ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι παρουσιάστριες θα πρέπει να καλύπτουν το πρόσωπό τους, όπως επέβαλε το καθεστώς των Ταλιμπάν

Στο Αφγανιστάν υποχρεώνουν τις τηλεπαρουσιάστριες να καλύπτουν τα πρόσωπά τους

Την Κυριακή οι παρουσιάστριες των τηλεοπτικών σταθμών στο Αφγανιστάν υποχρεώθηκαν να καλύψουν το πρόσωπό τους, προκειμένου να συμμορφωθούν με μία ακόμα οδηγία των Ταλιμπάν κατά των γυναικών. Την προηγούμενη ημέρα πολλές παρουσιάστριες αντιστάθηκαν και δεν κάλυψαν το πρόσωπό τους. Ωστόσο, λέγεται πως οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ δέχτηκαν ισχυρές πιέσεις οι ίδιοι και υπέκυψαν σε έναν ακόμα παράλογο κανόνα του καθεστώτος.

Φορώντας χιτζάμπ (όπως επέβαλαν και πάλι οι Ταλιμπάν) και μαντίλι που καλύπτει το πρόσωπο οι παρουσιάστριες εκφώνησαν τις ειδήσεις και άλλα προγράμματα τηλεοπτικών σταθμών, όπως τα TOLOnews, Ariana Television, Shamshad TV and 1TV.

Η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων στο TOLOnews, Φαρίντα Σιάλ δήλωσε στο BBC πως "εντάξει που είμαστε Μουσουλμάνοι, και που φοράμε χιτζάμπ και που κρύβουμε τα μαλλιά μας, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο να καλύπτεις το πρόσωπο της μια παρουσιάστρια που θα πρέπει για δύο και τρεις ώρες να μιλάει έτσι". Η ίδια επιθυμεί να ασκηθεί πίεση στο καθεστώς από τη διεθνή κοινή γνώμη προκειμένου να ανατραπεί αυτή η οδηγία. "Θέλουν να διαγράψουν τις γυναίκες από την κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας" πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο Υπουργός Προώθησης Αρετής και Πρόληψης της Διαφθοράς διέταξε να φορούν όλες οι γυναίκες μαντήλι στις δημόσιες εμφανίσεις τους ή θα πρέπει να υποστούν τις ποινές. Κάποιες γυναίκες αρνήθηκαν να συμμορφωθούν, όμως εκπρόσωπος των Ταλιμπάν τις ενημέρωσε πως θα μιλούσε στους μάνατζερ και τους κηδεμόνες τους, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν ποινές επίσης. Έτσι, θα έπρεπε να μετακινηθούν σε άλλο πόστο ή να απολυθούν πάραυτα.

Read Next

26 Απρ 2024

Τζέιν Φόντα: Η σπάνια δημόσια εμφάνιση της 86χρονης ηθοποιού με την 21χρονη εγγονή της Βίβα Βαντίμ

Η Τζέιν Φόντα με την εγγονή της, στα βραβεία TIME Earth Awards Gala στη Νέα Υόρκη.

26 Απρ 2024

Ένα θαύμα στα Μετέωρα: Ο "εργένης των Μετεώρων" βρήκε ταίρι

Ο ασπροπάρης (είδος γύπα) γυρνούσε για χρόνια μόνος στη φωλιά του, φέτος η τύχη του άλλαξε!

Περισσότερα από

News

26 Απρ 2024
26 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Άνιστον ετοιμάζει το ριμέικ της θρυλικής ταινίας "9 to 5"

Η πρωτότυπη ταινία του 1980 είχε πρωταγωνίστριες τις Jane Fonda, Lily Tomlin και Dolly Parton.

26 Απρ 2024

Η 57χρονη Σάλμα Χάγιεκ σε άγνωστες φωτογραφίες από το γάμο της με τον μεγιστάνα Φρανσουά-Ανρί Πινό

H Σάλμα Χάγιεκ και ο Φρανσουά Ανρί Πινό συμπλήρωσαν 15 χρόνια γάμου. Η εξωτική Μεξικανή ηθοποιός αποκάλυψε στο Instagram αδημοσίευτες φωτογραφίες τους.

26 Απρ 2024
26 Απρ 2024

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Απόφαση σοκ του Εφετείου της ΝΥ ακυρώνει την καταδίκη του

"Δεν είχε δίκαιη δίκη" ο κατηγορούμενος για βιασμούς έκρινε το Εφετείο.

26 Απρ 2024

Μαρίνα Σάττι: Συγκινήθηκε on air μιλώντας για τον πατέρα της και την απώλεια του

"Πλέον δεν έχω κάτι να κρύψω, τίποτα, αποφάσισα να είμαι πια τελείως ανοιχτή" είπε η Μαρίνα Σάττι που μίλησε για τη Eurovision και το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας.

25 Απρ 2024

WOMEN WHO DARE | Όσα συζητήθηκαν στην ημερίδα του Womantoc και του Harper's Bazaar

Σε μία εκδήλωση χωρίς καμία γυάλινη οροφή, η ημερίδα "Women Who Dare: Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" επανέφερε στη δημόσια σφαίρα ζητήματα ίσης εκπροσώπησης, δικαιωμάτων, ισορροπίας ανάμεσα στη μητρότητα και την καριέρα, ψυχικής υγείας.

25 Απρ 2024

Αλεξία Μπακογιάννη: "Απείλησε να με χτυπήσει με μπουκάλι"

Μήνυση κατέθεσε η Αλεξία Μπακογιάννη κατά του Στέφανου Χίου.