ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το ζαχαροπλαστείο Kokakias στην Πατριάρχου Ιωακείμ επαναφέρει ένα καλτ γλυκό που δέχτηκε μπούλινγκ

Και τώρα παίρνει την εκδίκησή του από το εκλέρ κάνοντας ντόρο.

Το ζαχαροπλαστείο Kokakias στην Πατριάρχου Ιωακείμ επαναφέρει ένα καλτ γλυκό που δέχτηκε μπούλινγκ

Τα κοκ δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσαν ιδιαίτερα για δύο λόγους. Πρώτον λάτρευα –και λατρεύω- τον παντοτινό τους αντίπαλο, τα εκλέρ, και δεύτερον δύσκολα έβρισκες στην Αθήνα ζαχαροπλαστείο που να φτιάχνει νόστιμα κοκ. Τα περισσότερα ήταν άτονα, αδιάφορα. Τα πότιζαν με σιρόπια και η κρέμα που έσπαγε το μονότονο παντεσπάνι ήταν χωρίς ενδιαφέρον. Βέβαια, υπήρχαν και οι εξαιρέσεις αλλά αυτές τις μετρούσαμε στα δάχτυλα του ενός χεριού. Κοινώς λίγες για μια πόλη σαν την Αθήνα.

Το ζαχαροπλαστείο Kokakias στην Πατριάρχου Ιωακείμ επαναφέρει ένα καλτ γλυκό που δέχτηκε μπούλινγκ
Η επιγραφή με την επωνυμία του στολισμένη με πολλά φωτάκια και λουλούδια γίνεται αμέσως αντιληπτή.
Στο λιλιπούτειο, λοιπόν εσωτερικό του κυριαρχεί το απαλό ροζ που σπάει με από ψυχρές μικρές μαρμάρινες λεπτομέρειες.

Κάπου λοιπόν αυτό το γλύκισμα πέρασε στην αφάνεια. Παραμερίστηκε. Δέχθηκε μιας μορφή μπούλινγκ και απλά στόλιζε τις βιτρίνες συνοικιακών ζαχαροπλαστείων και φούρνων. Να όμως, που έρχεται ένα καινούργιο μαγαζί να μας το συστήσει από την αρχή και να μας το παρουσιάσει ανανεωμένο και εκσυγχρονισμένο. Το όνομα του; Kokakias. Με αυτό το όνομα νομίζω ότι θέλει δεν θέλει κανείς χτίζει καριέρα και δημιουργεί ντόρο.

Το όνομα του; Kokakias. Με αυτό το όνομα νομίζω ότι θέλει δεν θέλει κανείς χτίζει καριέρα και δημιουργεί ντόρο.

Βρίσκεται πάνω στην Πατριάρχου Ιωακείμ και αν και μικρό, εύκολα τραβάει το βλέμμα. Η επιγραφή με την επωνυμία του στολισμένη με πολλά φωτάκια και λουλούδια γίνεται αμέσως αντιληπτή. Στο λιλιπούτειο, λοιπόν εσωτερικό του κυριαρχεί το απαλό ροζ που σπάει με από ψυχρές μικρές μαρμάρινες λεπτομέρειες. Φυσικά η βιτρίνα στα αριστερά, γεμάτη με τις διάφορες πρωτότυπες παραλλαγές του κοκ δεν γίνεται να μην σας τραβήξει.

Κοκ μιλφέιγ, κοκ τιραμισού, κοκ γεμιστό με τζιαντούγια, κοκ φιστικί, λεμόνι, κοκ τσιζ κέικ, κοκ με μπίτερ σοκολάτα και πορτοκάλι, προφιτερόλ με κοκ αντί για σουδάκια και φυσικά το κλασικό.
17 διαφορετικοί κωδικοί που εναλλάσσονται στα ράφια των ψυγείων.

Πίσω από αυτή την αναβίωση του κοκ είναι δύο αδέρφια. Η Κυριακή και ο Χρήστος Μαραγκόζογλου. Η ιδέα γεννήθηκε από την αγάπη του δεύτερου για αυτό το καλτ γλυκό. Δεν πήρε πολύ χρόνο για να υλοποιηθεί και να στηθεί το μαγαζί. Βοήθησε και η Λίνα Μπούρα, η ζαχαροπλάστης, εκείνη που έφτιαξε τις συνταγές.

Πίσω από αυτή την αναβίωση του κοκ είναι δύο αδέρφια. Η Κυριακή και ο Χρήστος Μαραγκόζογλου. Η ιδέα γεννήθηκε από την αγάπη του δεύτερου για αυτό το καλτ γλυκό.

Κοκ μιλφέιγ, κοκ τιραμισού, κοκ γεμιστό με τζιαντούγια, κοκ φιστικί, λεμόνι, κοκ τσιζ κέικ, κοκ με μπίτερ σοκολάτα και πορτοκάλι, προφιτερόλ με κοκ αντί για σουδάκια και φυσικά το κλασικό. Μαθαίνω ότι έχουν γενικά 17 διαφορετικούς κωδικούς που εναλλάσσονται στα ράφια των ψυγείων. Κάτω στο εργαστήρι δεν σταματούν να πειραματίζονται και ετοιμάζουν και άλλες γεύσεις. Έχουν στο νου τους να φτιάξουν και παγωτό, αλλά ακόμα δεν έχουν κατασταλάξει όπως και μια vegan εκδοχή.

Κάτω στο εργαστήρι δεν σταματούν να πειραματίζονται και ετοιμάζουν και άλλες γεύσεις.

Πατριάρχου Ιωακείμ 48-50, τηλ. 2107243000

facebook kokakias

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.