ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τσουρέκι με παγωτό και καφέ: Μια γευστική συνταγή-βόμβα τριών πολύ αγαπημένων

Η Lavazza προσφέρει αυτή την αποκλειστική συνταγή στις οικογένειες προκειμένου να φτιάξουν το παγωτό και να ευχαριστήσουν τους καλεσμένους τους.

Τσουρέκι με παγωτό και καφέ: Μια γευστική συνταγή-βόμβα τριών πολύ αγαπημένων

Η καινοτομία και η παράδοση συνδυάζονται σε μία πρωτότυπη γαστρονομική εμπειρία που δημιουργήθηκε από τη Lavazza σε συνεργασία με τον σοκολατοποιό Guido Gobino για τον εορτασμό του Πάσχα.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Lavazza, το πιο διάσημο διεθνές εργαστήριο για τον καφέ στον κόσμο, δημιούργησε το “Lavazza Easter Gelato Surprise” [Πασχαλινό Παγωτό-Έκπληξη Lavazza]. Η συνταγή προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία χάρη σε αυτήν την πρωτότυπη εκδοχή που συνδυάζει το κλασικό ιταλικό τσουρέκι “Colomba Pasquale” με νότες καφέ και αμυγδάλου.

Η Lavazza προσφέρει αυτή την αποκλειστική συνταγή στις οικογένειες προκειμένου να φτιάξουν το παγωτό και να ευχαριστήσουν τους καλεσμένους τους.

Το Lavazza Easter Gelato Surprise (Πασχαλινό Παγωτό-Έκπληξη Lavazza) αποτελείται από απλά, φρέσκα υλικά που αναδύουν στον ουρανίσκο το ξεχωριστό άρωμα αμυγδάλου και πορτοκαλιού, φέρνοντας αμέσως στον νου τις γεύσεις του Πάσχα. Η γευστική εμπειρία εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο από την υφή που είναι πιο κρεμώδης σε σχέση με το κλασικό παγωτό, προσφέροντας την ανάλαφρη αίσθηση που χαρακτηρίζει ένα προϊόν με κρέμα γάλακτος. Για μια ακόμη απολαυστικότερη εμπειρία, μπορείτε να προσθέσετε σοκολάτα Gianduja στον καφέ από τη Lavazza και τον Gobino, αλλά και να πασπαλίσετε με αλατισμένα αμύγδαλα για μια πιο τραγανή και πικάντικη αίσθηση.

Με το Lavazza Easter Gelato Surprise, η Lavazza επιδιώκει να εκπλήξει για άλλη μία φορά τους πελάτες της και να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν νέους τρόπους να απολαμβάνουν τον καφέ, συνδυάζοντας αυτό το πολύτιμο φυσικό προϊόν με εξαιρετικά υλικά που χρησιμοποιούνται στην ιταλική κουζίνα, δημιουργώντας μοναδικές γαστριμαργικές καινοτομίες.

Δείτε τα τη συνταγή:

Υλικά

  • Τσουρέκι Colomba 100 g
  • Κρόκοι αυγού 200 g
  • Γάλα 225 g
  • Κρέμα γάλακτος 275 g
  • Ζάχαρη 50 g
  • Για το σερβίρισμα:
  • Αλατισμένα ψημένα αμύγδαλα 15 g
  • Νιφάδες σοκολάτας 6 g
  • Σκόνη καφέ 2 g

Παρασκευή

  • Βράζετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
  • Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτετε το γάλα στα αυγά, μεταφέρετε σε κατσαρόλα και ανακατεύετε το μείγμα μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 90°C.
  • Προσθέτετε το τσουρέκι Colomba και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.
  • Μεταφέρετε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ετοιμάζετε το παγωτό Colomba.
  • Ανακατεύετε τις νιφάδες σοκολάτας με τη σκόνη καφέ.
  • Τοποθετήστε το παγωτό σε ένα μπολ, πασπαλίστε με σοκολάτα και καφέ, προσθέστε τα αμύγδαλα και σερβίρετε.

Read Next

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.