Οι Uri και Helle Løvevild Golman ζούσαν αξιοζήλευτα, μέχρι που ένα τραγικό περιστατικό παραλίγο να κόψει στη μέση το νήμα της κοινής τους ζωή. Αυτοί οι Δανοί φωτογράφοι άγριας φύσης ταξίδευαν σε όλο τον κόσμο, από την Αρκτική μέχρι την Αφρική, καταγράφοντας με το φακό τους την ασύλληπτη ομορφιά του. 

Από μικρά παιδιά και οι δύο λάτρευαν το φυσικό κόσμο, εμπνευσμένοι από προσωπικότητες όπως ο Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο και ο Ζακ Κουστό. Όταν γνωρίστηκαν σε μια αποστολή, ερωτεύτηκαν, αλλά πέρα από σύντροφοι έγιναν και συνέταιροι, καθώς άρχισαν συνεργασία με το National Geographic.

Το 2017 είχαν ταξιδέψει για τρίτη φορά στην Γκαμπόν, για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ, όταν σε μια τοπική αγορά ένας εξτρεμιστής επιτέθηκε αναπάντεχα στον Uri, μαχαιρώνοντάς τον δέκα φορές, προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς στην καρδιά, το συκώτι και κόβοντας μια βασική αρτηρία. Ο φωτογράφος μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και, εννέα μέρες μετά, διακομίστηκε στη Δανία, σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Όταν τελικά ξύπνησε, δεν μπορούσε να μιλήσει, να καταπιεί, να περπατήσει και οι γιατροί δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την κατάστασή του. Ωστόσο, δυόμιση χρόνια αργότερα, ο Uri έχει επιστρέψει στο σπίτι με την αγαπημένη του. Έχει ανακτήσει την ομιλία του, την ικανότητα κατάποσης, τις κινήσεις των χεριών του και μαθαίνει ξανά, σιγά σιγά, να περπατάει. Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι δεν σταμάτησε ποτέ να είναι ενεργός.

Στη διάρκεια της μακράς διαδικασίας αποκατάστασης του Uri το ζευγάρι, με τη βοήθεια ενός κοντινού φίλου, δημιούργησε ένα λεύκωμα, με τον τίτλο «Wild» και τις καλύτερες φωτογραφικές στιγμές από 25 αποστολές σε επτά ηπείρους. Με σύνθημα «αυτό που αγαπάς θα το προστατεύσεις» το ζευγάρι αφιερώνει το έργο του σε όλα τα ζώα που έχει συναντήσει ανά τα ταξίδια του. 

Ωστόσο, η αγάπη των Δανών φωτογράφων για τη φύση εκφράζεται και έμπρακτα, καθώς το ζευγάρι αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του ίδρυμα, Wild Nature Foundation, με σκοπό την προστασία και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Αν και δεν μπορούν πλέον να ταξιδέψουν, έχουν αφιερώσει την εμπειρία και τις γνώσεις τους σε μια άλλη, μεγάλη αποστολή.

Δείτε φωτογραφίες των Uri και Helle Løvevild Golman:

Exploring the Bulu River in Kalimantan (Indonesian Borneo) in our Ally canoe which gave us amazing adventures in the jungle.

Posted by WILD on Friday, July 3, 2015

ON ASSIGNMENT FOR NATIONAL GEOGRAPHIC NORDIC Helle and I are proud to tell you that we are leaving for the worlds...

Posted by WILD on Tuesday, July 28, 2015
Posted by WILD on Monday, July 25, 2016
Posted by WILD on Tuesday, May 19, 2020


Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS