Σε μια αυτό-ψηλάφιση η Καναδή Κριστίνα Μπέλντινγκ ένιωσε έναν όγκο στο δεξί στήθος της, που την οδήγησε στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Προληπτικά, πήρε την τολμηρή απόφαση να υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε μία μέρα πριν από τα 52α γενέθλιά της.

Πολλές γυναίκες καταφεύγουν, στη συνέχεια, σε πλαστική αποκατάσταση μαστών, αλλά η Μπέλντινγκ αποφάσισε να κρατήσει το καινούριο της, φλατ στήθος, για να αποφύγει περαιτέρω επώδυνα χειρουργεία, με πιθανές επιπλοκές.

Μάλιστα στις καλοκαιρινές διακοπές της επέλεξε να βγει στην παραλία τόπλες. Δεν προσπάθησε να κρύψει τις 20 εκατοστών ουλές της, αλλά τις μετέτρεψε σε παράσημα της νίκης της κατά του καρκίνου του μαστού. 

«Το στήθος μου συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα» είπε με χιούμορ στο ειδησεογραφικό δίκτυο CBC, προσθέτοντας: «Χαίρομαι που το ξεφορτώθηκα, γιατί νιώθω πιο ασφαλής».

Η Μπέλντινγκ αποφάσισε ότι δεν άξιζε να μπει στη διαδικασία των εμφυτευμάτων και της αποκατάστασης μόνο και μόνο «για να δείχνω ωραία όταν φοράω ένα μπλουζάκι». Αν μη τι άλλο, το καινούριο, φλατ στήθος της τής επιτρέπει να απολαμβάνει περισσότερο τα αγαπημένα της θαλάσσια σπορ.

«Σε όλη μου τη ζωή νιώθω τυχερή με όλα τα τραυματικά γεγονότα και τις αντιξοότητες που μου έχουν συμβεί, βλέπω τον εαυτό μου σαν επιζήσαντα» σχολιάζει.

Ο λόγος που μοιράζεται τις τόπλες φωτογραφίες της στο Instagram με hashtag #flatlife είναι για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τον καρκίνο. Την ενοχλεί το γεγονός ότι όλοι τη ρωτούν αν θα μπει σε διαδικασία αποκατάστασης του στήθους της και όχι, για παράδειγμα, πόσο φοβήθηκε μετά τη διάγνωση.

Δεν θα ξεχάσει ωστόσο ποτέ ένα σχόλιο που της έκανε κάποιος άντρας που την πλησίασε στην παραλία: Αφού αναγνώρισε το θάρρος της, εξομολογήθηκε ότι είχε χάσει τη γυναίκα του από καρκίνο του μαστού και πως ευχόταν να είχε επιλέξει κι εκείνη την πιο δραστική λύση της μαστεκτομής, αντί να περιοριστεί σε άλλες θεραπείες.

Δείτε φωτογραφίες από το λογαριασμό της Μπέλντινγκ:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS