ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τσουρέκι με παγωτό και καφέ: Μια γευστική συνταγή-βόμβα τριών πολύ αγαπημένων

Η Lavazza προσφέρει αυτή την αποκλειστική συνταγή στις οικογένειες προκειμένου να φτιάξουν το παγωτό και να ευχαριστήσουν τους καλεσμένους τους.

Τσουρέκι με παγωτό και καφέ: Μια γευστική συνταγή-βόμβα τριών πολύ αγαπημένων

Η καινοτομία και η παράδοση συνδυάζονται σε μία πρωτότυπη γαστρονομική εμπειρία που δημιουργήθηκε από τη Lavazza σε συνεργασία με τον σοκολατοποιό Guido Gobino για τον εορτασμό του Πάσχα.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Lavazza, το πιο διάσημο διεθνές εργαστήριο για τον καφέ στον κόσμο, δημιούργησε το “Lavazza Easter Gelato Surprise” [Πασχαλινό Παγωτό-Έκπληξη Lavazza]. Η συνταγή προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία χάρη σε αυτήν την πρωτότυπη εκδοχή που συνδυάζει το κλασικό ιταλικό τσουρέκι “Colomba Pasquale” με νότες καφέ και αμυγδάλου.

Η Lavazza προσφέρει αυτή την αποκλειστική συνταγή στις οικογένειες προκειμένου να φτιάξουν το παγωτό και να ευχαριστήσουν τους καλεσμένους τους.

Το Lavazza Easter Gelato Surprise (Πασχαλινό Παγωτό-Έκπληξη Lavazza) αποτελείται από απλά, φρέσκα υλικά που αναδύουν στον ουρανίσκο το ξεχωριστό άρωμα αμυγδάλου και πορτοκαλιού, φέρνοντας αμέσως στον νου τις γεύσεις του Πάσχα. Η γευστική εμπειρία εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο από την υφή που είναι πιο κρεμώδης σε σχέση με το κλασικό παγωτό, προσφέροντας την ανάλαφρη αίσθηση που χαρακτηρίζει ένα προϊόν με κρέμα γάλακτος. Για μια ακόμη απολαυστικότερη εμπειρία, μπορείτε να προσθέσετε σοκολάτα Gianduja στον καφέ από τη Lavazza και τον Gobino, αλλά και να πασπαλίσετε με αλατισμένα αμύγδαλα για μια πιο τραγανή και πικάντικη αίσθηση.

Με το Lavazza Easter Gelato Surprise, η Lavazza επιδιώκει να εκπλήξει για άλλη μία φορά τους πελάτες της και να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν νέους τρόπους να απολαμβάνουν τον καφέ, συνδυάζοντας αυτό το πολύτιμο φυσικό προϊόν με εξαιρετικά υλικά που χρησιμοποιούνται στην ιταλική κουζίνα, δημιουργώντας μοναδικές γαστριμαργικές καινοτομίες.

Δείτε τα τη συνταγή:

Υλικά

  • Τσουρέκι Colomba 100 g
  • Κρόκοι αυγού 200 g
  • Γάλα 225 g
  • Κρέμα γάλακτος 275 g
  • Ζάχαρη 50 g
  • Για το σερβίρισμα:
  • Αλατισμένα ψημένα αμύγδαλα 15 g
  • Νιφάδες σοκολάτας 6 g
  • Σκόνη καφέ 2 g

Παρασκευή

  • Βράζετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
  • Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτετε το γάλα στα αυγά, μεταφέρετε σε κατσαρόλα και ανακατεύετε το μείγμα μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 90°C.
  • Προσθέτετε το τσουρέκι Colomba και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.
  • Μεταφέρετε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ετοιμάζετε το παγωτό Colomba.
  • Ανακατεύετε τις νιφάδες σοκολάτας με τη σκόνη καφέ.
  • Τοποθετήστε το παγωτό σε ένα μπολ, πασπαλίστε με σοκολάτα και καφέ, προσθέστε τα αμύγδαλα και σερβίρετε.

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.