ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τσουρέκι με παγωτό και καφέ: Μια γευστική συνταγή-βόμβα τριών πολύ αγαπημένων

Η Lavazza προσφέρει αυτή την αποκλειστική συνταγή στις οικογένειες προκειμένου να φτιάξουν το παγωτό και να ευχαριστήσουν τους καλεσμένους τους.

Τσουρέκι με παγωτό και καφέ: Μια γευστική συνταγή-βόμβα τριών πολύ αγαπημένων

Η καινοτομία και η παράδοση συνδυάζονται σε μία πρωτότυπη γαστρονομική εμπειρία που δημιουργήθηκε από τη Lavazza σε συνεργασία με τον σοκολατοποιό Guido Gobino για τον εορτασμό του Πάσχα.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Lavazza, το πιο διάσημο διεθνές εργαστήριο για τον καφέ στον κόσμο, δημιούργησε το “Lavazza Easter Gelato Surprise” [Πασχαλινό Παγωτό-Έκπληξη Lavazza]. Η συνταγή προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία χάρη σε αυτήν την πρωτότυπη εκδοχή που συνδυάζει το κλασικό ιταλικό τσουρέκι “Colomba Pasquale” με νότες καφέ και αμυγδάλου.

Η Lavazza προσφέρει αυτή την αποκλειστική συνταγή στις οικογένειες προκειμένου να φτιάξουν το παγωτό και να ευχαριστήσουν τους καλεσμένους τους.

Το Lavazza Easter Gelato Surprise (Πασχαλινό Παγωτό-Έκπληξη Lavazza) αποτελείται από απλά, φρέσκα υλικά που αναδύουν στον ουρανίσκο το ξεχωριστό άρωμα αμυγδάλου και πορτοκαλιού, φέρνοντας αμέσως στον νου τις γεύσεις του Πάσχα. Η γευστική εμπειρία εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο από την υφή που είναι πιο κρεμώδης σε σχέση με το κλασικό παγωτό, προσφέροντας την ανάλαφρη αίσθηση που χαρακτηρίζει ένα προϊόν με κρέμα γάλακτος. Για μια ακόμη απολαυστικότερη εμπειρία, μπορείτε να προσθέσετε σοκολάτα Gianduja στον καφέ από τη Lavazza και τον Gobino, αλλά και να πασπαλίσετε με αλατισμένα αμύγδαλα για μια πιο τραγανή και πικάντικη αίσθηση.

Με το Lavazza Easter Gelato Surprise, η Lavazza επιδιώκει να εκπλήξει για άλλη μία φορά τους πελάτες της και να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν νέους τρόπους να απολαμβάνουν τον καφέ, συνδυάζοντας αυτό το πολύτιμο φυσικό προϊόν με εξαιρετικά υλικά που χρησιμοποιούνται στην ιταλική κουζίνα, δημιουργώντας μοναδικές γαστριμαργικές καινοτομίες.

Δείτε τα τη συνταγή:

Υλικά

  • Τσουρέκι Colomba 100 g
  • Κρόκοι αυγού 200 g
  • Γάλα 225 g
  • Κρέμα γάλακτος 275 g
  • Ζάχαρη 50 g
  • Για το σερβίρισμα:
  • Αλατισμένα ψημένα αμύγδαλα 15 g
  • Νιφάδες σοκολάτας 6 g
  • Σκόνη καφέ 2 g

Παρασκευή

  • Βράζετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
  • Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτετε το γάλα στα αυγά, μεταφέρετε σε κατσαρόλα και ανακατεύετε το μείγμα μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 90°C.
  • Προσθέτετε το τσουρέκι Colomba και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.
  • Μεταφέρετε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ετοιμάζετε το παγωτό Colomba.
  • Ανακατεύετε τις νιφάδες σοκολάτας με τη σκόνη καφέ.
  • Τοποθετήστε το παγωτό σε ένα μπολ, πασπαλίστε με σοκολάτα και καφέ, προσθέστε τα αμύγδαλα και σερβίρετε.

Read Next

05 Δεκ 2025

Άνω των 50; Η επιστήμη αποκαλύπτει την ελάχιστη άσκηση που επιβραδύνει την άνοια

Νέα μελέτη δείχνει ότι λίγα λεπτά άσκησης την εβδομάδα μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην υγεία του εγκεφάλου σου.

05 Δεκ 2025

Καταφθάνουν σύντομα τα 50 καλύτερα μπαρ (και) της Ευρώπης

Τα The World's 50 Best Bars εγκαινιάζουν τη νέα λίστα Europe’s 50 Best Bars και δίνει την ευκαιρία σε μικρότερες πόλεις να λάμψουν μέσα από τα μπαρ τους.

Περισσότερα από

Life

05 Δεκ 2025

Σύνδρομο χριστουγεννιάτικου δέντρου: Τι είναι και γιατί δεν πρέπει να αγνοείς τα συμπτώματά του;

Ένα φαινομενικά αθώο χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να κρύβει ερεθιστικούς παράγοντες που σου χαλούν τις γιορτές - δες τι πρέπει να προσέξεις.

05 Δεκ 2025

Ένα απροσδόκητο street party παίζει σήμερα στη Μητροπόλεως

Απόψε, από τις 20:00, το κέντρο φορά τα γιορτινά του και γεμίζει μουσική και ρυθμό.

05 Δεκ 2025

Οι ταινίες που θα δούμε τον Δεκέμβριο στο Netflix

Πρεμιέρες που μπαίνουν δυνατά στη γιορτινή περίοδο, μεγάλα ονόματα σε νέες παραγωγές και μια σειρά από ταινίες και ντοκιμαντέρ που κλείνουν τη χρονιά θεαματικά.

05 Δεκ 2025

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

05 Δεκ 2025

Στο 'Hotel Ερμού', για δέκατη χρονιά με την Άννα Βίσση

Η "απόλυτη Ελληνίδα σταρ" γιορτάζει 10 συνεχόμενα χρόνια στο στέκι της, κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

05 Δεκ 2025

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Το πρώτο ΣΚ του Δεκεμβρίου φέρνει μαζί του χριστουγεννιάτικα δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και lives, νέα εστιατόρια και μπαρ, καθώς και πολλές ακόμη αφορμές εξόδου.

05 Δεκ 2025

Στο Santa Claus Kingdom τα Χριστούγεννα γίνονται εμπειρία

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας είναι και πάλι εδώ.

05 Δεκ 2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

05 Δεκ 2025

"Στα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο", ο Χρήστος Νικολάου ζωντανεύει το παιδί μέσα μας

Στη μαγική παράσταση "Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο", ο πρωταγωνιστής Χρήστος Νικολάου αποκαλύπτει πώς ο ρόλος έγινε προσωπικό ταξίδι επιστροφής στη φαντασία, στην παιδική αθωότητα και στη δύναμη της αγάπης που ενώνει και μεταμορφώνει.

05 Δεκ 2025

Γιατί πλημμυρίζει η Αθήνα κάθε φορά που βρέχει;

Βρέχει ξανά και οι δρόμοι της Αθήνας μετατρέπονται σε ποτάμια - πώς θα φτάσεις στη δουλειά, στο σχολείο ή στο ραντεβού σου; Ένας ειδικός μάς εξηγεί τι συμβαίνει.