Κάποιοι λένε ότι τα γλυκά απαιτούν λίγη περισσότερη δεξιοτεχνία και ταλέντο στη κουζίνα από τα αλμυρά, όχι όμως όταν έχεις ανακαλύψει την τέλεια και πολύ απλή συνταγή που δημιουργεί πολύ γρήγορα και εύκολα το αγαπημένο γλυκάκι των Αμερικάνων, το γνωστό και λατρεμένο brownie.
Για το σπίτι ή το γραφείο δοκίμασε να φτιάξεις την παρακάτω συνταγή και κέρδισε πόντους στα μάτια όλων για τις μαγειρικές σου ικανότητες. Ακόμα κι αν στην πραγματικότητα δεν έχεις.
Υλικά
1 φλ. τσαγιού (230 γρ.) βούτυρο
1 ½ φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κοφτό κ.γ. αλάτι
2 φλ. τσαγιού (340 γρ. περίπου) σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετείτε τη σχάρα του φούρνου στο μεσαίο ράφι.
Λιώνετε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Με ένα πινέλο, αλείφετε με λίγο από το λιωμένο βούτυρο ένα πυρέξ και το αφήνετε στην άκρη.
Αφήνετε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια το ρίχνετε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε στο μπολ με το βούτυρο τη καστανή ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά .
Σε άλλο μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι. Με ένα κουτάλι ρίχνετε αυτό το μείγμα στο μείγμα υγρών συστατικών και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά .
Ρίχνετε και τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί, στρώνετε καλά την επιφάνεια και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λ περίπου.
Το αφαιρείτε από το φούρνο και μόλις κρυώσει σερβίρετε.
Πηγή:mother'sblog.gr