ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

To χειρότερο λάθος που κάνουμε στο ψήσιμο της μπριζόλας σύμφωνα με τον Anthony Bourdain

Ο Bourdain άναψε τα αίματα λέγοντας ότι στο ψήσιμο της μπριζόλας κάνουμε ένα τραγικό λάθος.

To χειρότερο λάθος που κάνουμε στο ψήσιμο της μπριζόλας σύμφωνα με τον Anthony Bourdain

O παγκοσμίου φήμης λάτρης-γνώστης τροφίμων και υπερπαρουσιαστής, Anthony Bourdain έβγαλε ένα νέο βιβλίο με τίτλο "Ορέξεις" και εμφανίστηκε στην εκπομπή "WTF" του Marc Maron για να μιλήσει γι 'αυτό.

Κατά τη διάρκεια της κουβέντας, ο Bourdain τόνισε ότι πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να μαγειρεύουν, και προσφέρθηκε να δώσει μερικές συμβουλές.

Μείζον θέμα αποτέλεσε το μαγείρεμα της μπριζόλας. Κι εκεί ο Bourdain άναψε τα αίματα λέγοντας ότι στο ψήσιμο της μπριζόλας κάνουμε ένα τραγικό λάθος.

«Κανείς δεν ξέρει πώς να ψήσει μια μπριζόλα στη σχάρα σε αυτή τη χώρα (Μ. Βρετανία)», λέει ο Bourdain.

Και εξηγεί ότι αρχικά δεν πρέπει να επιλέγουμε να ψήσουμε κρέας που έχει μπει στην κατάψυξη. «Όλοι ψήνετε τις μπριζόλες σε ψησταριές στην πίσω αυλή. Αν έχεις κήπο σημαίνει ότι αντέχεις οικονομικά και μια φρέσκια μπριζόλα. Επίσης, μόλις βάζετε τη μπριζόλα στη φωτιά, την γυρίζετε και την ελέγχετε συνέχεια. Μέγα λάθος».

Όμως, όπως αποκαλύπτει στη συνέχεια ο Bourdain, το χειρότερο όλων είναι όταν βγάζουμε τις μπριζόλες από τη σχάρα...«Και τις κόβετε αμέσως».

Ο Bourdain εξηγεί ότι μετά το μαγείρεμα το κρέας, πρέπει να "ξεκουραστεί" για 10 έως 15 λεπτά μέχρι να το κόψετε. «Έχει τεράστια διαφορά αν απλά το αφήσετε για λίγο, επειδή οι χυμοί του κρέατος αρχίζουν να επανακυκλοφορούν μέσα, και η μπριζόλα βγαίνει τέλεια».

Read Next

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.