Αν επισκεφτείτε σήμερα το σουπερμάρκετ για τα ψώνια της εβδομάδας, μην παραλείψετε να πάρετε μαζί σας μάσκα. Η χρήση της δεν είναι πλέον προαιρετική αλλά υποχρεωτική από σήμερα, Σάββατο 18 Ιουλίου, όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για τους πελάτες των καταστημάτων.

Όπως έγραψε, συγκεκριμένα, χτες ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης στο Twitter: «Εφαρμόζοντας η πολιτική ηγεσία τού υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο, υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους και καταναλωτές». 

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας σε χώρους όπου είναι υποχρεωτική ανέρχεται στα 150 ευρώ. Στο μεταξύ, ο Ηλίας Μόσιαλος μέσα από το Facebook κοινοποίησε οδηγίες ορθής εφαρμογής της, με τον χιουμοριστικό τίτλο «Φοράμε τη μάσκα όπως τα εσώρουχα».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η κοινή υπουργική απόφαση υπεγράφη χτες, 17 Παρασκευή 17 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία η Ελληνική Κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσημα 28 νέα κρούσματα κορονοϊού και έναν θάνατο. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.964 και των θυμάτων σε 194.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

TAGS