ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το γιορτινό πιλάφι με κρούστα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι μία υπέροχη ιδέα

Ένα πιλάφι που θα συνοδεύσει μαγικά το γιορτινό τραπέζι.

Το γιορτινό πιλάφι με κρούστα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι μία υπέροχη ιδέα

Υλικά Συνταγής

3 φλ. ρύζι μπασμάτι

2 λίτρα νερό

1 κ.σ. αλάτι

1 φλ. βερίκοκα αποξηραμένα και ψιλοκομμένα

1/2 φλ. τσαγιού σταφίδα κορινθιακή (μαύρη)

1/2 φλ. τσαγιού δαμάσκηνα ψιλοκομμένα

1/2 φλ. βούτυρο φρέσκο

1 κ.γλ. κάρδαμο (κακουλέ) σποράκια σπασμένα

1/2 κ.γλ. μαύρο πιπέρι

1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα φυστίκια Αιγίνης

1½ φλ. τσαγιού ρόδι καθαρισμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά το ρύζι σε τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό να γίνει καθαρό, για να φύγει το άμυλο ρυζιού και σουρώνουμε.

Βράζουμε το νερό, αλατίζουμε όταν πάρει βράση και ρίχνουμε το ρύζι.

Περιμένουμε να ξαναπάρει βράση και βράζουμε ακριβώς για 5΄. Σουρώνουμε το ρύζι.

Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα ξερά φρούτα, λιώνουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το πιπέρι και το κακουλέ και ανακατεύουμε μέχρι η μυρωδιά του τελευταίου να είναι έντονη.

Απλώνουμε μία στρώση ρύζι χαλαρά να μην πατηθεί, μία στρώση ξερά φρούτα και τελειώνουμε με μία στρώση ρύζι, χαλαρά, να μην πατηθεί, να είναι αφράτο. Με το χερούλι της κουτάλας, μπήγοντας στο ρύζι, κάνουμε 5-6 τρύπες.

Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα, κλείνουμε καλά με το καπάκι, να σφραγίσει η κατσαρόλα. Ψήνουμε το ρύζι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, χωρίς προσθήκη υγρών, για 35΄, χωρίς να ανοίξουμε την κατσαρόλα, μέχρι να πιάσει το ρύζι κρούστα στη βάση της.

Με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο ροδίζουμε για 2΄-3΄ τα φιστίκια Αιγίνης.

Απλώνουμε το ρύζι χαλαρά σε πιατέλα, σπάμε την κρούστα στη βάση και ανακατεύουμε τα κομμάτια της στο ρύζι, πασπαλίζουμε με τα φυστίκια και τα ρόδια και σερβίρουμε.

Read Next

06 Σεπ 2025

Η επιστημονική συνταγή για pancakes: Η πιο θρεπτική εκδοχή - χωρίς να χάνει υφή και γεύση

Ολόκληρα σιτηρά κάνουν τα pancakes σου πιο θρεπτικά χωρίς να χαλάει η γεύση - Ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές σύμφωνα με την επιστήμη;

06 Σεπ 2025

Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας προσπαθεί για λίγο ακόμη να μας πείσει πως δεν είναι 'Εξωγήινος'

Τρεις τελευταίες παραστάσεις σε αθηναϊκό έδαφος για την πιο πρόσφατη παράσταση του δημοφιλούς κωμικού.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα πιο αφράτα σπανακοτυρομπαλάκια - γρήγορα και χωρίς μίξερ

Απόλαυσε μικρές μπουκιές γεμάτες άρωμα και νοστιμιά, έτοιμες σε λίγα λεπτά!

05 Σεπ 2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.