ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Vegan μαγειρίτσα με μανιτάρια: Μια λαχταριστή επιλογή για όσους δεν αντέχουν τα εντόσθια

Δείτε το βίντεο της εκτέλεσης της συνταγής από τον Πάνο Ιωαννίδη.

Vegan μαγειρίτσα με μανιτάρια: Μια λαχταριστή επιλογή για όσους δεν αντέχουν τα εντόσθια

Υλικά

700 γρ. διάφορα μανιτάρια
150 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
150 ml κρασί λευκό
1 μαρουλιά
1/2 ματσάκι άνηθο
1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
1 1/2- 2 λίτρα ζωμός λαχανικών
αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο

2 αυγά
χυμός από 1 λεμόνι

ή εναλλακτικά

4-5 κουταλιές ταχίνι
χυμός από 1 λεμόνι
1 κουτάλακι κορν φλάουρ
2 κουταλιές νερό

Εκτέλεση Συνταγής

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα μανιτάρια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με τα κρεμμυδάκια και την καυτερή πιπεριά.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια με την καυτερή και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε το ζωμό, λίγο αλάτι τα μαρούλια με τον άνηθο και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί.
  • Κατεβάζουμε την μαγειρίτσα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για 5- 10 λεπτά, κάνουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στο φαγητό.
  • Αν κάνουμε την εναλλακτική επιλογή τότε, λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό απο τη φωτια σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με το νερό ρίχνουμε το ταχίνι και το χυμό λεμονιου.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά ζωμό από τη μαγειρίτσα για να αραιώσει το μείγμα από το ταχίνι και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε τη μαγειρίτσα για 2-3 λεπτά ακόμα.

Δείτε το βίντεο της συνταγής από τον Πάνο Ιωαννίδη:

Πηγή: foodrevolution.gr

Βίντεο: Panos Ioannidis

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

21 Οκτ 2025

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

21 Οκτ 2025

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

21 Οκτ 2025

Λάχανο σαλάτα με τζίντζερ + σουσάμι: Η viral συνταγή που θα λατρέψεις αυτή τη σεζόν

Πώς να φτιάξεις τη λαχταριστή σαλάτα λάχανου με τζίντζερ και σουσάμι που έχει κατακτήσει το TikTok και θα φέρει φρεσκάδα στο τραπέζι σου.

21 Οκτ 2025

4 τροφές που εντείνουν το άγχος - Και τι να καταναλώσεις αντί γι’ αυτές

Ποιες συνηθισμένες τροφές αυξάνουν το άγχος σου και πώς μπορείς να τις αντικαταστήσεις με επιλογές που στηρίζουν την ψυχική σου ηρεμία.

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.