Υλικά Συνταγής
250 γραμ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
200 γραμ. γάλα καρύδας παχύρρευστο (αυτό που είναι σε κονσέρβα)
150 γραμ. χουρμάδες
40 γραμ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
χωνάκια παγωτού
Εκτέλεση
- Για το vegan παγωτό χωρίς ζάχαρη χρησιμοποιούμε οργανικά βιολογικά προϊόντα, για απόλαυση χωρίς τύψεις. Βάζουμε πρώτα τους χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι) μέσα στο γάλα αμυγδάλου να μουσκέψουν για 30΄.
- Τα βάζουμε στο μπλέντερ και αλέθουμε να λιώσουν τελείως οι χουρμάδες.
- Ανακινούμε το γάλα καρύδας στη συσκευασία να ανακατευτεί σωστά και το προσθέτουμε στο μείγμα.
- Το βάζουμε σε παγωτομηχανή, ώστε να χτυπηθεί και να παγώνει ταυτόχρονα, για να έχει στο τέλος πιο αφράτη και αέρινη υφή.
- Μόλις το μείγμα πάρει την υφή του αφράτου χτυπημένου παγωτού, το μεταφέρουμε σε μπολ και το φυλάμε στην κατάψυξη ή ιδανικά το απολαμβάνουμε αμέσως μόλις γίνει στην παγωτομηχανή, καθώς τότε έχει την πιο τέλεια υφή.
- Για να σερβίρουμε, αφήνουμε για 15΄εκτός κατάψυξης γιατί σφίγγει πολύ.
- Σερβίρουμε αυτό το υγιεινό παγωτό ιδανικά σε χωνάκια.
Δείτε μία παραλλαγή της συνταγής για παγωτό χωρίς ζάχαρη με θρεπτικά και αντιοξειδωτικά υλικά: μπανάνα, κουρκουμά και σοκολάτα:
Πηγή συνταγής: argiro.gr
Πηγή βίντεο: Menarini Diabetes