ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Χούμους με Κατσικάκι: Μια απίθανη συνταγή από το Alwayshungry.gr

Αυτή η συνταγή για χούμους με κατσικάκι είναι ξεχωριστή σε αρώματα και πολύ πλούσια σε γεύση.

Χούμους με Κατσικάκι: Μια απίθανη συνταγή από το Alwayshungry.gr

Το χούμους είναι μία παραδοσιακή συνταγή της Μέσης Ανατολής και οι περισσότεροι το έχουμε συνηθίσει ως ορεκτικό μαζί με ζεστά πιτάκια. Παραδοσιακά όμως το σερβίρουν και με κομματάκια κρέατος και στις περισσότερες περιπτώσεις το κρέας αυτό είναι κατσίκι ή αρνί.

Αυτή η συνταγή για χούμους με κατσικάκι είναι ξεχωριστή σε αρώματα και πολύ πλούσια σε γεύση.


Χρόνος προετοιμασίας: 90 λεπτά
Μερίδες: 4-6

Υλικά Συνταγής

Υλικά για το χούμους
250 γρ ξερά ρεβύθια
1 κουταλάκι σκόνη σόδας
100 γρ ταχίνι
χυμό από ένα λεμόνι
3-4 σκελίδες σκόρδο
100 ml παγωμένο νερό
αλάτι

Υπόλοιπα για το κατσικάκι
2-3 κουταλιές κουκουνάρι
300 γρ μπούτι από κατσίκι χωρίς κόκκαλο
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα

1/2 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά λευκό ξύδι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Υλικά για την σάλτσα λεμονιού

3-4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 πράσινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
4 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 κουταλιές λευκό ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/4 κουταλάκι αλάτι

Χούμους με Κατσικάκι: Μια απίθανη συνταγή από το Alwayshungry.gr

Εκτέλεση Συνταγής

Το πρώτο βήμα είναι να ετοιμάσουμε το χούμους.

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή μια κατσαρόλα τα ρεβύθια και αρκετό νερό.

Την επόμενη μέρα που θα έχουν φουσκώσει, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη σόδα. Ζεσταίνουμε την εστία σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε μετά 1,5 λίτρο νερό και βράζουμε για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Κατά τη διάρκεια του βρασμού θα εμφανιστούν στην επιφάνεια λευκοί αφροί που πρέπει να αφαιρούμε.


Μόλις βράσουν τα ρεβύθια, τα σουρώνουμε, τα προσθέτουμε σε έναν πολυκόφτη και χτυπάμε καλά για να λιώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για το χούμους και χτυπάμε για 5 λεπτά για να αποκτήσουμε μία λεία και απαλή κρέμα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αν χρειάζεται με επιπλέον λεμόνι και αλάτι.

Tip: κρατάμε λίγα βρασμένα ρεβύθια για γαρνίρισμα

Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε με το κατσικάκι και την σάλτσα λεμονιού.

Αρχικά καθαρίζουμε κατσικάκι γιατί θα χρειαστούμε μόνο το ψαχνό από το μπούτι.

Tip: Για τα 300 γρ καθαρό κρέας, χρειαζόμαστε περίπου 700 γρ μπούτι με κόκκαλο.

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κατσικάκι, το προσθέτουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα σκεύος, χωρίς το κουκουνάρι, το βούτυρο και το ελαιόλαδο και το τοποθετούμε σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για να μαριναριστεί για 30 λεπτά.


Παράλληλα σε ένα σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε δόσεις το κατσικάκι για 3-4 λεπτά ώστε να διατηρηθεί ζουμερό στο κέντρο του. Αν το προτιμάτε περισσότερο ψημένο μπορείτε να το αφήσετε και άλλο.


Χωρίζουμε το χούμους σε μερίδες και από πάνω προσθέτουμε λίγο κατσικάκι, μέρος της σάλτσας λεμονιού, καβουρδισμένο κουκουνάρι, λίγα βρασμένα ρεβύθια και επιπλέον φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Tip: το κουκουνάρι το καβουρδίζουμε σε ένα τηγανάκι ή στον φούρνο για λίγο.

Συνοδέψτε αυτό το αρωματικό χούμους με κατσικάκι με ένα δυνατό κρασί και καλή παρέα!

Aκολουθήστε το alwayshungry.gr για να δείτε και άλλες συνταγές

Read Next

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία