ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το φως και η μαγεία πρωταγωνιστούν στα σχέδια του Nikita Busyak από το Χάρκοβο

Τα σκίτσα του θα μπορούσαν τώρα να θεωρηθούν και συμβολικά.

Το φως και η μαγεία πρωταγωνιστούν στα σχέδια του Nikita Busyak από το Χάρκοβο

Ο Ουκρανός καλλιτέχνης Nikita Busyak με έδρα το Χάρκοβο δημιουργεί ποιητικά σχέδια που αναδεικνύουν το κάλλος των πόλεων, των μνημείων τους και των κτιρίων τους. Μάλιστα, το τελευταίο σχέδιό του πριν την έναρξη του πολέμου ήταν η η Ακρόπολη υπό την τελευταία πανσέληνο.

Αν έχει βρεθεί κανείς για παράδειγμα στο Παρίσι, γνωρίζει καλά πως μεταμορφώνεται η πόλη το βράδυ με τους δραματικούς φωτισμούς της. Κάθε γωνιά της αποτελεί και μια αποκάλυψη. Ο Busyak κατάφερε ακριβώς αυτό: να εφεύρει μια δική του μέθοδο φωτισμού των σχεδίων του που συνήθως απεικονίζουν κτίρια, που μοιάζουν να αποκτούν πνοή.

Ο Busyak κατάφερε ακριβώς αυτό: να εφεύρει μια δική του μέθοδο φωτισμού των σχεδίων του που συνήθως απεικονίζουν κτίρια, που μοιάζουν να αποκτούν πνοή.

«Είχα μια επιθυμία να συνδυάσω με την ψηφιακή τέχνη παραδοσιακά σκίτσα με πενάκι και μελάνι» είχε εξηγήσει παλαιότερα, μιλώντας στο My Modern Met. «Τότε, όταν έπαιζα με φωτοσκιάσεις στα σκίτσα μου, είχα την ιδέα να ζωντανέψω τα κτίρια προσθέτοντας φως στα παράθυρα».

Σκιτσάρει με παραδοσιακές τεχνικές και στη συνέχεια φωτογραφίζει το σκίτσο με αμυδρό φως· στη συνέχεια επεξεργάζεται ψηφιακά τα παράθυρα και κάθε άλλη πηγή φωτός με απαλό φωτισμό. Το οπτικό εφέ που προκύπτει δημιουργεί μια ατμόσφαιρα...ζωής, λες και αυτά τα δισδιάστατα σκίτσα κατοικούνται.

Η σειρά ξεκίνησε με τα κλασικά κίτρινα φώτα τα οποία συχνά βλέπουμε σε παράθυρα κτηρίων. Στην πορεία, βρήκε νέους τρόπους αξιοποίησης της καινοτόμου τεχνικής του. Σε ένα από τα πρόσφατα σκίτσα του απεικονίζεται ένα μοτέλ στο βουνό με vintage επιγραφή νέον και ο Busyak βρήκε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει πορτοκαλί και πράσινους χρωματικούς τόνους .

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Κεντρική εικόνα: @citiesandsketches

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

28 Οκτ 2025

Οι γυναίκες της Πίνδου - τα ανώνυμα πρόσωπα του "ΟΧΙ"

Στην 28η Οκτωβρίου, θυμόμαστε τις γυναίκες που πολέμησαν χωρίς όπλα και νίκησαν με την ψυχή τους.

28 Οκτ 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η άγνωστη σύνδεση με την Κατοχή και η απίστευτη ιστορία πίσω από την ταινία "Υπολοχαγός Νατάσσα"

Ποιο ήταν το αρχικό όνομα που θα δινόταν στην εμβήματική ταινία του Νίκου Φώσκολου, "Υπολοχαγός Νατάσσα".

Περισσότερα από

Stories

26 Οκτ 2025

Τι μπορείς να κάνεις 28η Οκτωβρίου στην Αθήνα;

Νέα γευστικά ραντεβού, σημαντικές εκθέσεις στις τελευταίες τους ημέρες και ξεχωριστά lives συνθέτουν ένα απολαυστικό (σχεδόν) τετραήμερο στην πόλη.

25 Οκτ 2025

"Θα στην προσέχουμε την Άσπα" | Οι συγκινητικοί επικήδειοι στην εξόδιο ακολουθία του Διονύση Σαββόπουλου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Σταμάτης Φασουλής εκφώνησαν το δικό τους αντίο στον σπουδαίο Έλληνα καλλιτέχνη.

25 Οκτ 2025

Το "τελευταίο αντίο" στον Διονύση Σαββόπουλο στην Μητρόπολη Αθηνών

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον "Νιόνιο" της σε κλίμα έντονης συγκίνησης στη Μητρόπολη Αθηνών.

24 Οκτ 2025

Movie Review | Regretting You (Μετανιώνοντας για εσένα): Ένα συγκινητικό ταξίδι ανάμεσα στη μνήμη, την προδοσία και τη γυναικεία αναγέννηση

Ο George Satsidis γράφει για το Regretting You, το οποίο έρχεται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 30 Οκτωβρίου.

24 Οκτ 2025

37 χρόνια πριν: Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη συνάντησε τον Διονύση Σαββόπουλο στο πρωτοχρονιάτικο show της ΕΡΤ

Η "ναζιάρα" Αλίκη Βουγιουκλάκη τραγουδούσε και χόρευε με τον "Νιόνιο".

24 Οκτ 2025

Η ταινία που κέρδισε φέτος τον Χρυσό Λέοντα "ανοίγει" το 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Στην ταινία πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, η Cate Blanchett και ο Adam Driver, ενώ η Indya Moore και άλλα μέλη του cast θα βρεθούν στην πανελλήνια πρεμιέρα του Father Mother Sister Brother.

23 Οκτ 2025

Το pop σύμπαν του Takashi Murakami και του οίκου Louis Vuitton στην Art Basel 2025

Ο πολύχρωμος κόσμος που σχεδίασε ο Ιάπωνας καλλιτέχνης μαζί με τη Louis Vuitton για το σπουδαιότερο ραντεβού τέχνης αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

23 Οκτ 2025

Ο Moby έρχεται στην Ελλάδα | Οι πρώτες πληροφορίες για τη συναυλία του

Το ραντεβού του superstar με το αθηναϊκό κοινό έχει ημερομηνία.

22 Οκτ 2025

Ψυχώ | H διαχρονική ταινία του Alfred Hitchcock σε μία ειδική προβολή για μία μόνο βραδιά

Η ταινία, η οποία θεωρείται μία από τις πιο επικές τρόμου, θα προβληθεί στην Αθήνα με ελεύθερη είσοδο.