0
SHARES

«Το TheTOC Merrython είναι θεσμός. Χωρίς να συμμετάσχουμε σ' αυτή τη δρομική γιορτή δεν θα μπορούσαμε να υποδεχτούμε τα Χριστούγεννα...». 

Αυτές ήταν κάποιες από τις δηλώσεις των εκατοντάδων συμμετεχόντων του TheTOC Merrython. Για ακόμη μία χρονιά -τέταρτη κατά σειρά - το TheTOC Merrython, ο γιορτινός αγώνας της αλληλεγγύης ένωσε σήμερα, Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς, περιπατητές αλλά και οικογένειες, μικρούς και μεγάλους για ένα κοινό σκοπό: Την προσφορά μέσα από την άθληση. Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνα και μέσα από δύο αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων, όλοι οι συμμετέχοντες επεδίωξαν να γίνουν κοινωνοί της θετικής εμπειρίας του TheTOC Merrython στηρίζοντας οικονομικά το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Και ένα είναι σίγουρο: Σκοπός επετεύχθη, αν υπολογίσει κανείς τα χαμόγελα και τα φωτεινά πρόσωπα στην εκκίνηση, στον τερματισμό, καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Η Αθήνα έτρεξε στο TheTOC Merrython, λοιπόν, και το καταευχαριστήθηκε. 

Κάποιες όχι τόσο θετικές προγνώσεις δεν πτόησαν κανέναν. Ούτε ... τον ίδιο τον καιρό. Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, λοιπόν, την εξαιρετική διοργάνωση αλλά και τους δεκάδες εθελοντές που αποτέλεσαν με την καλή τους τη διάθεση την «ψυχή» του αγώνα, οι δρομείς συγκεντρώθηκαν από το πρωί για να κάνουν το απαραίτητο ζέσταμα πριν την εκκίνηση. Ο αγώνας ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο στις 9.00, ενώ οι διαδρομές και οι απονομές των μεταλλίων ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 11. Για ακόμη μια χρονιά, η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή με πάνω από 1.600 άτομα να λαμβάνουν μέρος στον δρομικό αγώνα που εξελίσσεται πλέον σε θεσμό. Αποτέλεσμα, ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Νίκος Πολιάς, να μιλήσει στο TheTOC για νέο ρεκόρ συμμετοχών (περίπου 300 περισσότερες από πέρσι) υπογραμμίζοντας παράλληλα τις πολύ καλές επιδόσεις. 

Στιγμιότυπο από την εκκίνηση
Μέγα πλήθος στο φετινό TheTOC Merrython
Κόσμος κάθε ηλικίας έδωσε το «παρών»
Μια υπέρχοη δρομική γιορτή

 

Και η Ελλη Στάη ανάμεσα στους δρομείς του The TOC Merrython
Ολη η Αθήνα, μια δρομική γιορτή
Οι δρομείς έτοιμοι για την εκκίνηση...
Περισσότεροι από 1.600 δρομείς πήραν μέρος στον αγώνα
Ελλη Στάη
Η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου
Το απαραίτητο ζέσταμα

Οι νικητές των δύο διαδρομών 

Στη διαδρομή των 5 χλμ για τους άνδρες, νικητής αναδείχθηκε ο Σπύρος Γκότζιας με χρόνο 18:03. Τον ακολούθησαν οι Ανδρέας Νίνης και Κίμων Σταθόπουλος με χρόνους 18:36 και 18:41 αντίστοιχα. Στην ίδια διαδρομή για τις γυναίκες, νικήτρια αναδείχθηκε η Φιλίπα Πουλίδου με χρόνο 20:28. Δεύτερη τερμάτισε η Ελισάβετ Μαγιάκου με χρόνο 21:48 και τρίτη η Λίντα Λαουμπέργκα με χρόνο 22:36.

Στη διαδρομή των 10 χλμ για τους άνδρες πρώτος τερμάτισε ο Ιωάννης Παπαδόπουλος με χρόνο 34:22. Ακολούθησαν οι Σταμάτης Ρώμας και Απόστολος-Ανέστης Γκουγκούλιας με χρόνους 37:39 και 39:20 αντίστοιχα. Τέλος στη διαδρομή των 10 χλμ για τις γυναίκες, νικήτρια αναδείχθηκε η Χριστίνα Σαμπατακάκη με χρόνο 43:33. Δεύτερη τερμάτισε η Ελένη Στεφανιδάκη με χρόνο 45:22 και τρίτη η Τατιάνα Ιβανούσκαγια με χρόνο 46:18. 

Την απονομή έκανε η δημοσιογράφος, πρόεδρος του TheTOC και ψυχή του TOC Merrython, η οποία νωρίτερα έβαλε τα αθλητικά της και έτρεξε μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.  

Ο νικητής της διαδρομής των 5 χιλιομέτρων, Σπύρος Γκότζιας
Η απονομή των μεταλλίων για τους νικητές των 10 χιλιομέτρων από την Ελλη Στάη
Η Πρόεδρος του TheTOC βραβεύει τον τρίτο στη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων, Απόστολο-Ανέστη Γκουγκούλια
Οι τρεις νικήτριες του αγώνα των 10 χιλιομέτρων με την Κατερίνα Αγγελή των πολυκαταστημάτων NOTOS που έκανε την απονομή

Από το ζέσταμα στον αγώνα

Από τις 8 το πρωί, οι πρώτοι δρομείς άρχισαν να συγκεντρώνονται στο προκαθορισμένο σημείο προκειμένου να πραγματοποιήσουν το απαραίητο ζέσταμα, με τη βοήθεια των ειδικών. Ο καλός καιρός αποτέλεσε για ακόμη μια φορά σημαντικό σύμμαχο της διοργάνωσης, ενώ οι συμμετέχοντες λίγο πριν την έναρξη του αγώνα έσπευσαν να βγάλουν τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες. 

Η εκκίνηση του αγώνα για τις δύο διαδρομές ξεκίνησε όπως ήταν προγραμματισμένο στις 9:00, ενώ η όλη διοργάνωση κύλησε απολύτως ομαλά, χωρίς να υπάρξει κανένας τραυματισμός. Παρά τις αρχικές προβλέψεις ο καιρός ήταν εξαιρετικός και η συμμετοχή πολύ μεγάλη, καθώς ανάμεσα στους συμμετέχοντες μπορούσε να δει κανείς από βαλκανιονίκες και επαγγελματίες δρομείς μέχρι παιδιά ή ακόμη και... σκυλιά με μπλούζες του TOC Merrython. Με λίγα λόγια, το TheTOC Merrython αποτέλεσε για ακόμη μια χρονιά την αποτύπωση, την έκφραση και την κινητοποίηση του δρομικού κινήματος σε όλο του το μεγαλείο.

Δείτε τις φωτογραφίες: 

Tα μετάλλια του αγώνα

 

Τα αναμνηστικά μετάλλια της συμμετοχής μετά το τέλος του αγώνα
Στιγμιότυπο από την υπέροχη διαδρομή του TOC Merrython στο κέντρο της Αθήνας
Ολες οι ηλικίες αγωνίστηκαν
... και μάλιστα κάτω από τον υπέροχο Αττικό ήλιο
Στιγμιότυπο από την τελική ευθεία του τερματισμού
Λίγο πριν τον τερματισμό
Αγώνας TheTOC Merrython δεν γίνεται χωρίς τον Βασίλη και τη Μαριλένα του
Αυτό ήταν το πνεύμα της γιορτής
Μια ομάδα που κατέβηκε σύσσωμη με χαμόγελα
Μέλος ομαδικής συμμετοχής
Ο καιρός μας έκανε και πάλι το χατήρι
Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου λίγο πριν τον τερματισμό

Το παρών έδωσε φυσικά και η δημοσιογραφική ομάδα του TOC: 

Η Ελλη Στάη μαζί με τη δημοσιογράφο του TOC Ελίνα Μαμμή
Η Ελλη Στάη μαζί με τη δημοσιογράφο του TOC Κατερίνα Λυμπεροπούλου
Ελλη Στάη

 

Φωτογραφίες: Άγγελος Ζυμάρας www.azsportsimages.com,  Ελίνα Μαμμή

TAGS