ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το μυστικό της δίλεπτης άσκησης που πρέπει να κάνεις καθημερινά για να ζήσεις περισσότερο

Μήπως το σώμα σου είναι πιο γερασμένο από την πραγματική σου ηλικία;

Το μυστικό της δίλεπτης άσκησης που πρέπει να κάνεις καθημερινά για να ζήσεις περισσότερο

Όταν πρόκειται για τη γυμναστική όλο και περισσότερα - και μεγαλύτερα - μυστικά γίνονται γνωστά και προσβάσιμα ακόμα και για εκείνους που δεν έχουν και την πιο στενή σχέση με το γυμναστήριο. Άλλωστε ζούμε στην εποχή όπου όλο και περισσότερος κόσμος ασχολείται με το σώμα του και την φυσική του κατάσταση.

Παρά τις ώρες που πιθανόν να περνάει όμως κάποιος στα όργανα ή τα προγράμματα γυμναστηρίου υπάρχει μία χρυσή λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά στην υγεία του σώματος τους και αυτό που τελικά κρίνει την πραγματικά καλή μας κατάσταση αλλά και το αν η άσκηση που κάνουμε είναι αρκετή για να μας εξασφαλίσει μία καλύτερη, μεγαλύτερη ζωή.

Και η λεπτομέρεια αυτή δεν είναι άλλη από την ευλυγισία ένα κομμάτι της σωματικής μας υγείας που συχνά παραμελούμε και το οποίο είναι τελικά ό,τι πιο καθοριστικό προκειμένου να ανακαλύψουμε την πραγματική ηλικία του κορμιού μας; Είναι το σώμα μας όσο χρονών είμαστε στα αλήθεια; Mήπως είναι σκουριασμένο και περισσότερο γερασμένο από την αληθινή μας ηλικία; Ο τρόπος για να το ανακαλύψουμε είναι να σκύψουμε προς τα μπροστά, επιχειρώντας να ακουμπήσουμε με τα χέρια μας τα δάκτυλα των ποδιών μας. Μπορείς να το κάνεις και να μείνεις για λίγο έτσι με τα πόδια τεντωμένα;

Αν ναι τότε συγχαρητήρια. Είσαι το πολύ 25 ετών σωματικά. Αν όχι τότε πρέπει να ξεκινήσεις ασκήσεις ευλυγισίας. Δεν διαρκούν πολύ και 2 λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για να αλλάξεις το κορμί και τη ζωή σου.

H γιόγκα είναι η πιο κατάλληλη μέθοδος για να αποκτήσεις ένα νεανικό, ευλύγιστό σώμα. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δεις πώς θα κάνεις μερικά απλές ασκήσεις που θα βελτιώσουν μέσα σε λίγα μόλις λεπτά την σωματική σου κατάσταση.

Read Next

20 Ιαν 2026

Βιβλία ακόμη και με €1: Το Παζάρι Βιβλίου επιστρέφει στην πλατεία Κλαυθμώνος

Η διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών έχει ελεύθερη είσοδο και πληθώρα βιβλίων με προσφορές από 1 ευρώ.

20 Ιαν 2026

Λένε πως αυτά είναι τα πιο δημοφιλή bar-restaurants της Αθήνας

Μέρη στα οποία βγαίνουμε για φαγητό και ποτό, για ωραίες μουσικές και εξίσου ωραία ατμόσφαιρα, ταυτόχρονα.

Περισσότερα από

Life

20 Ιαν 2026

Λαχανοντολμάδες χωρίς τύλιγμα: Η viral συνταγή σε μία κατσαρόλα που θα σου λύσει τα χέρια

Αυτούς τους λαχανοντολμάδες μπορούν να τους φτιάξουν όλοι σε χρόνο dt!

20 Ιαν 2026

Winter Proof | 4 απλά βήματα για να "θωρακίσεις" την επιδερμίδα του προσώπου σου στο κρύο

Αν πιστεύεις ότι η θαμπή όψη και η ξηρότητα είναι το αναπόφευκτο τίμημα του χειμώνα, ξανασκέψου το. Το δέρμα σου δεν "υποφέρει" απλώς από το κρύο, αλλά δίνει μια καθημερινή, αόρατη μάχη επιβίωσης ανάμεσα στο εξωτερικό ψύχος και την ξηρή, τεχνητή θέρμανση των εσωτερικών χώρων.

20 Ιαν 2026

Οι 10 καλύτερες σκηνές του Ντέιβιντ Λιντς

Βλέπουμε ξανά τα στιγμιότυπα της φιλμογραφίας του σκηνοθέτη που μας έμειναν αξέχαστα, με αφορμή τη σημερινή επέτειο της γέννησής του.

20 Ιαν 2026

Οι βασικές ασκήσεις για να ρίξεις φυσικά την "κακή" χοληστερίνη

Τι πρέπει να κάνεις για να μειώσεις τη χοληστερόλη και να ενισχύσεις την καρδιοαγγειακή σου υγεία.

20 Ιαν 2026

Τα πιο υγιεινά δημητριακά για τη διατροφή – Και ποιες εναλλακτικές πρέπει να αποφεύγεις

Οι καλύτερες επιλογές δημητριακών που ενισχύουν την υγεία σου και ποια να αφήνεις εκτός της διατροφής σου.

20 Ιαν 2026

H Χριστίνα Μαξούρη τραγουδά για "Χίλιες Γυναίκες" σε μουσική Μίνου Μάτσα

Διαθέσιμο σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες είναι το νέο τραγούδι, τους στίχους του οποίου υπογράφει ο Θοδωρής Γκόνης.

20 Ιαν 2026

Το χιόνι επιστρέφει: Πέντε ξεχωριστοί αλπικοί προορισμοί σε όλη την Ευρώπη

Το χιόνι επιστρέφει και η χειμερινή σεζόν ξεκινά! Ξεχωριστά χιονοδρομικά στην Ευρώπη μας περιμένουν με πίστες και cosy σαλέ για λευκές μέρες γεμάτες περιπέτεια.

20 Ιαν 2026

Παρέλαση αστέρων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2026

Με δυνατές προτάσεις κλασικής μουσικής και όχι μόνο ξεκινά το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς.

20 Ιαν 2026

Agrios: Μια χασαποταβέρνα εισβάλλει στα σικ Ιλίσια πεδία

Η άφιξη του Agrios The Dirty Butcher έφερε την τσίκνα της χασαποταβέρνας και μαζί μια εναλλακτική πρόταση στην πιο κυριλέ γαστρογειτονιά των Ιλισίων.