ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Φυσικός τρόπος για μία stress-free καθημερινότητα και στάση ζωής;

Φυσικά και τον βρήκα και σας τον προτείνω!

Φυσικός τρόπος για μία stress-free καθημερινότητα και στάση ζωής;

Είναι μάλλον περιττές οι συστάσεις στο άγχος και τους τομείς που μας επηρεάζει, αφού ο καθένας μας αναγνωρίζει λίγο πολύ τα σημάδια και τα ερεθίσματα που λαμβάνει από τους εξωτερικούς παράγοντες που του προκαλούν στρες. Σημασία έχει να διαχειριζόμαστε τις στρεσογόνες καταστάσεις όταν αποτελούν τροχοπέδη της καλής και δημιουργικής μας διάθεσης και απόδοσης, ή όταν κοινώς, βρίσκονται πλέον εκτός ελέγχου.

Απαραίτητο συστατικό της «καλής ζωής» είναι σαφώς η σωματική άσκηση και αποτελεί θα λέγαμε πρώτης τάξεως «φυσικό φάρμακο» ενάντια στο στρες, ιδίως όταν γίνεται στη φύση. Το ίδιο ισχύει και για τη σωστή διατροφή, αλλά και τον ύπνο. Δεν είναι τυχαίο που αυτό το τρίπτυχο καταλαμβάνει περίοπτες θέσεις στα εγχειρίδια όλων των «ευτυχισμένων» ανθρώπων ή τουλάχιστον αυτών που προσπαθούν να κατακτήσουν την ευτυχία, εύχομαι όχι μάταια. Αυτές είναι οι συνήθεις και πολύτιμες συμβουλές που μας δίνουν οι ειδικοί – φυσικά σωστές δε λέω – αλλά όχι πάντα επαρκώς αποτελεσματικές, ειδικά όταν η συζήτησή μας αφορά το άγχος.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ακολουθούσα πιστά όλα τα παραπάνω, βλέποντας κάποια διακριτά αποτελέσματα, χωρίς ωστόσο να απαλλάσσομαι απολύτως από το αδικαιολόγητο άγχος ή τον κρύο ιδρώτα που με λούζει κάθε φορά που βλέπω email ή τον κόμπο στο στομάχι όταν συνειδητοποιώ ότι δε θα προλάβω την προθεσμία (κάτι που συμβαίνει καθημερινά παγκοσμίως, αλλά αδυνατώ να το δεχτώ για τον εαυτό μου). Αντιδράσεις αναπόφευκτα αλληλένδετες με το γνωστό «μπλοκάρισμα» του μυαλού, που όχι μόνο δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα, αλλά υστερεί και της απαραίτητης συγκέντρωσης, λογικής σκέψης και μνήμης.

Όντας ένα άτομο που δε λειτουργεί πάντα με καθαρό μυαλό υπό πίεση, και προχωρώντας σε μία σειρά από επανειλημμένα λάθη, βρέθηκα μπροστά σε δύο επιλογές. Η πρώτη ήταν να αφεθώ στη ροή των καταστάσεων και να μην κάνω απολύτως τίποτα – το γνωστό απόφθεγμα ότι αυτός που δεν κάνει λάθη είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα – και η δεύτερη ήταν να αναλάβω δράση. Και επειδή το “go with the flow” δεν είναι το motto ζωής μου, αποφάσισα να αναζητήσω τον ιδανικό για μένα δρόμο προς την ηρεμία και την απόδοση, ακόμα και όταν βρίσκομαι υπό πίεση.

Πώς να προστατέψω το μυαλό μου από το άγχος φυσικά και άμεσα;

Μία καλή μου φίλη, με την οποία βρισκόμαστε στον ίδιο επαγγελματικό χώρο – και άρα καταλαβαίνει τι περνάω καθημερινά – μου πρότεινε το συμπλήρωμα διατροφής BrainUP StressDOWN το οποίο, όπως μου είπε, την έκανε να δει τα πράγματα «με άλλο μάτι»! Μία επίσκεψη στο φαρμακείο κρίθηκε κάτι παραπάνω από απαραίτητη, και κάπως έτσι μπήκα στη φιλοσοφία αυτού του συμπληρώματος διατροφής. Τι είναι όμως το BrainUP StressDOWN; Ένα συμπλήρωμα διατροφής με τα απαραίτητα συστατικά που υποστηρίζουν τη βέλτιστη λειτουργία του εγκεφάλου, καταπολεμώντας τον νούμερο 1 παράγοντα που τη διαταράσσει – το άγχος!

Τα κατευναστικά για το νευρικό μας σύστημα φωσφολιπίδια, απαραίτητα και για τη δόμηση των εγκεφαλικών μας κυττάρων, είναι τα βασικά συστατικά του συμπληρώματος διατροφής BrainUP StressDOWN της εταιρείας Leriva. Μια φόρμουλα κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, σχεδιασμένη με τρόπο τέτοιο ώστε να εξασφαλίζει διπλή δράση. Αφενός, συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των κυτταρικών μεμβρανών, η οποία συνδέεται με τις γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως είναι η συγκέντρωση, η λογική σκέψη και η μνήμη. Αφετέρου, διατηρεί την κορτιζόλη – την ορμόνη του άγχους – σε φυσιολογικά επίπεδα, ώστε να αποδίδουμε τα μέγιστα σε περιόδους με χρόνιο ή περιστασιακό στρες, όπως είναι οι εξετάσεις, οι συνεντεύξεις, οι ομιλίες, ή ακόμα και το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο που βιώνουμε εμείς οι γυναίκες λίγες μέρες πριν την έμμηνο ρύση.

Το BrainUP StressDOWN έχει αναπτυχθεί, δοκιμαστεί και, φυσικά, αποδειχθεί πως συμβάλλει στην καταπολέμηση του άγχους, η οποία συνδέεται στενά με την υγεία του εγκεφάλου, διατηρώντας μια ισορροπημένη συναισθηματική κατάσταση μπροστά σε ότι φαντάζει μεγαλύτερο από ό,τι πραγματικά είναι. Μέσω της δυνατότητάς του να τροφοδοτεί τα νευρικά μας κύτταρα ώστε να παραμείνουν υγιή και λειτουργικά, διατηρεί τη γνώση και τη συγκέντρωση, καταπολεμώντας τους περισπασμούς από εξωγενείς παράγοντες.

Το BrainUP StressDOWN δεν παρουσιάζει γνωστές ανεπιθύμητες ενέργειες και δεν αλληλεπιδρά με φάρμακα. Δε λειτουργεί διεγερτικά ή ηρεμιστικά, πράγμα που σημαίνει πως δε με επηρεάζει στην καθημερινότητά μου, παρά δρα αποκλειστικά κατά του στρες και υπέρ της γνωστικής λειτουργίας, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση και της διάθεσης.

Με λίγα λόγια, οι μέρες μου έχουν γίνει καλύτερες, τα βράδια κοιμάμαι περισσότερο και πιο ποιοτικά, έχοντας καταφέρει πια να ελέγξω την πίεση της καθημερινότητας. Οι προθεσμίες έχουν πάψει πια να μου δημιουργούν εκείνο τον πονοκέφαλο, ενώ έχω μάθει να λειτουργώ υπό πίεση με τον πιο ψύχραιμο και άμεσα αποτελεσματικό τρόπο, με τη βοήθεια του BrainUP StressDOWN!

Φυσικός τρόπος για μία stress-free καθημερινότητα και στάση ζωής;

Στα φαρμακεία από τη Leriva Pharma. Αρ. Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ: 61426/10-6-2020

Read Next

23 Φεβ 2024

Τα ζώδια της εβδομάδας και η Πανσέληνος στην Παρθένο

Οι εβδομαδιαίες προβλέψεις για κάθε ζώδιο.

23 Φεβ 2024

Ο σπουδαίος Βιμ Βέντερς μιλά για τις "Υπέροχες Μέρες"

Ένας από τους πιο εμβληματικούς Ευρωπαίους σκηνοθέτες μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις του για το νέο χαμηλότονα ποιητικό φιλμ του.

Περισσότερα από

Life

22 Φεβ 2024

Η πιο φρέσκια φουρνιά της αθηναϊκής γεύσης

Από wine bars-σουξέ και meta burgerάδικα μέχρι νεομαγειρεία και λαχταριστά new age bakeries.

21 Φεβ 2024

Το διάσημο Expose Party επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας

Με Star Deejay τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο.

21 Φεβ 2024

Το όσπριο που σου δίνει το διπλάσιο σίδηρο από το σπανάκι: Δεν είναι οι φακές!

Θέλεις να αυξήσεις το σίδηρό σου; Βάλε αυτό το όσπριο στο τραπέζι.

21 Φεβ 2024

Σινεμά: Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/2

Ο νέος ποιητικός Βιμ Βέντερς, μια αγωνιώδης περιπέτεια και ένα νοτιοαμερικάνικο horror προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Φεβ 2024

Tasty Awards 2024 x Esquire: Οι μαέστροι της ιταλικής κουζίνας

Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις το αγαπημένο σου ιταλικό εστιατόριο στην πόλη.

19 Φεβ 2024

Είναι το ταχίνι καλή πηγή πρωτεΐνης;

Πολλοί αναρωτιούνται αν το ταχίνι είναι καλή πηγή πρωτεΐνης.

18 Φεβ 2024

Πανεύκολα, vegan τρουφάκια με τρία υλικά: Υγιεινές, πεντανόστιμες μπουκίτσες με 40 θερμίδες

Μια συνταγή διατροφολόγου που λατρεύουν μεγάλοι και μικροί.

17 Φεβ 2024

Καταπολέμησε τη φλεγμονή με αυτόν τον χυμό: Και κράτα μακριά τις ιώσεις

Αυτή η αντιφλεγμονώδης συνταγή είναι φτιαγμένη με συστατικά που καταπολεμούν τη φλεγμονή, όπως ο κουρκουμάς, το τζίντζερ και ο ανανάς.

17 Φεβ 2024

Κλαφουτί με μήλα χωρίς ζύμη: Ένα πεντανόστιμο και ελαφρύ γλυκό

Δεν είναι κέικ, δεν είναι πραγματική τάρτα αφού δεν έχει ζύμη. Στη γαλλική κουζίνα το αποκαλούν κλαφουτί (clafoutis).

16 Φεβ 2024

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας (15-21/2)

Συγκεντρώσαμε τις θεατρικές παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 15 έως 21 Φεβρουαρίου και ξεχωρίζουν.