν έτσι για πιο απλά πράγματα".

31 Μαρ 2023

Την Κυριακή 02/03 στηρίζουμε τα τρία σινεμά της Αθήνας που απειλούνται με λουκέτο

Να μην κλείσουν τα ιστορικά σινεμά της πόλης Ιντεάλ, Αστορ και Ιριδα είναι το αίτημα των Αθηναίων. Δωρεάν προβολές και live.

Περισσότερα από

News

31 Μαρ 2023

Γιώργος Πάντζας: Έχω δει τον πατέρα μου με βγαλμένα νύχια, μαχαιρωμένο... τέσσερις μήνες ετοιμοθάνατος ήταν

Ο Γιώργος Πάντζας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Στούντιο 4" και "λύγισε" όταν θυμήθηκε αγαπημένα του πρόσωπα

31 Μαρ 2023

Τάνια Τσανακλίδου – Ταμίλα Κουλίεβα: Το gay φιλί τους που έγινε viral

H Ταμίλα Κουλίεβα είπε για το γκέι φιλί με την Τάνια Τσανακλίδου: "Τυχερή που φίλησα αυτό το στόμα"

31 Μαρ 2023

Γκουίνεθ Πάλτροου: Τα γυαλιά του κατά συρροή δολοφόνου και το κολιέ των 65 χιλιάδων δολαρίων

Η Γκουίνεθ Πάλτροου σχολιάζεται καυστικά στο Twitter. για την εμφάνιση στο δικαστήριο με ρούχα υψηλής αξίας και γυαλιά σε στυλ Jeffrey Dahmer.

31 Μαρ 2023

Μελίνα Κανά: "Επαθα έμφραγμα επί σκηνής"

"Είπα θα ζήσω, θέλω να ζήσω" αφηγείται η σπουδαία τραγουδίστρια.

31 Μαρ 2023

Κατιάνα Μπαλανίκα: "Έχω κατάθλιψη, το πάλεψα με τους ειδικούς, τώρα πια το έφτιαξα"

Η ηθοποιός σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη μίλησε για την προσωπική της ζωή, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον γάμο της με τον Στηβ Κακέτση.

31 Μαρ 2023

ΕΕ: Τέλος το απόρρητο για τη μισθοδοσία ώστε να αντιμετωπιστεί το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών

Οι γυναίκες στην ΕΕ αμείβονται κατά μέσο όρο 13% λιγότερο σε σχέση με τους άνδρες για την ίδια εργασία.

30 Μαρ 2023

Η Ρίτα Γουίλσον τραγουδάει Σταμάτη Κόκοτα στον Λευκό Οίκο με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου (βίντεο)

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, παρέθεση δεξίωση αφιερωμένη στην Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

30 Μαρ 2023

Η υπόσχεση της Κέιτι Πέρι στον Ορλάντο Μπλουμ που την βοήθησε να παραμείνει νηφάλια

Η μάχη με τον αλκοολισμό και η non-alcoholic σαμπάνια που κυκλοφορεί με την υπογραφή της.

30 Μαρ 2023

H Σάρον Στόουν πληρώθηκε 13.5 εκ. δολάρια λιγότερο από τον Μάικλ Ντάγκλας για το "Βασικό Ένστικτο"

Είτε το πιστεύετε είτε όχι η Στόουν πήρε μόνο 500.000 δολ. για τον ρόλο της- ενώ σήμερα θυμόμαστε κυρίως εκείνη ως πρωταγωνίστρια.