ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Χούμους με Κατσικάκι: Μια απίθανη συνταγή από το Alwayshungry.gr

Αυτή η συνταγή για χούμους με κατσικάκι είναι ξεχωριστή σε αρώματα και πολύ πλούσια σε γεύση.

Χούμους με Κατσικάκι: Μια απίθανη συνταγή από το Alwayshungry.gr

Το χούμους είναι μία παραδοσιακή συνταγή της Μέσης Ανατολής και οι περισσότεροι το έχουμε συνηθίσει ως ορεκτικό μαζί με ζεστά πιτάκια. Παραδοσιακά όμως το σερβίρουν και με κομματάκια κρέατος και στις περισσότερες περιπτώσεις το κρέας αυτό είναι κατσίκι ή αρνί.

Αυτή η συνταγή για χούμους με κατσικάκι είναι ξεχωριστή σε αρώματα και πολύ πλούσια σε γεύση.


Χρόνος προετοιμασίας: 90 λεπτά
Μερίδες: 4-6

Υλικά Συνταγής

Υλικά για το χούμους
250 γρ ξερά ρεβύθια
1 κουταλάκι σκόνη σόδας
100 γρ ταχίνι
χυμό από ένα λεμόνι
3-4 σκελίδες σκόρδο
100 ml παγωμένο νερό
αλάτι

Υπόλοιπα για το κατσικάκι
2-3 κουταλιές κουκουνάρι
300 γρ μπούτι από κατσίκι χωρίς κόκκαλο
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα

1/2 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά λευκό ξύδι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Υλικά για την σάλτσα λεμονιού

3-4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 πράσινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
4 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 κουταλιές λευκό ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/4 κουταλάκι αλάτι

Χούμους με Κατσικάκι: Μια απίθανη συνταγή από το Alwayshungry.gr

Εκτέλεση Συνταγής

Το πρώτο βήμα είναι να ετοιμάσουμε το χούμους.

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή μια κατσαρόλα τα ρεβύθια και αρκετό νερό.

Την επόμενη μέρα που θα έχουν φουσκώσει, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη σόδα. Ζεσταίνουμε την εστία σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε μετά 1,5 λίτρο νερό και βράζουμε για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Κατά τη διάρκεια του βρασμού θα εμφανιστούν στην επιφάνεια λευκοί αφροί που πρέπει να αφαιρούμε.


Μόλις βράσουν τα ρεβύθια, τα σουρώνουμε, τα προσθέτουμε σε έναν πολυκόφτη και χτυπάμε καλά για να λιώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για το χούμους και χτυπάμε για 5 λεπτά για να αποκτήσουμε μία λεία και απαλή κρέμα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αν χρειάζεται με επιπλέον λεμόνι και αλάτι.

Tip: κρατάμε λίγα βρασμένα ρεβύθια για γαρνίρισμα

Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε με το κατσικάκι και την σάλτσα λεμονιού.

Αρχικά καθαρίζουμε κατσικάκι γιατί θα χρειαστούμε μόνο το ψαχνό από το μπούτι.

Tip: Για τα 300 γρ καθαρό κρέας, χρειαζόμαστε περίπου 700 γρ μπούτι με κόκκαλο.

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κατσικάκι, το προσθέτουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα σκεύος, χωρίς το κουκουνάρι, το βούτυρο και το ελαιόλαδο και το τοποθετούμε σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για να μαριναριστεί για 30 λεπτά.


Παράλληλα σε ένα σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε δόσεις το κατσικάκι για 3-4 λεπτά ώστε να διατηρηθεί ζουμερό στο κέντρο του. Αν το προτιμάτε περισσότερο ψημένο μπορείτε να το αφήσετε και άλλο.


Χωρίζουμε το χούμους σε μερίδες και από πάνω προσθέτουμε λίγο κατσικάκι, μέρος της σάλτσας λεμονιού, καβουρδισμένο κουκουνάρι, λίγα βρασμένα ρεβύθια και επιπλέον φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Tip: το κουκουνάρι το καβουρδίζουμε σε ένα τηγανάκι ή στον φούρνο για λίγο.

Συνοδέψτε αυτό το αρωματικό χούμους με κατσικάκι με ένα δυνατό κρασί και καλή παρέα!

Aκολουθήστε το alwayshungry.gr για να δείτε και άλλες συνταγές

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.