Ένας λαμπερός ήλιος, καταγάλανα νερά, γραφικά στενά και η ομορφιά της υπαίθρου στο πιο κοσμοπολίτικο ίσως νησί του Αργασαρωνικού, την Ύδρα, το μέρος που λάτρεψε ο Λέοναρντ Κόεν, περνώντας εκεί πολλά χρόνια από τη ζωή του.

Πλέον η αγάπη του για το ελληνικό νησί είναι γνωστή καθώς ο διάσημος τραγουδοποιός είχε αγοράσει ένα μικρό σπίτι εκεί το οποίο κράτησε μέχρι το τέλος της ζωής του. Πλέον ανήκει στον γιο του.

Η Ύδρα έγινε και το σκηνικο για το νέο βιντοκλίπ του Κόεν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 7 Νοεμβρίου του 2016, αλλά άφησε πίσω μπόλικο μουσικό υλικό. Το Moving On αντανακλά, λοιπόν, όλη την φρεσκάδα, όλη την μαγεία, όλη την χαλαρότητα μιας φωτεινής μέρας του ελληνικού καλοκαιριού.

Όπως δήλωσε ο γιος του, Άνταμ Κόεν, εκείνος και η σκηνοθέτιδα του βίντεο Λάουρα Προύβοστ επέλεξαν το νησί της Ύδρας για πολύ συγκεκριμένους λόγους: «Με τη Laura Prouvost διαλέξαμε το θέμα της Ύδρας γιατί υπήρχε μια μεσογειακή, νοσταλγική αύρα στον τρόπο με τον οποίον τραγουδά ο πατέρας μου στο "Moving On"», δήλωσε ο Adam Cohen, «θελήσαμε έτσι να τον ξαναβάλουμε, με έναν τρόπο, στο σπίτι εκείνο όπου έγραψε το "Bird On The Wire"».

Αρκετοί επίσης αναρωτήθηκαν για τα επαναλαμβανόμενα πλάνα που εστιάζουν σε μανταρίνια (κλημεντίνες), οπότε η Prouvost ανέλαβε τις σχετικές εξηγήσεις, λέγοντας ότι «οι κλημεντίνες συμβολίζουν τον έρωτα. Η γεύση της ρευστότητάς τους, γλυκιά και ξινή την ίδια στιγμή, στάζει ζωή».

Στο βίντο θα δει κανείς πλάνα και από το σπίτι του Κόεν, από το θρυλικό πια δωματιάκι του με το  ξύλινο γραφείο και την γραφομηχανή στο πλάι.

Δείτε το βίντο για το κομμάτι Moving On τοu Leonard Cohen.

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS