ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το καλύτερο εστιατόριο σε ολόκληρο το Λονδίνο, σύμφωνα με το TripAdvisor, απλά δεν υπάρχει

Με τα πιο φθηνά υλικά από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς κατάφερε να συγκεντρώσει απίστευτα θετικές κριτικές στο πιο διάσημο μέσο αξιολόγησης εστιατορίων στον κόσμο.

Το καλύτερο εστιατόριο σε ολόκληρο το Λονδίνο, σύμφωνα με το TripAdvisor, απλά δεν υπάρχει

Ένα ενδιαφέρον πείραμα αποφάσισε να κάνει ο Oobah Butler, δημιουργώντας ένα εστιατόριο για το TripAdvisor πραγματικά από το πουθενά. Έχοντας την άποψη πως το TripAdvisor παρουσιάζει μια εντελώς «πλασματική» πραγματικότητα, μπήκε στη διαδικασία αποδόμησής του με έναν ασυνήθιστο τρόπο.

Όπως διαβάζουμε στο αγγλικό vice, ο Butler έφτιαξε ένα εστιατόριο στην αυλή του σπιτιού του, μόνο που δεν ήταν πραγματικό. Όπως περιγράφει ο ίδιος, έκανε μια σειρά από ενέργειες έτσι ώστε το εστιατόριο να φαίνεται ότι υπάρχει, ενώ στην πραγματικότητα τίποτα απ' αυτά δεν ήταν αληθινό. Άρχισε λοιπόν να στήνει το σαίτ του ρεστοράν και μετά πέρασε στην διαμόρφωση του μενού. Αποφάσισε πως ένα καλό κόνσεπτ για να «πιάσει» το μενού είναι να ονομάσει τα πιάτα σύμφωνα με τη διάθεση.

Έπειτα, φωτογράφησε τα πιάτα τα οποία αποτελούνταν από διάφορα «ακατάλληλα» υλικά, αλλά η εικόνα τους ήταν αρκετά «γκουρμέ», όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες:

Το καλύτερο εστιατόριο σε ολόκληρο το Λονδίνο, σύμφωνα με το TripAdvisor, απλά δεν υπάρχει
H φωτογραφία όπως ανέβηκε στο TripAdvisor.
Το πιάτο όπως πραγματικά είναι και τα υλικά με τα οποία δημιουργήθηκε.
Και αυτοσχέδιο γλυκό
Ο Butler αποκάλυψε την πραγματική του σύνθεση λίγη ώρα μετά.

Το πριν και το μετά ενός γκουρμέ τηγανητού αυγού.

Το TripAdvisor δεν δυσκολεύτηκε να δεχτεί στους κόλπους του αυτό το νέο μαγαζί, κι έτσι ο «ιδιοκτήτης» άρχισε να έρχεται σε επαφή με διάφορους φίλους και διάσημους για να γράψουν πειστικές αξιολογήσεις και αν ανέβει το σάιτ. Κι ενώ ξεκίνησε στη θέση 18.149,το τελευταίο δηλαδή εστιατόριο στο Λονδίνο, μετά τις αξιολογήσεις εκτοξεύθηκε στη θέση 1.456. Τότε, η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει, καθώς τα τηλέφωνα δεν σταματούσαν να χτυπούν και οι υποψήφιοι πελάτες έκλειναν τραπέζια για την επόμενη βδομάδα, τον επόμενο μήνα...

Μέχρι το τέλος του Αυγούστου,κι ενώ το εστιατόριο ξεκίνησε τον Απρίλη του 2017, είχε φτάσει στον αριθμό 156. Διάφορες εταιρίες άρχισαν τότε να τον προσεγγίζουν, συμπεριλαμβανομένων του Google Maps, εργαζόμενοι που ήθελαν να δουλέψουν εκεί, διαφημιστικές, και μέχρι τον χειμώνα το μαγαζί βρίσκεται μέσα στα 30 καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου.

Και τότε, ένα βράδυ έρχεται ένα e-mail του TripAdvisor, ζητώντας πληροφορίες. Αυτό συνέβη, όταν τελικά το εστιατόριο βρέθηκε στην πρώτη θέση στο Λονδίνο, την 1η Νοέμβρη. Το επόμενο βήμα λοιπόν, ήταν όλη αυτή η «εικονική πραγματικότητα» να γίνει πραγματικότητα. Κι έτσι οργανώθηκε το Μεγάλο Πάρτυ, το οποίο είχε μπάτζετ 31 λίρες, με τα φτηνότερα υλικά από το σουπερμάρκετ.

Το αποτέλεσμα ήταν το εξής:

Ενώ κάλεσε βιαστικά όλους αυτούς τους ανθρώπους, με μηδενικό εξοπλισμό, πλαστικές καρέκλες κάτω από το υπόστεγο του σπιτιού του με κότες να κυκλοφορούν τριγύρω,οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν με την σκέψη ότι πραγματικά θα μπορούσε να είναι αυτό το καλύτερο εστιατόριο στο Λονδίνο με μόνο κριτίριο την βαθμολογία του TripAdvisor. Πραγματικά, μετά απ' αυτό, ίσως όλα είναι δυνατά!

Δείτε και τις φωτογραφίες από τη Μεγάλη Βραδιά, για να καταλάβετε για τι κατάσταση μιλάμε:

Με πληροφορίες από το koutitispandoras και το vice.com

Aκολουθήστε το WomanTOC στο Instagram.

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.