ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Μόνα Λίζα δέχτηκε επίθεση από μια…τάρτα α λα κρεμ

Το διάσημο έργο τέχνης του Λεονάρντο ντα Βίντσι, θα μπορούσε να καταστραφεί από την ασυνειδησία ενός επισκέπτη στο μουσείο του Λούβρου.

Μονα λιζα

Συναγερμός σήμανε στις αίθουσες του Λούβρου το απόγευμα της Κυριακής, όταν ένας ασυνείδητος επισκέπτης προσπάθησε να βανδαλίσει το διάσημο έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, καταστρέφοντας την ιστορία αιώνων. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο πίνακας της Μόνα Λίζα δέχτηκε επίθεση από έναν άνδρα μεταμφιεσμένο σε ηλικιωμένη γυναίκα, ο οποίος καθώς επέβαινε σε αναπηρικό αμαξίδιο, πλησίασε το έργο και πέταξε πάνω σε αυτό μια τάρτα α λα κρεμ, φωνάζοντας "για τη σωτηρία του πλανήτη".

Το περιστατικό προκάλεσε έκπληξη στους παραβρισκόμενους επισκέπτες, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να φωτογραφίζουν την γεμάτη σαντιγί γυάλινη προσθήκη, πίσω από την οποία – ευτυχώς – φυλάσσονταν ο δημοφιλής πίνακας. Το προσωπικό ασφαλείας του μουσείου εσπευσμένα απομάκρυνε τον δράστη από το χώρο, ενώ του ζητήθηκε να αποχωρίσει εντελώς από το μουσείο, για να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα. Ταυτόχρονα συντηρητές και αρμόδιοι για τον καθαρισμό των εκθεμάτων, έφτασαν στον τόπο του "εγκλήματος" για να αφαιρέσουν από την τζαμαρία το γλυκό.

Όπως φέρεται να λέει ο άνδρας σε διάφορες αναρτήσεις που κοινοποιήθηκαν στα social media, κατά την αποχώρηση του μετά το συμβάν, προσπάθησε να βλάψει τον πίνακα για να στείλει ένα μήνυμα στους καλλιτέχνες που καταστραφούν το περιβάλλον. "Υπάρχουν άνθρωποι που καταστρέφουν την Γη. Όλοι οι καλλιτέχνες, σκεφτείτε την Γη. Γι΄ αυτό το έκανα αυτό. Σκεφτείτε τον πλανήτη" ακούγεται να λέει ο δράστης, ο οποίος φορούσε λευκά ρούχα, περούκα και καπέλο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος προσπαθεί να "καταστρέψει" τη διάσημη Τζοκόντα, αφού στο παρελθόν έχουν σημειωθεί αντίστοιχα περιστατικά όχι μία, ούτε δυο αλλά πάνω από πέντε φορές. Συγκεκριμένα, την δεκαετία του 1950 ένας άνδρας είχε επιτεθεί στο σπουδαίο έργο με θειικό οξύ, ενώ λίγα χρόνια αργότερα ένας φοιτητής πέταξε σε αυτό μια πέτρα. Σχεδόν 20 χρόνια μετά μια γυναίκα έριξε πάνω στον πίνακα κόκκινη μπογιά ως ένδειξη διαμαρτυρίας, σε μια περιοδεία του έργου στο Τόκιο, και μόλις μια δεκαετία νωρίτερα ένας τουρίστα προσπάθησε να βλάψει τη Μόνα Λίζα με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι. Να σημειωθεί ότι το έργο δημιουργήθηκε από τον σπουδαίο καλλιτέχνη μεταξύ 1503 και 1519 και πριν από έναν αιώνα είχε κλαπεί.

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι