Η ζώνη αποκλεισμού του Τσερνόμπιλ έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες μετά το τρομερό ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο, που αφηγήθηκε πρόσφατα το HBO στην τηλεοπτική σειρά με την καλύτερη βαθμολογία του κόσμου. Ωστόσο, ένας Ρώσος φωτογράφος, ο Vladimir Migutin επισκέφτηκε την απαγορευμένη περιοχή και απαθανάτισε με μια υπέρυθρη φωτογραφική μηχανή το έρημο τοπίο, μια εικόνα του πώς θα ήταν η Γη αν ξαφνικά εξαφανίζονταν όλοι οι άνθρωποι από τον πλανήτη σε μια ολοκληρωτική καταστροφή.

Παραδόξως, όπως δήλωσε ο Migutin, στη διάρκεια εκείνου του ταξιδιού δεν αισθάνθηκε τη μελαγχολία ενός τοπίου όπου συνέβη μια ιστορική τραγωδία, αλλά ένιωσε σαν να μεταφέρθηκε «σε ένα είδος παραδείσου πάνω σε διαφορετικό πλανήτη».

Η εξωγήινη αίσθηση ενισχύεται από τη διαφοροποίηση των χρωμάτων λόγω της χρήσης υπέρυθρων. Κατάλευκα και απαλά ροζ δάση αγκαλιάζουν τα εγκαταλειμμένα οχήματα και κτίρια της περιοχής, πεταλούδες φλερτάρουν με τα λουλούδια ενώ ένα αλεπουδάκι κοιτάει τον φακό με απορία. Επιβεβαιώνοντας την απίστευτη δύναμη επιβίωσης της φύσης ενάντια στην ανθρώπινη αλαζονεία και απληστία.

Δείτε φωτογραφίες από το Τσερνόμπιλ σήμερα.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.


 

TAGS