ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Vegan σπαγγέτι με δύο υλικά. Υγιεινό, ελαφρύ, πεντανόστιμο, μυρωδάτο, χορταστικό

Ό,τι χρειάζεσαι για να το φτιάξεις το έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Vegan σπαγγέτι με δύο υλικά. Υγιεινό, ελαφρύ, πεντανόστιμο, μυρωδάτο, χορταστικό

Αγαπάς τα μακαρόνια, αλλά δεν τρελαίνεσαι για το σκόρδο. Ή το αποφεύγεις, για λόγους υγείας/αισθητικής. Ή, απλά, αναζητάς μια εναλλακτική στην επιτομή της ιταλικής απλότητας, το σπαγγέτι άλιο ε όλιο. Σου την έχουμε εδώ: Είναι μια vegan συνταγή, μόνο με δύο υλικά, που αντικαθιστά το σκόρδο με φρέσκο κρεμμυδάκι. Ό,τι πιο καλοκαιρινό, ό,τι πιο ελαφρύ και μυρωδάτο. Δες πώς θα τη φτιάξεις.

Σπαγγέτι με φρέσκο κρεμμυδάκι

Υλικά

6 φλιτζ. νερό

1 1/2 κ.σ. αλάτι (και λίγο ακόμα κατά βούληση)

μισό πακέτο σπαγγέτι (περίπου 225 γρ.)

5 κ.σ. ελαιόλαδο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1/4 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Βάζεις το νερό να βράσει σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτοντας το αλάτι.

2. Στο μεταξύ, πλένεις και ψιλοκόβεις τα κρεμμυδάκια. Το ένα σε μεγάλες φέτες, το δεύτερο σε μεσαίου μεγέθους φέτες και το τρίτο το ψιλοκόβεις.

3. Ζεσταίνεις σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μία κ.σ. λάδι. Προσθέτεις τα μεγάλα κομμάτια από τα κρεμμυδάκια, ανακατεύεις και αλατίζεις επιπλέον. Τα αφήνεις για 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

4. Προσθέτεις στο τηγάνι και τα μεσαίου μεγέθους κρεμμυδάκια. Ανακατεύεις και αλατίζεις λίγο ακόμα. Χαμηλώνεις τη φωτιά στο μέτριο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για ακόμα 3 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν.

5. Προσθέτεις και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια στο τηγάνι. Αλατίζεις λίγο ακόμα, ανακατεύεις. Χαμηλώνεις τη φωτιά όσο μπορείς περισσότερο και προσθέτεις τις υπόλοιπες 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφήνεις για ακόμα 2 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, και σβήνεις τη φωτιά. Ρίχνεις στο τηγάνι και το μπούκοβο, αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις στη συνταγή.

6. Όταν αρχίσει να κοχλάζει το νερό για τα μακαρόνια, προσθέτεις τα σπαγγέτι, ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνεις να βράσουν μέχρι να γίνουν al dente.

7. Όταν τα σπαγγέτι είναι σχεδόν έτοιμα, ανάβεις πάλι τη φωτιά στο τηγάνι με τα κρεμμυδάκια, στο χαμηλότερο επίπεδο. Μεταφέρεις τα ζυμαρικά με κουτάλες στο τηγάνι, προσθέτεις 1/4 φλιτζ. από το νερό όπου έχουν βράσει και ανακατεύεις μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτεις κι άλλο νερό αν χρειαστεί. Αυτή η διαδικασία θα σου πάρει γύρω στο ένα λεπτό – όχι παραπάνω, γιατί τα ζυμαρικά θα παραβράσουν.

8. Αν θέλεις αλατίζεις λίγο ακόμα και γαρνίρεις με μερικές ακόμα νιφάδες μπούκοβο. Σερβίρεται ζεστό.

Δες πώς θα φτιάξεις το κλασικό άλιο ε όλιο σπαγγέτι από τον Άκη Πετρετζίκη.

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram.

Πηγή: food52.com

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.