ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το πιο λαχταριστό γλυκό ψυγείου στην πιο απολαυστική εκδοχή του: Ζελέ με φράουλες και γιαούρτι

Το μαμαδίστικο γλυκάκι στην πιο απολαυστική εκδοχή του.

Το πιο λαχταριστό γλυκό ψυγείου στην πιο απολαυστική εκδοχή του: Ζελέ με φράουλες και γιαούρτι

Αποκλείεται να μην θυμάστε το μαμαδίστικο αυτό γλυκάκι που δρόσιζε τα καλοκαιρινά απογεύματα της παιδικής μας ηλικίας: βάση από πτι μπερ, κρέμα βανίλια από πάνω και ζελέ στην επιφάνεια, συχνά με κομματάκια φρούτων μέσα. Να μια ακόμη πιο απολαυστική εκδοχή, με πλουσιότερη κρέμα και ευωδιά φράουλας.

Υλικά / Εκτέλεση

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

400 γρ. μεγάλου μεγέθους φράουλες, ώριμες αλλά σφικτές, καθαρισμένες, πλυμένες και ολόκληρες

Για την κρέμα

3½ φλιτζ. τσαγιού, περίπου έτοιμος συσκευασμένος χυμός φράουλας (από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)

1 κουτί φρουί ζελέ με γεύση φράουλας

1 συσκευασία φυτική κρέμα γάλακτος, παγωμένη

2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Για το ζελέ

2 συσκευασίες φρουί ζελέ φράουλα

  • Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω τα 3 φλυτζάνια από το χυμό φράουλας. Ετοιμάζω το ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, χρησιμοποιώντας αντί για νερό που αναγράφουν οι οδηγίες το ζεστό χυμό φράουλας (χρησιμοποιώ όση ακριβώς ποσότητα αναγράφει το πακέτο, περίπου 3 φλυτζάνια). Αφήνω το ζελέ να κρυώσει. Χτυπάω με το μίξερ τη φυτική κρέμα γάλακτος και, όταν αφρατέψει αρκετά προσθέτω το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα. Συνεχίζω να χτυπάω καλά για λίγο ακόμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το κρυωμένο ζελέ φράουλας που έχω ετοιμάσει. Χτυπάω για άλλο 1 λεπτό.
  • Για τη βάση και τη συναρμολόγηση: Βάζω σε ένα μπολ το μισό φλυτζάνι χυμό φράουλας που έχει περισσέψει και βυθίζω εκεί ένα-ένα τα μπισκότα πτι-μπερ για 1 δευτερόλεπτο. Στρώνω τα μπισκότα σε ένα μέτριο ορθογώνιο και κατά προτίμηση πυρίμαχο ταψί, καλύπτοντας τελείως τον πυθμένα του. Πάνω από τα μπισκότα απλώνω την κρέμα και σχεδόν βυθίζω εκεί τις ολόκληρες φράουλες –πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο βυθισμένες. Σκεπάζω το ταψί με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 1 – 1½ ώρα, μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά.
  • Για το ζελέ: Ετοιμάζω τις δύο συσκευασίες ζελέ φράουλας, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, και αφήνω τα ζελέ να κρυώσουν και να σφίξουν λιγάκι, αλλά να παραμείνουν παχύρρευστα. Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και αδειάζω τα ζελέ στην επιφάνεια του γλυκού. Το ξανασκεπάζω και το ξαναβάζω στο ψυγείο για άλλη 1½ ώρα, μέχρι το ζελέ να σφίξει τελείως. Σερβίρω το γλυκάκι κρύο, κομμένο σε κομμάτια.

Δείτε ένα αντίστοιχο βίντεο:

Πηγή: dinanikolaou.gr

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.