ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το ίδιο νόστιμη. Η βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη του Άκη Πετρετζίκη

Φτιάχνεται το ίδιο απλά και έχει την ίδια πλούσια, αφράτη, γιορτινή γεύση.

Το ίδιο νόστιμη. Η βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη του Άκη Πετρετζίκη

Το γλυκό της Πρωτοχρονιάς και των πιο όμορφων αναμνήσεων των παιδικών χρόνων, τότε που ο παππούς και η γιαγιά έβαζαν το φλουρί σε ένα συγκεκριμένο σημείο για να είναι σίγουροι ότι θα το βρεις εσύ.

Τώρα που μεγάλωσες το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το Σαββατοκύριακο οι φούρνοι θα ανάψουν για το πιο γευστικό γλυκό που όλοι θα δοκιμάσουν την τελευταία νύχτα της χρονιά. Μέχρι το επόμενο πρωί συνήθως δεν μένουν παρά μόνο μερικά ψίχουλα.

Κι επειδή πολλοί έχουμε την τάση να ρίχνουμε αρκετά από τα επιπλέον κιλά των γιορτών στην αγαπημένη βασιλόπιτα φέτος έχεις τον τρόπο να το ξανασκεφτείς και να φτιάξεις την εξίσου νόστιμη βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη του Άκη Πετρετζίκη.

Φτιάχνεται το ίδιο απλά και έχει την ίδια πλούσια, αφράτη, γιορτινή γεύση.

Συστατικά

4 αυγά μεσαία

50 γρ. στέβια

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

60 γρ. cranberries αποξηραμένα

60 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

50 γρ. γάλα

150 γρ. ελαιόλαδο

χυμό από ½ πορτοκάλι

150 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα

Για τη διακόσμηση

χρυσόσκονη βρώσιμη

δεντράκια ψεύτικα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.

Λαδώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα 23 εκ.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, στη δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη στέβια για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά και να ομογενοποιηθούν με τη στέβια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το ξύσμα, τα cranberries και τα καρύδια.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκαλιού.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά τα υγρά υλικά που έχουμε στο μπολ.

Τέλος, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα εντελώς.

Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.

Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας στρώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη βασιλόπιτα.

Διακοσμούμε με τη χρυσόσκονη και τα δεντράκια.

Και η απλή, κλασική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη για όσους αγαπούν τη ζάχαρη και δεν θέλουν να την αποχωριστούν.

Πηγή; akispetretzikis,com

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.