ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τρελαίνομαι για ζύμες αλλά έχω δυσανεξία στη γλουτένη -Βρήκα όμως τη λύση

Μια φίλη, ενημερωμένη και καλή μαγείρισσα με πληροφόρησε για τα gluten free αλεύρια. Την ευγνωμονώ.

Τρελαίνομαι για ζύμες αλλά έχω δυσανεξία στη γλουτένη -Βρήκα όμως τη λύση

Αν με ρωτήσει κάποιος «ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;» θα του απαντήσω χωρίς δεύτερη σκέψη «το ψωμοτύρι», κυριολεκτικά, αλλά και όπως αυτό μπορεί να μεταφραστεί. Πίτσες, τοστ, αλμηρά και γλυκά cookies, τηγανόψωμα, σουφλέ, πίτες, αλμυρά και γλυκά κέικ.

Με άλλα λόγια η ζύμη είναι το μεσαίο μου όνομα. Αν δεν υπήρχε το πρόβλημα της γλουτένης, θα μπορούσα να τρέφομαι αποκλειστικά και μόνο με «ζυμαρένια» παρασκευάσματα.

Η γλουτένη, η οποία ως γνωστόν είναι πρωτεΐνη του ενδοσπερμίου του μαλακού σιταριού, του κριθαριού, της σίκαλης και γενικά πολλών δημητριακών καρπών, αποτελείται από τη γλοιαδίνη και τη γλουτελίνη και δεν ταιριάζει σε όλους. Η δυσανεξία στη γλουτένη, άλλωστε, είναι από τις πιο διαδεδομένες δυσανεξίες και «φρενάρει» σε μεγάλο βαθμό όσους θέλουν αλλά δεν μπορούν να καταναλώσουν ζύμη.

Μέσα σε αυτούς είμαι κι εγώ, που θέλω αλλά δεν μπορώ να δαγκώσω ένα ζεστό κουλουράκι, να μασήσω ένα φρεσκοφουρνιστό ψωμάκι, να κλείσω τη μέρα μου με τρία κομμάτια πίτσα μπροστά στην τηλεόραση. Το εφέ του φουσκωμένου μπαλονιού στο στομάχι, που θα νιώσω μετά, με αποτρέπει. Και μένω να ονειρεύομαι κουλούρια και μπριός.

Τρελαίνομαι για ζύμες αλλά έχω δυσανεξία στη γλουτένη -Βρήκα όμως τη λύση
Αλεύρι Για όλες τις Χρήσεις Χωρίς Γλουτένη: Το εξαιρετικό μείγμα από ρυζάλευρο, καλαμποκάλευρο και άμυλο πατάτας, εγγυάται σίγουρο αποτέλεσμα σε κάθε σας δημιουργία, χωρίς ίχνος γλουτένης. Δοκιμάστε το σε ψωμί και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας.

Σε μια κουβέντα με μια πολύ καλή φίλη και σούπερ μαγείρισσα, τις προάλλες, έμαθα ότι υπάρχει λύση και μάλιστα σπουδαία για την περίπτωσή μου. Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου φρόντισαν να παρασκευάσουν προϊόντα χωρίς γλουτένη για όλους εμάς τους «καταπιεσμένους» λάτρεις της ζύμης. Φαρίνα, Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις και δύο μείγματα, μείγμα αρτοποιίας και μείγμα ζαχαροπλαστικής καλύπτουν όλο το φάσμα των επιλογών.

Φαρίνα Χωρίς Γλουτένη: Η πρώτη φαρίνα χωρίς γλουτένη. Με βάση το ρυζάλευρο, καλαμποκάλευρο και άμυλο πατάτας δίνει μια βελούδινη υφή και ένα εξαιρετικά νόστιμο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε την άφοβα σε κέικ και άλλα γλυκίσματα.

Θέλεις να φτιάξεις πίτσα; Γίνεται! Κουλουράκια; Γίνεται! Κέικ, ψωμί, τάρτα, muffin, παντεσπάνι. Όλα γίνονται με το αλεύρι που δεν του λείπει τίποτα εκτός από τη γλουτένη. Η γεύση μεγαλειώδης και απολαυστική, το εφέ του φουσκωμένου μπαλονιού, όμως, ξεφουσκώνει. Η δυσανεξία μοιάζει με μακρινό πρόβλημα, πλέον.

Μείγμα Αρτοποιίας (Baking Mix) Χωρίς Γλουτένη για φύλλο πίτας, ζύμη πίτσας, ψωμί και άλλες λαχταριστές συνταγές.

Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν κουβαλάω πια εκείνο το χλωμό αίσθημα της στέρησης, αφού μπορώ να ικανοποιήσω τη γεύση μου και να συνεχίσω να αισθάνομαι ελαφριά και ζωηρή.

Μείγμα Ζαχαροπλαστικής (Pastry Mix )Χωρίς Γλουτένη Για γλυκές δημιουργίες όπως muffins, τάρτες, cookies και παντεσπάνι. Με τα μείγματα χωρίς γλουτένη έχετε εύκολα, ακολουθώντας τα βήματα της κάθε συνταγής, ένα σίγουρο αρτοποιητικά αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει την οικογένεια.

Φωτό: gbarkz

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

21 Οκτ 2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

21 Οκτ 2025

Λάχανο σαλάτα με τζίντζερ + σουσάμι: Η viral συνταγή που θα λατρέψεις αυτή τη σεζόν

Πώς να φτιάξεις τη λαχταριστή σαλάτα λάχανου με τζίντζερ και σουσάμι που έχει κατακτήσει το TikTok και θα φέρει φρεσκάδα στο τραπέζι σου.

21 Οκτ 2025

4 τροφές που εντείνουν το άγχος - Και τι να καταναλώσεις αντί γι’ αυτές

Ποιες συνηθισμένες τροφές αυξάνουν το άγχος σου και πώς μπορείς να τις αντικαταστήσεις με επιλογές που στηρίζουν την ψυχική σου ηρεμία.

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.