Η νέα συναρπαστική σειρά «Η υπέροχη φίλη μου», βασισμένη στο ομότιτλο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της της Ιταλίδας συγγραφέως Έλενα Φεράντε, το πρώτο της «Τετραλογίας της Νάπολης», αφηγείται την ιστορία δύο γυναικών, της Έλενα και της Ραφαέλα, με φόντο τις φτωχογειτονιές της Νάπολης, ξεκινώντας από την παιδική τους ηλικία τη δεκαετία του ’50.

Όταν η πιο σημαντική φίλη της ζωής της εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει ίχνη, η Έλενα Γκρέκο, μια ηλικιωμένη γυναίκα που ζει σ’ ένα σπίτι γεμάτο βιβλία, ανοίγει τον υπολογιστή της και αρχίζει να γράφει τη δική της ιστορία και αυτήν της Ραφαέλα, που ανέκαθεν φώναζε Λίλα.

Διηγείται την ιστορία της φιλίας τους, που άρχισε στο σχολείο τη δεκαετία του 1950 σε μια επικίνδυνη αλλά γοητευτική Νάπολη, και της ζωής τους επί εξήντα χρόνια.

Μια ιστορία που ξεδιπλώνει το μυστήριο που καλύπτει τη Λίλα, την καλύτερη φίλη και, ταυτόχρονα, τη χειρότερη εχθρό της Έλενα.

Διηγείται την ιστορία της φιλίας τους, που άρχισε στο σχολείο τη δεκαετία του 1950 σε μια επικίνδυνη αλλά γοητευτική Νάπολη, και της ζωής τους επί εξήντα χρόνια.

Eπεισόδιο 1ο: «Οι κούκλες»

Όταν η Λίλα, το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή της εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος, η Έλενα Γκρέκο ανοίγει τον υπολογιστή της και αρχίζει να γράφει την ιστορία της φιλίας τους.

Βρισκόμαστε σε μια φτωχογειτονιά της Νάπολης και τα δύο κοριτσάκια γνωρίζονται στην πρώτη δημοτικού και παίζουν μαζί στη γειτονιά.

Η Έλενα είναι ξανθιά και ντροπαλή, η Λίλα μελαχρινή και αγοροκόριτσο.

Ο θεμέλιος λίθος της φιλίας τους μπαίνει όταν ο Ντον Ακίλε, ο φόβος και ο τρόμος όλων στη γειτονιά, μπαίνει στο στόχαστρο της Λίλα: πιστεύει ότι αυτός έκλεψε τις κούκλες τους και είναι αποφασισμένη να τον αντιμετωπίσει.

Η Έλενα την ακολουθεί και ανεβαίνουν τη σκάλα πιασμένες χέρι-χέρι.

Όταν η Λίλα, το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή της εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος, η Έλενα Γκρέκο ανοίγει τον υπολογιστή της και αρχίζει να γράφει την ιστορία της φιλίας τους. Βρισκόμαστε σε μια φτωχογειτονιά της Νάπολης και τα δύο κοριτσάκια γνωρίζονται στην πρώτη δημοτικού και παίζουν μαζί στη γειτονιά.

Info

H σειρά έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ2  στις 19:00 και θα μεταδίδεται καθημερινά (εκτός Σαββατοκύριακου) ώς την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020.

Σκηνοθεσία: Σαβέριο Κοστάντσο.

Σενάριο: Έλενα Φεράντε, Σαβέριο Κοστάντσο, Φραντσέσκο Πίκολο, Λάουρα Παολούτσι.

Πηγή: themamagers.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS