ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Φεστιβάλ Καννών | Ο Χρυσός Φοίνικας στο Triangle of sadness - Η ελληνική συμπαραγωγή που γυρίστηκε στην Εύβοια

Στον Σουηδό Ρούμπεν Έστλουντ ο Χρυσός Φοίνικας του φεστιβάλ Καννών.

Eλληνικό άρωμα στα φετινά βραβεία του Φεστιβάλ Καννών, αφού η κωμωδία Triangle of Sadness του Σουηδού σκηνοθέτη Ρούμπεν Έστλουντ που κέρδισε σήμερα τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, είναι ελληνική συμπαραγωγή του Γιώργου Καρναβά και Κωνσταντίνου Κοντοβράκη της εταιρίας Heretic. Η ταινία "Triangle of sadness" που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα είναι μια όξινη σάτιρα των υπερπλούσιων και των ταξικών σχέσεων στις δυτικές κοινωνίες. Τα εξωτερικά γυρίσματα της ταινίας έγιναν στη Χιλιαδού, στην Εύβοια.

"Πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές της ταινίας (πολλοί από τους οποίους Έλληνες) και στην ελληνική εταιρεία παραγωγής Heretic, συμπαραγωγό της ταινίας "Triangle of Sadness" του Ruben Östlund που μόλις κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών Festival de Cannes και η οποία κατά κύριο λόγο έχει γυριστεί στην Χιλιαδού της Εύβοιας (Πόσο τυχερός να είμαι στην πρεμιέρα της!)" δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Μάλιστα για τον Σουηδό σκηνοθέτη είναι ο δεύτερος Χρυσός Φοίνικας, αφού και το 2017 είχε βραβευτεί για την ταινία "Τετράγωνο".

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) έχει υποστηρίξει την παραγωγή μέσα από τα χρηματοδοτικά προγράμματά του και τις δράσεις των Διευθύνσεων του.

Triangle of Sadness
Στιγμιότυπο απο την ταινία Triangle of Sadness

Ο Γιώργος Καρναβάς δήλωσε: "Με τον παραγωγό και τον σκηνοθέτη του "Triangle of Sadness" προϋπήρχε προσωπική, φιλική σχέση. Κατά την αναζήτηση των τοποθεσιών για τα γυρίσματα της ταινίας εξετάστηκε και η Ελλάδα. Είμαι χαρούμενος που μια ταινία με καλλιτεχνική αξία η οποία παράλληλα απευθύνεται στο ευρύ κοινό υλοποιήθηκε στη χώρα μας και είναι έτοιμη να συναντήσει το διεθνές κοινό της στο Φεστιβάλ των Καννών".

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΚ Μάρκος Χολέβας δήλωσε σχετικά με την ελληνική παρουσία στις Κάννες: "Είναι σημαντικό ότι αρχίζει ν' αποδίδει καρπούς η προσπάθεια ενδυνάμωσης της εξωστρέφειας της ελληνικής κινηματογραφίας και ολοένα και περισσότεροι καλλιτεχνικοί συντελεστές και παραγωγοί συμμετέχουν σε σημαντικές διεθνείς συμπαραγωγές".

To EKK χαίρεται και για έναν ακόμη λόγο. Η ταινία του Έστλουντ και οι άλλες παραγωγές που γυρίστηκαν στην Ελλάδα, θα είναι "οι καλύτεροι σύμμαχοί μας στις Κάννες στο έργο μας ν' αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδος αναφορικά με την προσέλκυση και διευκόλυνση διεθνών οπτικοακουστικών συμπαραγωγών. Το "Crime of the Future"εξάλλου γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στην Αττική και την Αθήνα, ενώ το "Triangle of Sadness" έχει πραγματοποιήσει τα εξωτερικά γυρίσματά του στην Εύβοια. Η Ελλάδα υποδέχθηκε και τις δύο αυτές ταινίες εν καιρώ πανδημίας. Το ΕΚΚ, μέσω της Διεύθυνσης του Hellenic Film Commission, βρέθηκε στο πλευρό των σκηνοθετών, των ξένων παραγωγών και των Ελλήνων συμπαραγωγών τους διασφαλίζοντας την επανεκκίνηση των κινηματογραφικών γυρισμάτων στη χώρα μας βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου του ΥΠΠΟΑ".

Οι μεγάλοι νικητές

Το βραβείο Α' Ανδρικού ρόλου παρέλαβε ο Νοτιοκορεάτης σταρ Σονγκ Κανγκ-χο, για την ερμηνεία του στην ταινία "Broker" από τον Ιάπωνα σκηνοθέτη Χιροκάζου Κόρε-Εντα.

Η Ιρανή ηθοποιός Ζαρ Αμίρ Εμπραχίμι, η οποία αναγκάστηκε να φύγει από το Ιράν για τη Γαλλία το 2008 έπειτα από ένα σεξουαλικό σκάνδαλο, απέσπασε σήμερα το βραβείο Α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο θρίλερ του Αλί Αμπάσι "Holy Spider". Στα γαλλικά ο τίτλος του φιλμ νουάρ είναι "Les nuits de Mashhad" (Οι νύχτες της Μασχάντ).

Η ηθοποιός μίλησε στα φαρσί κατά την παραλαβή του βραβείου της. "Απόψε έχω την αίσθηση ότι είχα ένα πολύ μεγάλο ταξίδι πριν φτάσω εδώ σε αυτή τη σκηνή (...) ένα ταξίδι που σημαδεύτηκε από ταπεινώσεις", είπε, ευχαριστώντας τη Γαλλία που την δέχθηκε.

Read Next

26 Απρ 2024

Σκοτ Ντίσικ: Το Ozempic, η δραματική απώλεια κιλών και η κραυγή απόγνωσης για βοήθεια

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Σκοτ Ντίσικ - του σταρ απο το Keeping Up with the Kardashians-λόγω της δραματικής απώλειας βάρους με τη χρήση του Ozempic.

Περισσότερα από

News

26 Απρ 2024

Κιάρα Μαρκέζη: Η εγγονή του Άκη Τσοχατζόπουλου στην πασαρέλα της Athens Fashion Week

Η 24χρονη που έγινε γνωστή από το My Style Rocks, περπάτησε στην πασαρέλα της Kathy Heyndels.

26 Απρ 2024

Συλλεκτικό βίντεο: Η (μελαχρινή) Βίκυ Χατζηβασιλείου λέει στη Βουγιουκλάκη ότι τη θαύμαζε... η πρόγιαγιά της!

Η Αλίκη σε κέφια, ένα πρωινό του Μαρτίου το 1994, στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

26 Απρ 2024

Σοφία Μπους: "Είμαι queer και επιτέλους νιώθω ότι μπορώ να ανασάνω"

Μετά τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό, η Σοφία Μπους έκανε coming out και μίλησε για τη σχέση της με την Άσλιν Χάρις.

26 Απρ 2024

Τζέιν Φόντα: Η σπάνια δημόσια εμφάνιση της 86χρονης ηθοποιού με την 21χρονη εγγονή της Βίβα Βαντίμ

Η Τζέιν Φόντα με την εγγονή της, στα βραβεία TIME Earth Awards Gala στη Νέα Υόρκη.

26 Απρ 2024

Η 57χρονη Σάλμα Χάγιεκ σε άγνωστες φωτογραφίες από το γάμο της με τον μεγιστάνα Φρανσουά-Ανρί Πινό

H Σάλμα Χάγιεκ και ο Φρανσουά Ανρί Πινό συμπλήρωσαν 15 χρόνια γάμου. Η εξωτική Μεξικανή ηθοποιός αποκάλυψε στο Instagram αδημοσίευτες φωτογραφίες τους.

26 Απρ 2024

Για safari η Αμαλία Κωστοπούλου με τον σύντροφό της με τα παπούτσια της σεζόν

Οι εντυπωσιακές λήψεις που δημοσίευσε η Αμαλία.

26 Απρ 2024

Κρίστι Τέρλινγκτον: Ποζάρει (σχεδόν) τόπλες στα 55 της και είναι άψογη

"Αισθάνομαι τυχερή που έχω την επιλογή να κάνω το μοντέλο. Ακόμα βιοπορίζομαι από αυτήν την δουλειά"

26 Απρ 2024

Ένα θαύμα στα Μετέωρα: Ο "εργένης των Μετεώρων" βρήκε ταίρι

Ο ασπροπάρης (είδος γύπα) γυρνούσε για χρόνια μόνος στη φωλιά του, φέτος η τύχη του άλλαξε!

26 Απρ 2024

Ράιαν Γκόσλινγκ – Έμιλι Μπλαντ: Εντυπωσιακοί σε ειδική προβολή του "The Fall Guy" στο Λονδίνο

"The Fall Guy" θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 6 Μαΐου

26 Απρ 2024