ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

To παραδεισένιο κέικ με σιμιγδάλι και ινδοκάρυδο είναι ελαφρύ σαν πούπουλο

Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

To παραδεισένιο κέικ με σιμιγδάλι και ινδοκάρυδο είναι ελαφρύ σαν πούπουλο

Υλικά

2 φλ. (350 γρ.) σιμιγδάλι ψιλό ΗΛΙΟΣ
2 φλ. (360 γρ.) ινδοκάρυδο, τριμμένο + επιπλέον για γαρνίρισμα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1 φλ. (225 γρ.) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. (225 γρ.) ζάχαρη
4 αβγά, χωρισμένα
1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου

Διαδικασία

Βάζουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, το ινδοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα για 3- 5 περίπου λεπτά, μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτουμε έναν –έναν τους κρόκους αβγού διαδοχικά και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Ρίχνουμε το μείγμα σιμιγδάλι-ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να πάρουμε ένα παχύρευστο μείγμα.

Προσθέτουμε το εκχύλισμα αμυγδάλου.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Ρίχνουμε τη μαρέγκα στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα ζαχαροπλαστικής να ενωθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε πολύ καλά βουτυρωμένη στρόγγυλη φόρμα του κέικ 23 εκ ή εναλλακτικά σε ταψί 28 Χ 18 εκ στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και αφήνουμε για όλη τη νύχτα.

Την επόμενη ημέρα, βγάζουμε από το ψυγείο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά, μέχρι το κέικ να ροδίσει.

Αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα και το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με ινδοκάρυδο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε

Πηγή:dimitrisskarmoutsos.gr

Read Next

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.