«Έχουμε καινούργιο delivery να δοκιμάσουμε, έλα» μου είπε ο κολλητός από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου. Βλέπετε αυτή είναι τελευταία η νέα μας μανία: να δοκιμάζουμε τα φαγητά των μαγαζιών που κάνουν παράδοση κατ’ οίκον, που ολοένα και πληθαίνουν καθώς το lockdown καλά κρατεί. Χωρίς να ρωτήσω πολλά δέχθηκα την πρό(σ)κληση του. Αυτή τη φορά στο μικροσκόπιο έμπαινε το καινούργιο project του Warehouse, What The Food. Η ονομασία του κάνει λογοπαίγνιο με την γνωστή αμερικάνικη έκφραση «What the fuck» .
«Έχουμε καινούργιο delivery να δοκιμάσουμε, έλα» μου είπε ο κολλητός από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου.
Το What The Food ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες και βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το ΚΠΙΣΝ στη Καλλιθέα. To menu του περιλαμβάνει burger, pizza, pasta, σαλάτες και μερικά γλυκά. Κοινώς, ό,τι μπορεί να μεταφερθεί με τις λιγότερες γευστικές απώλειες ως τις πόρτες των σπιτιών – αν και για τα μακαρόνια έχω μια μικρή ένσταση. Γνωρίζοντας λοιπόν την πολύ καλή δουλεία που κάνουν στο Warehouse στα Εξάρχεια δεν περίμενα να βρεθώ αντιμέτωπος με δυσάρεστες εκπλήξεις. Όσα δοκιμάσαμε, και δεν ήταν και λίγα, ήταν καλοφτιαγμένα και είχαν μια νόστιμη «τσαχπινιά».
Γίνομαι πιο συγκεκριμένος. Δοκιμάσαμε δύο burger: το Gorgo και το Chicken. Και τα δύο είχαν μπριοσένιο ψωμάκι, αφράτο, ελαφρώς γλυκό, με σουσάμι από πάνω. Επίσης και τα δύο είχαν γενναιόδωρη γέμιση. Το Gorgo με το ζουμερό μπιφτέκι, τα μανιτάρια, τα λίγο υπερβολικά καραμελωμένα κρεμμύδια, το λάδι λευκής τρούφας αλλά και την ευχάριστα πληθωρική παρουσία της gorgonzola, με κέρδισε. Το άλλο με το παναρισμένο σε panko φιλέτο κοτόπουλο, την μαγιονέζα, το τόσο - όσο iceberg και την γλυκιά αλλά ελάχιστα καυτερή σάλτσα έπαιξε και αυτό δυνατά. Μου έκανε εντύπωση ότι το κοτόπουλο δεν κρατούσε πολύ λάδι από τηγάνισμα και ήταν πολύ τραγανό. Πατάτες από μόνα τους τα burger δεν έχουν, τις παραγγέλνει κανείς χωριστά. Πήραμε εκείνες με την παρμεζάνα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και εξαφανίστηκαν στο λεπτό.
Φυσικά δεν μείναμε μόνο σε αυτά, ζητήσαμε και δύο πίτσες. Η πρώτη ήταν η Bufala με βουβαλίσια μοτσαρέλα, τοματίνια, φρέσκο βασιλικό και λάδι βασιλικού που του έδινε μια πολύ ενδιαφέρουσα νότα. Για δεύτερη επιλέξαμε τον συνδυασμό Nduja (πικάντικη πάστα αλλαντικών) και Salsiccia (λουκάνικο). Μια πιο έντονη και πιο καυτερή πίτσα με λάδι καπνιστής πάπρικάς (πολύ καλό) και γιαούρτι (ναι γιαούρτι) που έφερνε την ισορροπία σε κάθε μπουκιά. Αυτό που έχω να σας πω για τις πίτσες είναι ότι δεν ήταν υπερβολικά φορτωμένες, είχαν σωστά διανεμημένα τα υλικά τους όμως το ζυμάρι δεν με ευχαρίστησε απόλυτα μιας και δεν είχε πολύ υγρασία. Παρ’ όλα αυτά, σαν σύνολο έχω να πω ότι είναι αξιοπρεπέστατες.
Pasta δεν δοκιμάσαμε, την αφήσαμε για την επόμενη φορά – ναι, θα παραγγείλουμε ξανά από το WTF και ας πρέπει να τραβηχτώ πάλι μέχρι τα Νότια. Έχω βάλει ήδη από τώρα στο μάτι τα Rigatoni carbonara αλλά και τα Spaghetti aglio e olio. Δοκιμάσαμε όμως γλυκό, ένα Calzone «Big Apple». Μια νόστιμη παραλλαγή της αγαπημένης μου μηλόπιτας με τραγανά και ωραία μελωμένα κομμάτια μήλου, καρύδια και κρέμα που αναζητούσε μια ωραία κούπα καφέ - Wisecup, για παράδειγμα.
Πεισιστράτου 4, Καλλιθέα, τηλ. 2109417495 / *παραγγελίες γίνονται μέσω wolt και efood