Πριν μιλήσουμε για την Κρυπτο-Τέχνη και τα NFTs, ας ξεκινήσουμε με έναν γρίφο: «Τι περιλαμβάνει έναν γυμνό πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να κείτεται μπρούμυτα στο γρασίδι, δεν μπορείς να το αγγίξεις ή να το κρατήσεις στα χέρια σου, μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν στον υπολογιστή σου και κοστίζει εκατομμύρια δολάρια;».

Με αυτή την ερώτηση-παγίδα, η δημοσιογράφος Anna Grace Lee προσπαθεί να εξηγήσει στους αναγνώστες του αμερικανικού Esquire τον κόσμο της Κρυπτο-Τέχνης. Η απάντηση στον γρίφο δεν είναι άλλη από το NFT έργο «Crossroad» του digital artist Beeple, που πουλήθηκε για 6,6 εκατομμύρια δολάρια, γράφοντας ιστορία ως το πιο ακριβό έργο ψηφιακής τέχνης. Κι όλα αυτά μέχρι τις 11 Μαρτίου, που ένα άλλο έργο του Beeple, το «Everydays: The first 5.000 days» πουλήθηκε μέσω του οίκου δημοπρασιών Christie's για 69,3 εκατομμύρια δολάρια.

«Τι περιλαμβάνει έναν γυμνό πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να κείτεται μπρούμυτα στο γρασίδι, δεν μπορείς να το αγγίξεις ή να το κρατήσεις στα χέρια σου, μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν στον υπολογιστή σου και κοστίζει εκατομμύρια δολάρια;»

Η αναπτυσσόμενη αγορά των NFTs (Non-Fungible Tokens) έχει φέρει τα πάνω κάτω στους χώρους της τέχνης, της μουσικής και της οικονομίας. Πρόσφατα, η Καναδή μουσικός και visual artist Grimes, σύντροφος του Elon Musk, έβγαλε μέσω NFTs 6 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι Kings of Leon έγιναν το πρώτο συγκρότημα που διέθεσε το άλμπουμ του τόσο ως μία συλλογή τραγουδιών που μπορείς να ακούσεις μέσω streaming όσο και ως NFT. Όσον αφορά τον κόσμο του αθλητισμού; Μπορείς να πουλήσεις και να αγοράσεις τα highlights ενός αγώνα ως NFTs, παρότι μπορεί να τα παρακολουθήσει δωρεάν ο οποιοσδήποτε.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: Το NFT «Hashmask»

TAGS