Υλικά
1 ώριμη μπανάνα
200 gr. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
3 dl κρέμα γάλακτος
1/2 λεμόνι (τον χυμό του)
1 dl αμύγδαλα
1 dl φουντούκια
Τριμενη σοκολάτα ότι προτιμάει ο καθενας
Φρούτα επιλογής
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την μπανάνα σε ένα βαθύ μπολάκι και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το στημένο λεμόνι.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα άλλο μπολ να αφρατέψει και την προσθέτουμε μέσα στα προηγούμενα υλικά που ανακάτεψαμε.
- Χτυπάμε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα όλα μαζί στο μπλέντερ κοπής δεν τα λιώνουμε τελείως αφήνουμε λίγο μικρά κομματάκια.
- Στην συνέχεια βάζουμε τους ξηρούς καρπούς μέσα σε ατομικά μπολάκια περίπου δυο κουταλιές του γλυκού και στο τέλος την κρέμα που φτιάξαμε.
- Βάζουμε τα μπολακια στο ψυγείο για περίπου 5 με 6 ώρες να κρυώσει το μείγμα και όταν θελουμε να σερβίρουμε τρίβουμε από πάνω τριμενη σοκολάτα και στολίζουμε με ότι φρούτα θελουμε.
Δείτε μία συνταγή για τζίζκεικ χωρίς ζάχαρη:
Πηγή συνταγής: cookpad.com