ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Δικαιώθηκε πραγματικά ο Τζόνι Ντεπ με την απόφαση του δικαστηρίου;

Η δικαστική "σαπουνόπερα" έφτασε στο τέλος της.

Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας την περασμένη Παρασκευή, οι ένορκοι στο δικαστήριο ανάμεσα στον Τζόνι Ντεπ και την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χερντ κατέληξαν στην ετυμηγορία τους. Λαμβάνοντας υπόψη τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών, οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν πως φέρουν από κοινού ευθύνη, αφού τόσο ο χολιγουντιανός σταρ, όσο και η Αμερικανίδα καλλονή συκοφάντησαν απροκάλυπτα ο ένας τον άλλον, ωστόσο, όχι στον ίδιο βαθμό.

Η αμεροληψία των δικαστικών αρχών φαίνεται πως δεν δικαίωσε απλώς τον Τζόνι Ντεπ, αλλά την αληθινά ζημιωμένη πλευρά, αποδεικνύοντας πως το Δίκαιο δεν βασίζεται σε κανένα φύλο

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο της Βιρτζίνια απεφάνθη πως η Χερντ αδίκως παρουσίασε τον εαυτό της ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος του πρώην συζύγου της, επιδικάζοντας στον Ντεπ αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και 5 ακόμα εκατομμύρια δολάρια παραδειγματική αποζημίωση. Από την άλλη, επιδίκασε στην ίδια 2 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, κερδίζοντας την αγωγή που είχε πραγματοποιήσει με αφορμή τις δηλώσεις δικηγόρου του Ντεπ, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει "φάρσα" τις αρχικές κατηγορίες της ηθοποιού. Η αμεροληψία των δικαστικών αρχών φαίνεται πως δεν δικαίωσε απλώς τον Τζόνι Ντεπ, αλλά την αληθινά ζημιωμένη πλευρά, αποδεικνύοντας πως το Δίκαιο δεν βασίζεται σε κανένα φύλο, επιβάλλοντας κυρώσεις σε οποιονδήποτε αγνοεί να συμμορφώνεται με βάση τους κανόνες της εκάστοτε κοινωνίας. Οι δύο ηθοποιοί επέλεξαν να σχολιάσουν την απόφαση του δικαστηρίου μέσω των social media, με την Χερντ να δηλώνει "απογοητευμένη" αλλά και τον Ντεπ "έτοιμος να πάρει πίσω την ζωή του".

"Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω την απογοήτευση που νιώθω σήμερα. Με συγκλονίζει που ολόκληρο αυτό το βουνό των αποδεικτικών στοιχείων δεν ήταν ακόμα αρκετό για να αντισταθεί στη δυσανάλογη δύναμη, και επιρροή του πρώην συζύγου μου. Επιπλέον, με απογοητεύει ακόμη περισσότερο το τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία για άλλες γυναίκες. Είναι μια οπισθοδρόμηση. Επιστρέφει το ρολόι σε μια εποχή που μια γυναίκα ντροπιάζεται και ταπεινώνεται δημόσια επειδή μίλησε. Ανατρέπει την ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Johnny κατάφεραν να κάνουν τους ενόρκους να αγνοήσουν το βασικό ζήτημα της ελευθερίας του λόγου και τα τόσο πειστικά στοιχεία. Λυπάμαι που έχασα αυτή την υπόθεση, αλλά λυπάμαι περισσότερα γιατί έχασα το δικαίωμα να πιστεύω ότι ως Αμερικανίδα μπορώ να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά" ανέφερε η 36χρονη ηθοποιός σε δήλωση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, δίνοντας "πάσα" στον χολιγουντιανό σταρ να στείλει το δικό του μήνυμα στο κοινό:

Από την αρχή, ο στόχος της προσφυγής ήταν να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα...

"Πριν από έξι χρόνια, η ζωή μου, η ζωή των παιδιών μου και όσων βρίσκονται κοντά μου αλλά και η ζωή ανθρώπων που πίστευαν σε μένα και με στήριζαν άλλαξε για πάντα... Έξι χρόνια μετά, οι ένορκοι μού έδωσαν πίσω τη ζωή μου...Πήρα την απόφαση να κυνηγήσω αυτή την υπόθεση μετά από πολλή σκέψη, γνωρίζοντας καλά το ύψος των νομικών δυσκολιών που θα αντιμετώπιζα και το ότι η ζωή μου θα γινόταν αναπόφευκτα δημόσιο θέαμα... Από την αρχή, ο στόχος της προσφυγής ήταν να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα... Όφειλα στα παιδιά μου και σε όλους εκείνους που παρέμειναν σταθεροί στην υποστήριξή τους προς εμένα να πω την αλήθεια. Νιώθω ήσυχος γνωρίζοντας ότι επιτέλους το κατάφερα" εξήγησε μεταξύ άλλων.

Παρά την φαινομενική δικαίωση του Τζόνι Ντεπ απέναντι στην Άμπερ Χερντ, οφείλεται να σημειωθεί ότι οι δύο ηθοποιοί έχουν ήδη ζημιωθεί τόσο στην επαγγελματική τους καριέρα, όσο και την προσωπική τους ζωή, αφού οι απρεπείς αποκαλυπτικές λεπτομέρειες μετέτρεψαν τον δικαστικό αγώνα σε reality, με το κοινό – δυστυχώς – να παρακολουθεί με ακλόνητο ζήλο την παραφροσύνη ενός προβληματικού γάμου.

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

26 Ιουλ 2024

ΗΠΑ: Το ζεύγος Ομπάμα στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για την Προεδρία της χώρας

Όλα όσα είπαν στην Αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών.

26 Ιουλ 2024

Αρετή Κετιμέ: Πώς είναι σήμερα το κορίτσι-θαύμα που πριν από 20 χρόνια μάγεψε τον κόσμο στην "Αθήνα 2004";

Πριν από 20 χρόνια μία 15χρονη και το σαντούρι της μεσουρανούσαν στην ελληνική μουσική σκηνή.

Περισσότερα από

News

26 Ιουλ 2024

Κόλαφος η απάντηση της ΕΣΗΕΑ στην Ακρίτα για την επίθεση στην Παναγοπούλου: "Οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουμε"

"Σε μια εποχή που ο κακοποιητικός λόγος ισοπεδώνει τη γυναικεία προσωπικότητα, οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουμε και στον χώρο των social media" αναφέρει η ανακοίνωση.

26 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Φρενίτιδα με τη Σελίν Ντιόν- Ποιο τραγούδι θα ερμηνεύσει και πώς την αποθεώνει ο κόσμος

Η μεγάλη ντίβα ανταποδίδει την αγάπη που της δείχνει ο κόσμος και εκθειάζει το Παρίσι στο Instagram της.

26 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: To λαμπερό πάρτι της Louis Vuitton- Όλοι οι διάσημοι καλεσμένοι

Πλήθος αστέρων παρευρέθηκαν στο πάρτυ που παρέθεσε ο γαλλικός οίκος λίγο πριν την τελετή έναρξης των Αγώνων στο Παρίσι.

26 Ιουλ 2024

"Μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο στρίψιμο του στόματος. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω"

Ο Παύλος Πολάκης για άλλη μια φορά "παραδίδει μαθήματα ευγένειας", τα οποία προφανώς και διδάχτηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ. Και αποχώρησε αμετανόητος και προφανώς ατιμώρητος.

26 Ιουλ 2024

Μαρία Μενούνος: Χειροκροτεί την κόρη της, Αθηνά, την ώρα που κάνει τα πρώτα της βήματα

Η Μαρία Μενούνος φαίνεται ενθουσιασμένη καθώς η Αθηνά μεγαλώνει.

26 Ιουλ 2024

Παρίσι 2024: Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο δείπνο Μακρόν στο Λούβρο

Καλεσμένοι ήταν αρχηγοί κρατών, βασιλείς, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και αθλητικών φορέων και φυσικά ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

26 Ιουλ 2024

Δώρα Τσαμπάζη προς Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη: "Απόψε θα ζήσετε ίσως την κορυφαία στιγμή της καριέρα σας"

Η Δώρα Τσαμπάζη θυμάται σε ανάρτηση της τη στιγμή που ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης κράτησε ψηλά την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

26 Ιουλ 2024

Η Βασιλική Τρουφάκου στο χωριό με τον δύο μηνών γιο της

Βιώνει την απόλυτη ευτυχία η Βασιλική Τρουφάκου.

26 Ιουλ 2024

Lady Gaga: Διέρρευσαν τα πρώτα πλάνα με τις πρόβες της στον Σηκουάνα

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.