ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το πιο σοκαριστικά ακριβό και πολυτελές σπίτι του κόσμου πωλείται

Ένα από τα πιο διάσημα σπίτια στον κόσμο έχει πωλητήριο και ο ιδιοκτήτης του ζητάει ένα εξωφρενικό ποσό.

Το πιο σοκαριστικά ακριβό και πολυτελές σπίτι του κόσμου πωλείται

Eίναι γνωστό και ως το «πιο ακριβό σπίτι σε ολόκληρο τον κόσμο» και βρίσκεται στα νότια της Γαλλιάς.

Η εντυπωσιακή και εντελώς μπαρόκ Villa Les Cèdre είναι χτισμένη σε μία έκταση 350 στρεμμάτων και διαθέτει έναν τεράστιο κήπο με αμέτρητα είδη φυτών, ελαιόδεντρα και μία όμορφη τεχνιτή λίμνη με νούφαρα.

Όσο για την ίδια την έπαυλη μιλάμε για ένα οίκημα 1.670 τμ που βλέπει στην οροσειρά Maritime και πρωτοχτίστηκε από τον δήμαρχη του Villefranche-sur-Mer το 1850, ο οποίος αγόρασε το οικόπεδο όταν ακόμη ήταν απλός ελαιώνας.

Το πέρα από κάθε λογική πολυτελεία σπίτι υπήρξε αγαπημένος προορισμός διακοπών για τον Βασιλιά του Βελγίου Λεοπόλδο Β', που την αγόρασε το 1940. Μετά το θάνατό του, η έπαυλη αγοράστηκε από την οικογένεια Marnier-Lapostolle, που έφτιαχνε το διάσημο λικέρ Grand Marnier κι η οποία καλλιεργούσε εκεί για πολλές δεκαετίες εξωτικά φυτά και πορτοκαλιές για τις ανάγκες παραγωγής.

Σήμερα το σπίτι βρίσκεται στα χέρια της ιταλικής Davide Campari-Milano SpA, που εξαγόρασε την Grand Marnier και έγινε κατ' επέκταση ιδιοκτήτρια και της βίλας. Πλέον την πουλάει σε όποιον λατρεύει την γλυκιά υπερβολή του μπαρόκ, θέλει να γίνει γείτονας με τον συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen και τον συνθέτη Andrew Lloyd Weber (έχουν σπίτια ακριβώς δίπλα) αλλά κυρίως διαθέτει 450 εκατομμύρια ευρώ για ξόδεμα.

Το πιο σοκαριστικά ακριβό και πολυτελές σπίτι του κόσμου πωλείται

Read Next

19 Ιαν 2026

Τα Thessaloniki Walking Tours κατεβαίνουν στην Αθήνα

Ένα τετραήμερο πρόγραμμα με περιπάτους και επισκέψεις σε μνημεία και χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος θα λάβει χώρα από τις 12 έως και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

19 Ιαν 2026

Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Η τελευταία σεζόν του Queer Eye, μία πολυσυζητημένη πρεμιέρα και άλλα.

Περισσότερα από

Life

19 Ιαν 2026

"Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ" ξανά στον Σταυρό του Νότου

Η Stand-Up παράσταση "ΟΠΕΚΕΜΠΛΕ" επιστρέφει γεμάτη χιούμορ, αυτοσχεδιασμούς και καυστικό πολιτικό σχολιασμό. Παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη με διαφορετικούς καλεσμένους.

19 Ιαν 2026

Ποιος είναι ο Akylas που έκανε τους πάντες να ουρλιάζουν "Φέρτο" για τη Eurovision 2026;

Το viral "Ferto", η εκρηκτική παρουσία και η προσωπική ιστορία πίσω από το απόλυτο φαβορί για την φετινή εκπροσώπηση της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό

19 Ιαν 2026

Ο Γιάννης Οικονομίδης και το βιβλίο-ορόσημο της ζωής του

Καλεσμένος της Κατερίνα Καφεντζή (Kafka), ο δημοφιλής σκηνοθέτης συζητά την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου το εμβληματικό βιβλίο του Ernesto Sabato, "Περί ηρώων και τάφων".

19 Ιαν 2026

Το 29ο Παζάρι Βιβλίου μάς φέρνει και φέτος στην Κλαυθμώνος

Η διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών έχει ελεύθερη είσοδο και πληθώρα βιβλίων με προσφορές από 1 ευρώ.

19 Ιαν 2026

Ο Χρήστος Μάστορας τραγουδά τη "Μαργαρίτα"

Το πρώτο single από το επερχόμενο πρώτο προσωπικό album του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2026.

19 Ιαν 2026

Τα νέα εστιατόρια που πολύ σύντομα έρχονται στην Αθήνα

Καινούρια χρονιά με ολόφρεσκες αφίξεις: Τα μέρη που καταφθάνουν πολύ σύντομα στην πόλη.

19 Ιαν 2026

Βασίλης Μπισμπίκης και "Άνθρωποι και ποντίκια" συνεχίζουν: Νέες ημερομηνίες λόγω sold out

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, ξεκινάει σήμερα η προπώληση για τις παραστάσεις του έργου "Άνθρωποι και ποντίκια" στο Cartel.

19 Ιαν 2026

Δυναμική δισκογραφική επιστροφή για την Έλλη Κοκκίνου

Η Έλλη Κοκκίνου επιστρέφει δυναμικά με το νέο της τραγούδι "Από πού κι ως πού", σε μουσική και στίχους του Φοίβου.

19 Ιαν 2026

Νέα γραμμή δημοτικής συγκοινωνίας που ενώνει το Ελληνικό με την Αργυρούπολη

Τα δρομολόγια συνδέονται άμεσα με τους σταθμούς του μετρό, ενώ εξυπηρετούν την μετακίνηση με 5 νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.