Υλικά
700 γρ. διάφορα μανιτάρια
150 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
150 ml κρασί λευκό
1 μαρουλιά
1/2 ματσάκι άνηθο
1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
1 1/2- 2 λίτρα ζωμός λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
χυμός από 1 λεμόνι
ή εναλλακτικά
4-5 κουταλιές ταχίνι
χυμός από 1 λεμόνι
1 κουτάλακι κορν φλάουρ
2 κουταλιές νερό
Εκτέλεση Συνταγής
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα μανιτάρια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με τα κρεμμυδάκια και την καυτερή πιπεριά.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια με την καυτερή και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το ζωμό, λίγο αλάτι τα μαρούλια με τον άνηθο και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί.
- Κατεβάζουμε την μαγειρίτσα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για 5- 10 λεπτά, κάνουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στο φαγητό.
- Αν κάνουμε την εναλλακτική επιλογή τότε, λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό απο τη φωτια σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με το νερό ρίχνουμε το ταχίνι και το χυμό λεμονιου.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά ζωμό από τη μαγειρίτσα για να αραιώσει το μείγμα από το ταχίνι και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε τη μαγειρίτσα για 2-3 λεπτά ακόμα.
Δείτε το βίντεο της συνταγής από τον Πάνο Ιωαννίδη:
Πηγή: foodrevolution.gr
Βίντεο: Panos Ioannidis