ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ζευγάρι 16χρονων με σύνδρομο Down χρίστηκαν βασιλιάδες στον χορό αποφοίτησης του σχολείου τους

Η ιστορία αγάπης τους, που κρατά σχεδόν από τότε που ήταν μωρά, κάνει την καρδιά μας να λιώνει από συγκίνηση.

Ζευγάρι 16χρονων με σύνδρομο Down χρίστηκαν βασιλιάδες στον χορό αποφοίτησης του σχολείου τους

Η καλή είδηση της ημέρας μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο του τέλους του μπούλινγκ ενάντια σε όποιον είναι «διαφορετικός». Σε μια βρετανική κωμόπολη, την Ross-on-Wye, στον σχολικό χορό αποφοίτησης του τοπικού λυκείου, φέτος χρίστηκαν βασιλιάδες ένα ζευγάρι 16χρονων με σύνδρομο Down, οι Dylan Hughes και Amelie Barker.

Όπως σχολίασαν οι γονείς τους, γνωρίζονται από τότε που ήταν τριών ετών και σχεδιάζουν να παντρευτούν στο μέλλον. Η μητέρα της Amelie είπε πως μόλις η κόρη της έμαθε ότι χρίζεται βασίλισσα «ήταν πολύ χαρούμενη – το χαμόγελό της έλαμπε».

Παρόλο που οι έφηβοι γνωρίζονται σχεδόν για ολόκληρη τη ζωή τους, το ειδύλλιό τους άρχισε πριν από περίπου έξι μήνες. «Όπως κάνουν οι έφηβοι, άρχισαν να κοιτούν ο ένας τον άλλο με διαφορετικό βλέμμα και αυξημένο ενδιαφέρον» αφηγήθηκε η μαμά της Amelie προσθέτοντας: «Μας είπαν ότι είναι ζευγάρι και ότι αργότερα θέλουν να παντρευτούν. Έχουν σχεδιάσει τα πάντα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Dylan συγκεντρώνει δημοσιότητα. Λάτρης του αθλητισμού, στο παρελθόν έχει εκπροσωπήσει τη Βρετανία στο Πρωτάθλημα Κολύμβησης για άτομα με σύνδρομο Down στον Καναδά, ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σαρδηνία.

Η Amelie, από την άλλη, θέλει να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο παιδαγωγικές σπουδές. «Της αρέσει πολύ να εργάζεται με παιδιά – έχει ταλέντο σε αυτό» έχει πει η μητέρα της. Οι δύο έφηβοι γνωρίστηκαν όταν οι γονείς τους ίδρυσαν μαζί, πριν από περίπου μία δεκαετία, τη 21 Plus, μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει οικογένειες με σύνδρομο Down.

«Έχω ένα επιπλέον χρωμόσωμα από εσάς. Ε και τι με αυτό;»: Μια συγκινητική Ted ομιλία:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

30 Οκτ 2025

Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης στο madamefigaro.gr: "Ζούμε μία περίοδο πραγματικής άνθισης για το ελληνικό σινεμά"

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και δεινός θαυμαστής της τέχνης στη μεγάλη οθόνη μιλά στο madamefigaro.gr για όσα έχουν ετοιμάσει φέτος στη συμπρωτεύουσα, το σινεμά και την κινηματογραφική εμπειρία σήμερα, αλλά και τη "δική" του Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα από

Stories

30 Οκτ 2025

Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι ταξιδεύει σε 21 σημεία του πλανήτη μέσα από μία νέα παγκόσμια περιοδεία

Οι φωνές της Νατάσσας Μποφίλιου και του Γιάννη Χαρούλη μετατρέπονται σε συνοδοιπόρους ενός ταξιδιού με πυξίδα τη μουσική του Θεοδωράκη και του Χατζιδάκι και προορισμό την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Αμερική.

29 Οκτ 2025

Η αμερικανική εκδοχή του The Crown; Το Netflix ετοιμάζει σειρά για τους Kennedy

Η πρώτη σεζόν της φιλόδοξης παραγωγής θα διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1930 και θα καταγράφει "την άνοδο του Joe και της Rose Κennedy και των εννέα παιδιών τους!

29 Οκτ 2025

All's Fair | Η νέα εποχή της Kim Kardashian στη σειρά που ενώνει διαφορετικές γυναίκες, μόδα και γυναικεία δύναμη

Ο George Satsidis γράφει για τη νέα σειρά του Ryan Murphy που φέρνει κοντά τις Kim Kardashian, Sarah Paulson, Naomi Watts, Glenn Close, Niecy Nash-Betts και Teyana Taylor.

28 Οκτ 2025

Οι γυναίκες της Πίνδου - τα ανώνυμα πρόσωπα του "ΟΧΙ"

Στην 28η Οκτωβρίου, θυμόμαστε τις γυναίκες που πολέμησαν χωρίς όπλα και νίκησαν με την ψυχή τους.

28 Οκτ 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η άγνωστη σύνδεση με την Κατοχή και η απίστευτη ιστορία πίσω από την ταινία "Υπολοχαγός Νατάσσα"

Ποιο ήταν το αρχικό όνομα που θα δινόταν στην εμβήματική ταινία του Νίκου Φώσκολου, "Υπολοχαγός Νατάσσα".

26 Οκτ 2025

Τι μπορείς να κάνεις 28η Οκτωβρίου στην Αθήνα;

Νέα γευστικά ραντεβού, σημαντικές εκθέσεις στις τελευταίες τους ημέρες και ξεχωριστά lives συνθέτουν ένα απολαυστικό (σχεδόν) τετραήμερο στην πόλη.

25 Οκτ 2025

"Θα στην προσέχουμε την Άσπα" | Οι συγκινητικοί επικήδειοι στην εξόδιο ακολουθία του Διονύση Σαββόπουλου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Σταμάτης Φασουλής εκφώνησαν το δικό τους αντίο στον σπουδαίο Έλληνα καλλιτέχνη.

25 Οκτ 2025

Το "τελευταίο αντίο" στον Διονύση Σαββόπουλο στην Μητρόπολη Αθηνών

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον "Νιόνιο" της σε κλίμα έντονης συγκίνησης στη Μητρόπολη Αθηνών.

24 Οκτ 2025

Movie Review | Regretting You (Μετανιώνοντας για εσένα): Ένα συγκινητικό ταξίδι ανάμεσα στη μνήμη, την προδοσία και τη γυναικεία αναγέννηση

Ο George Satsidis γράφει για το Regretting You, το οποίο έρχεται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 30 Οκτωβρίου.