ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ζευγάρι 16χρονων με σύνδρομο Down χρίστηκαν βασιλιάδες στον χορό αποφοίτησης του σχολείου τους

Η ιστορία αγάπης τους, που κρατά σχεδόν από τότε που ήταν μωρά, κάνει την καρδιά μας να λιώνει από συγκίνηση.

Ζευγάρι 16χρονων με σύνδρομο Down χρίστηκαν βασιλιάδες στον χορό αποφοίτησης του σχολείου τους

Η καλή είδηση της ημέρας μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο του τέλους του μπούλινγκ ενάντια σε όποιον είναι «διαφορετικός». Σε μια βρετανική κωμόπολη, την Ross-on-Wye, στον σχολικό χορό αποφοίτησης του τοπικού λυκείου, φέτος χρίστηκαν βασιλιάδες ένα ζευγάρι 16χρονων με σύνδρομο Down, οι Dylan Hughes και Amelie Barker.

Όπως σχολίασαν οι γονείς τους, γνωρίζονται από τότε που ήταν τριών ετών και σχεδιάζουν να παντρευτούν στο μέλλον. Η μητέρα της Amelie είπε πως μόλις η κόρη της έμαθε ότι χρίζεται βασίλισσα «ήταν πολύ χαρούμενη – το χαμόγελό της έλαμπε».

Παρόλο που οι έφηβοι γνωρίζονται σχεδόν για ολόκληρη τη ζωή τους, το ειδύλλιό τους άρχισε πριν από περίπου έξι μήνες. «Όπως κάνουν οι έφηβοι, άρχισαν να κοιτούν ο ένας τον άλλο με διαφορετικό βλέμμα και αυξημένο ενδιαφέρον» αφηγήθηκε η μαμά της Amelie προσθέτοντας: «Μας είπαν ότι είναι ζευγάρι και ότι αργότερα θέλουν να παντρευτούν. Έχουν σχεδιάσει τα πάντα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Dylan συγκεντρώνει δημοσιότητα. Λάτρης του αθλητισμού, στο παρελθόν έχει εκπροσωπήσει τη Βρετανία στο Πρωτάθλημα Κολύμβησης για άτομα με σύνδρομο Down στον Καναδά, ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σαρδηνία.

Η Amelie, από την άλλη, θέλει να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο παιδαγωγικές σπουδές. «Της αρέσει πολύ να εργάζεται με παιδιά – έχει ταλέντο σε αυτό» έχει πει η μητέρα της. Οι δύο έφηβοι γνωρίστηκαν όταν οι γονείς τους ίδρυσαν μαζί, πριν από περίπου μία δεκαετία, τη 21 Plus, μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει οικογένειες με σύνδρομο Down.

«Έχω ένα επιπλέον χρωμόσωμα από εσάς. Ε και τι με αυτό;»: Μια συγκινητική Ted ομιλία:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

12 Σεπ 2025

Chora | Μία νέα εμπειρία πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελούντα

Το Domes of Elounda παρουσιάζει τη Chora, μία αποκλειστικά σχεδιασμένη για ενήλικες πρόταση χαλάρωσης και αυθεντικής πολυτέλειας.

12 Σεπ 2025

Chοra | Το νέο πολυτελές κεφάλαιο του ομίλου Domes στην Ελούντα

Το Domes of Elounda υποδέχεται τη Chora, μία νέα adults-only πτέρυγα για στιγμές απόλυτης ιδιωτικότητας και αυθεντικής πολυτέλειας.

Περισσότερα από

Stories

12 Σεπ 2025

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος τιμά τον Πάνο Χ. Κούτρα με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα και ειδικές προβολές

Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης θα ανοίξει το αφιέρωμα και θα παρευρεθεί στις προβολές των ταινιών του, τις οποίες θα προλογίσουν αγαπημένοι συνεργάτες του

12 Σεπ 2025

Θέλεις να αποκτήσεις τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σου από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ; Τώρα μπορείς!

Από τις 14 Νοεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου το Μπάκιγχαμ θα φιλοξενεί το πρώτο του χριστουγεννιάτικο pop-up store.

12 Σεπ 2025

Μελίνα Μερκούρη: Με couture δημιουργία στη συνάντησή της με τον πρίγκιπα Φίλιππο πριν από 62 χρόνια

Το faux pas της Μελίνας Μερκούρη στη συνάντηση με τη βασίλισσα Ελισάβετ που είχε απασχολήσει τον Τύπο.

11 Σεπ 2025

Πρώτη ματιά στην Art Athina 2025

Η φετινή φουάρ παρουσιάζει ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα δράσεων και πρωτοβουλιών, με 72 χώρους και νέες μορφές τέχνης να δημιουργούν ένα απολαυστικό τετραήμερο.

11 Σεπ 2025

Back to School: Επιστροφή στα θρανία με τις πιο επικές ατάκες του ελληνικού κινηματογράφου

Το video της Φίνος Φιλμ που μάς γύρισε στα μαθητικά μας χρόνια!

11 Σεπ 2025

Η ζωή και το έργο του Giorgio Armani γίνονται ταινία

Μία εβδομάδα μετά από τον θάνατο του θρυλικού σχεδιαστή, ο Ιταλός παραγωγός Andrea Iervolino δηλώνει ότι ετοιμάζει μία ταινία προκειμένου να έρθουμε σε επαφή με την πραγματική εικόνα του Giorgio Armani.

10 Σεπ 2025

Ανταπόκριση από το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο | Οι hot ταινίες της νέας χρονιάς και οι λαμπερές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί

O L.A. Correspondent του Harper's Bazaar Greece, George Satsidis, βρίσκεται στο Τορόντο και μας μεταδίδει τον παλμό του κινηματογραφικού φεστιβάλ της πόλης.

10 Σεπ 2025

For One Night Only | Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου δημιουργεί μία ξεχωριστή παράσταση στο Ηρώδειο για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στο THIS THAT KEEPS ON – a personal archaeology, ο σπουδαίος Έλληνας καλλιτέχνης ανατρέχει στις κορυφαίες του στιγμές και τις αναγεννά δίπλα σε ολοκαίνουργια στοιχεία κινούμενων εικόνων και γλυπτικών εγκαταστάσεων. Μία μοναδική fundraising εκδήλωση για την "Μεταμόρφωση" του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

10 Σεπ 2025

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου δημιουργεί μία μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στο THIS THAT KEEPS ON, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου επιστρατεύει εικόνες και σώματα-χίμαιρες από τις τέσσερις δεκαετίες έργου του, και τις αναγεννά δίπλα σε ολοκαίνουργια στοιχεία κινούμενων εικόνων και γλυπτικών εγκαταστάσεων. Μία fundraising βραδιά για την ενίσχυση της "Μεταμόρφωσης" του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

10 Σεπ 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Με old money χτένισμα στο Παρίσι στα μέσα της δεκαετίας του '60

Η iconic εμφάνιση με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στη γαλλική πρωτεύουσα.