ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Φυσικός τρόπος για μία stress-free καθημερινότητα και στάση ζωής;

Φυσικά και τον βρήκα και σας τον προτείνω!

Φυσικός τρόπος για μία stress-free καθημερινότητα και στάση ζωής;

Είναι μάλλον περιττές οι συστάσεις στο άγχος και τους τομείς που μας επηρεάζει, αφού ο καθένας μας αναγνωρίζει λίγο πολύ τα σημάδια και τα ερεθίσματα που λαμβάνει από τους εξωτερικούς παράγοντες που του προκαλούν στρες. Σημασία έχει να διαχειριζόμαστε τις στρεσογόνες καταστάσεις όταν αποτελούν τροχοπέδη της καλής και δημιουργικής μας διάθεσης και απόδοσης, ή όταν κοινώς, βρίσκονται πλέον εκτός ελέγχου.

Απαραίτητο συστατικό της «καλής ζωής» είναι σαφώς η σωματική άσκηση και αποτελεί θα λέγαμε πρώτης τάξεως «φυσικό φάρμακο» ενάντια στο στρες, ιδίως όταν γίνεται στη φύση. Το ίδιο ισχύει και για τη σωστή διατροφή, αλλά και τον ύπνο. Δεν είναι τυχαίο που αυτό το τρίπτυχο καταλαμβάνει περίοπτες θέσεις στα εγχειρίδια όλων των «ευτυχισμένων» ανθρώπων ή τουλάχιστον αυτών που προσπαθούν να κατακτήσουν την ευτυχία, εύχομαι όχι μάταια. Αυτές είναι οι συνήθεις και πολύτιμες συμβουλές που μας δίνουν οι ειδικοί – φυσικά σωστές δε λέω – αλλά όχι πάντα επαρκώς αποτελεσματικές, ειδικά όταν η συζήτησή μας αφορά το άγχος.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ακολουθούσα πιστά όλα τα παραπάνω, βλέποντας κάποια διακριτά αποτελέσματα, χωρίς ωστόσο να απαλλάσσομαι απολύτως από το αδικαιολόγητο άγχος ή τον κρύο ιδρώτα που με λούζει κάθε φορά που βλέπω email ή τον κόμπο στο στομάχι όταν συνειδητοποιώ ότι δε θα προλάβω την προθεσμία (κάτι που συμβαίνει καθημερινά παγκοσμίως, αλλά αδυνατώ να το δεχτώ για τον εαυτό μου). Αντιδράσεις αναπόφευκτα αλληλένδετες με το γνωστό «μπλοκάρισμα» του μυαλού, που όχι μόνο δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα, αλλά υστερεί και της απαραίτητης συγκέντρωσης, λογικής σκέψης και μνήμης.

Όντας ένα άτομο που δε λειτουργεί πάντα με καθαρό μυαλό υπό πίεση, και προχωρώντας σε μία σειρά από επανειλημμένα λάθη, βρέθηκα μπροστά σε δύο επιλογές. Η πρώτη ήταν να αφεθώ στη ροή των καταστάσεων και να μην κάνω απολύτως τίποτα – το γνωστό απόφθεγμα ότι αυτός που δεν κάνει λάθη είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα – και η δεύτερη ήταν να αναλάβω δράση. Και επειδή το “go with the flow” δεν είναι το motto ζωής μου, αποφάσισα να αναζητήσω τον ιδανικό για μένα δρόμο προς την ηρεμία και την απόδοση, ακόμα και όταν βρίσκομαι υπό πίεση.

Πώς να προστατέψω το μυαλό μου από το άγχος φυσικά και άμεσα;

Μία καλή μου φίλη, με την οποία βρισκόμαστε στον ίδιο επαγγελματικό χώρο – και άρα καταλαβαίνει τι περνάω καθημερινά – μου πρότεινε το συμπλήρωμα διατροφής BrainUP StressDOWN το οποίο, όπως μου είπε, την έκανε να δει τα πράγματα «με άλλο μάτι»! Μία επίσκεψη στο φαρμακείο κρίθηκε κάτι παραπάνω από απαραίτητη, και κάπως έτσι μπήκα στη φιλοσοφία αυτού του συμπληρώματος διατροφής. Τι είναι όμως το BrainUP StressDOWN; Ένα συμπλήρωμα διατροφής με τα απαραίτητα συστατικά που υποστηρίζουν τη βέλτιστη λειτουργία του εγκεφάλου, καταπολεμώντας τον νούμερο 1 παράγοντα που τη διαταράσσει – το άγχος!

Τα κατευναστικά για το νευρικό μας σύστημα φωσφολιπίδια, απαραίτητα και για τη δόμηση των εγκεφαλικών μας κυττάρων, είναι τα βασικά συστατικά του συμπληρώματος διατροφής BrainUP StressDOWN της εταιρείας Leriva. Μια φόρμουλα κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, σχεδιασμένη με τρόπο τέτοιο ώστε να εξασφαλίζει διπλή δράση. Αφενός, συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των κυτταρικών μεμβρανών, η οποία συνδέεται με τις γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως είναι η συγκέντρωση, η λογική σκέψη και η μνήμη. Αφετέρου, διατηρεί την κορτιζόλη – την ορμόνη του άγχους – σε φυσιολογικά επίπεδα, ώστε να αποδίδουμε τα μέγιστα σε περιόδους με χρόνιο ή περιστασιακό στρες, όπως είναι οι εξετάσεις, οι συνεντεύξεις, οι ομιλίες, ή ακόμα και το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο που βιώνουμε εμείς οι γυναίκες λίγες μέρες πριν την έμμηνο ρύση.

Το BrainUP StressDOWN έχει αναπτυχθεί, δοκιμαστεί και, φυσικά, αποδειχθεί πως συμβάλλει στην καταπολέμηση του άγχους, η οποία συνδέεται στενά με την υγεία του εγκεφάλου, διατηρώντας μια ισορροπημένη συναισθηματική κατάσταση μπροστά σε ότι φαντάζει μεγαλύτερο από ό,τι πραγματικά είναι. Μέσω της δυνατότητάς του να τροφοδοτεί τα νευρικά μας κύτταρα ώστε να παραμείνουν υγιή και λειτουργικά, διατηρεί τη γνώση και τη συγκέντρωση, καταπολεμώντας τους περισπασμούς από εξωγενείς παράγοντες.

Το BrainUP StressDOWN δεν παρουσιάζει γνωστές ανεπιθύμητες ενέργειες και δεν αλληλεπιδρά με φάρμακα. Δε λειτουργεί διεγερτικά ή ηρεμιστικά, πράγμα που σημαίνει πως δε με επηρεάζει στην καθημερινότητά μου, παρά δρα αποκλειστικά κατά του στρες και υπέρ της γνωστικής λειτουργίας, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση και της διάθεσης.

Με λίγα λόγια, οι μέρες μου έχουν γίνει καλύτερες, τα βράδια κοιμάμαι περισσότερο και πιο ποιοτικά, έχοντας καταφέρει πια να ελέγξω την πίεση της καθημερινότητας. Οι προθεσμίες έχουν πάψει πια να μου δημιουργούν εκείνο τον πονοκέφαλο, ενώ έχω μάθει να λειτουργώ υπό πίεση με τον πιο ψύχραιμο και άμεσα αποτελεσματικό τρόπο, με τη βοήθεια του BrainUP StressDOWN!

Φυσικός τρόπος για μία stress-free καθημερινότητα και στάση ζωής;

Στα φαρμακεία από τη Leriva Pharma. Αρ. Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ: 61426/10-6-2020

Read Next

Περισσότερα από

Life

27 Σεπ 2022

Μια αγκαλιά για πάντα: Πώς ένα αδεσποτάκι μου έσωσε, κυριολεκτικά, τη ζωή

Τα Pet City σε συνεργασία με το Dogs' Voice διοργανώνουν μία ξεχωριστή Ημέρα Υιοθεσίας. το Σάββατο 1 Οκτωβρίου (11:00 - 14:00) στο κατάστημα Pet City Κηφισιά (Τατοΐου 161). Μαζί τους, ο 95,2 Athens Deejay και το Missbloom.gr.

26 Σεπ 2022

Η Τζέσικα Άλμπα έχει την καλύτερη συμβουλή για έναν καλό ύπνο

Η ηθοποιός και ιδρύτρια του brand, Honest, μοιράστηκε κάποια πολύ ενδιαφέροντα wellbeing tips.

22 Σεπ 2022

Εμμηνόπαυση: Κάποιος γιορτάζει κι ησυχάζει...είμαι εγώ

Η Ναόμι Γουότς γιορτάζει την εμμηνόπαυσή της. Κι εμείς είμαστε μαζί της.

22 Σεπ 2022

Η εξέλιξη της νευροδιέγερσης στη χειρουργική του θυρεοειδούς

Η διαρκής εκπαίδευση των Ελλήνων χειρουργών στη σύγχρονη τεχνολογία επιφέρει θεαματικές αλλαγές στις επεμβάσεις θυρεοειδεκτομής.

22 Σεπ 2022

Στη νέα College Collection της Carpisa θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για τη νέα σχολική χρονιά

Η Carpisa παρουσιάζει την College Collection, μια συλλογή από ισχυρό και ανθεκτικό νάιλον με cool τσάντες, κασετίνες, σακίδια και νεσεσέρ.