ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το εστιατόριο «Βερσαλλίες» στην Καλαμάτα στα 100 καλύτερα όλης της Ελλάδας

...και στα «10 κρυμμένα διαμάντια» της χώρας.

Το εστιατόριο «Βερσαλλίες» στην Καλαμάτα στα 100 καλύτερα όλης της Ελλάδας

Πριν σβήσουν τα πρώτα τους κεράκια, οι «Βερσαλλίες» συγκαταλέγονται στα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας για το 2018, και στα «10 κρυμμένα διαμάντια» της Ελλάδας

Με την 20ετή και άνω πείρα του Γιάννη Κούμανη και της συζύγου του Μαρίας, και με φανατικό κοινό, στο Μαγειρείον «Βερσαλλίες» είναι σίγουρο ότι θα φάτε σαν βασιλιάδες των Βερσαλλιών.

Αυθεντικό και ανεπιτήδευτο, το μαγειρείον στο τέρμα της Ευαγγελιστρίας στην Καλαμάτα, δηλώνει ευθαρσώς «Βερσαλλίες», με τον αυτοσαρκασμό και το χιούμορ που διακρίνει τους ιδιοκτήτες του.

Το εστιατόριο «Βερσαλλίες» στην Καλαμάτα στα 100 καλύτερα όλης της Ελλάδας

Το Μαγειρείον «Βερσαλλίες» ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017 έχει ήδη κατακτήσει όλους τους φαν του σπιτικού φαγητού. Μέσα στον καταιγισμό των σουβλατζίδικων και του έτοιμου και πρόχειρου φαγητού, οι “Βερσαλλίες” μοιάζουν με γαστρονομική όαση!

Στο ιστορικό κτήριο του 1922, στον συνοικισμό των προσφυγικών της Καλαμάτας, βρήκαν ο Γιάννης Κούμανης και η σύζυγός του Μαρία, τον ιδανικό χώρο για να τον μετατρέψουν σε ένα αυθεντικό μαγειρείο με παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, με αγνά φρέσκα υλικά κατευθείαν από τους παραγωγούς, στο πιάτο σας.

Παραδοσιακό φαγητό με αγνές πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς, χειροποίητες πίτες, διαλεχτά κρεατικά και ψάρια, φρέσκα λαχανικά από τη λαϊκή, σιγομαγειρεύονται στον ξυλόφουρνο, μελώνουν, και έρχονται στο μεσημεριανό σου τραπέζι.

Την Πέμπτη αργά το μεσημέρι βρεθήκαμε στις «Βερσαλλίες» και δοκιμάσαμε τη σπιτική του κουζίνα, δια χειρός και εμπνεύσεως Γιάννη Κούμανη, με τη συνδρομή της γρήγορης ομάδας του. Κεφτέδες με σάλτσα και βασιλικό, κουνουπίδι γιαχνί με σέλινο, μπακαλιάρο τσιλαδιά-αυθεντική μεσσηνιακή συνταγή-, αρνάκι με πατάτες στον ξυλόφουρνο, δροσερή πράσινη σαλάτα με ροβίτσα, σιτάρι, σπανάκι και ρόκα.

Όλα είναι φρέσκα και καλομαγειρεμένα, τίποτα κατεργασμένο, τίποτα περιττό και πρόχειρο. Άλλωστε και η φιλοσοφία του Γιάννη Κούμανη είναι αυτή, όλα φτιάχνονται επί τόπου, πάντα φρέσκα, και όλα εξαντλούνται με το που θα βγουν από το φούρνο, γι’ αυτό και οι «Βερσαλλίες» λειτουργούν μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Καθημερινά παρασκευάζονται 13 με 15 πιάτα ημέρας, ενώ το μενού αλλάζει ανάλογα με την εποχή, την έμπνευση και τα κέφια του Γιάννη Κούμανη.

Βεβαίως, από την κουζίνα δεν λείπουν και «πειραγμένες» συνταγές, καθώς ο αεικίνητος και ανατρεπτικός Γιάννης Κούμανης δεν σταματά να πειραματίζεται και να δημιουργεί νέες γευστικές απολαύσεις.

Σαλιγκάρια με σκόρδο και δεντρολίβανο, γεμιστά πορτομπέλο με φακές και σως ταχίνι, κανελλόνια γεμιστά με καγιανά, μέχρι και καπνιστή πέστροφα από το Καστόρι Ταϋγέτου, αποτελούν το «πάντρεμα» της παράδοσης με τη μοντέρνα εκδοχή της νέας ελληνικής κουζίνας, απογειώνοντας τα πιάτα, και προσφέροντας νέα γευστική εμπειρία σε όσους τα δοκιμάσουν.

Ο χώρος με την ανοιχτή κουζίνα του και τη λιτή και απέρριτη διακόσμησή του μοιάζει να βγήκε από ελληνική ταινία, με τον Ζήκο πρωταγωνιστή. Το Μαγειρείον «Βερσαλλίες», δεν έχει τίποτα πολυτελές, ακριβό ή ντιζαϊνάτο, τίποτα για τις εντυπώσεις, αφού η αξία του είναι στο σπιτικό φαγητό και στην αυθεντικότητα του χώρου, τον οποίο δεν «πείραξαν» ο Γιάννης και η Μαρία καθώς ήθελαν να παραπέμπει σε παραδοσιακό μαγειρείο.

Γρήγορο σέρβις, άψογη εξυπηρέτηση, προσιτές τιμές, ενώ κρασί, τσίπουρο ή μπύρα συνοδεύουν τα απολαυστικά πιάτα. Το μαγειρείον “Βερσαλλίες” έχει κατακτήσει ήδη φανατικό κοινό, από φοιτητές, νεαρά ζευγάρια, εργαζόμενους που κάνουν launch break εκεί, αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες που νοσταλγούν τις παλιές εποχές και τη γνήσια ελληνική κουζίνα. Τις Κυριακές δε, γίνεται το αδιαχώρητο, με το μαγαζί γεμάτο κόσμο όλων των ηλικιών, θυμίζοντας περισότερο οικογενειακή σύναξη.

Ο Γιάννης Κούμανης και η Μαρία, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της εποχής, και στην απαίτηση των πελατών τους για σπιτικό φαγητό διανέμουν το ζεστό φαγητό τους και στο σπίτι ή στο γραφείο σας, σε όλη την Καλαμάτα. Καθημερινά μετά τις 12.00 και μέχρι τις 16.00 το φαγητό των Βερσαλλιών έρχεται σε εσάς κατευθείαν από τον ξυλόφουρνο των Βερσαλλιών, στην πιο γρήγορη διανομή της πόλης.

Για όσους δεν το’χουν με τη μαγειρική και νοσταλγούν το σπιτικό φαγητό της μαμάς, αλλά και για όσους δεν έχουν χρόνο για μαγειρέματα, οι «Βερσαλλίες» είναι εδώ. Τρως γρήγορα, ποιοτικά και οικονομικά.

Δείτε ένα βίντεο από τις «Βερσαλλίες»:

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα- Θανάσης Πουλόπουλος

Πηγή: messinialive.gr

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

Read Next

13 Δεκ 2025

Τα μπαζάρ που παίζουν αυτό το ΣΚ στην Αθήνα για τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας

Με μια επίσκεψη μπορείτε να βρείτε από βιβλία και χειροποίητα γλυκά ως κοσμήματα και ημερολόγια.

12 Δεκ 2025

Το City Hotel δείχνει το νέο του πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη

Το διαχρονικά αγαπημένο ξενοδοχείο του TOR Hotel Group, με ιστορία πενήντα χρόνων, περνά σε μια καινούργια εποχή, υποδεχόμενο τους επισκέπτες με ανανεωμένη αισθητική και την ίδια ζεστή φιλοξενία που το καθιέρωσε.

Περισσότερα από

Life

12 Δεκ 2025

7 "έξυπνοι" συνδυασμοί βραδινού για ήρεμη πέψη σύμφωνα με γαστρεντερολόγο

Ελαφριά πρωτεΐνη, λαχανικά και "καθαρές" βάσεις: 10 ιδέες για δείπνο που σε χορταίνει χωρίς να σε βαραίνει.

12 Δεκ 2025

To ΗΒΟ κυκλοφορεί teaser με σκηνές από τα καινούργια Euphoria και House of the Dragon

Η streaming πλατφόρμα μας δίνει μία πρώτη γεύση από όσα έχουμε να περιμένουμε το 2026.

12 Δεκ 2025

5 κοινές τροφές που βοηθούν να χτίσεις μύες φυσικά - (χωρίς σκόνες)

Αν γυμνάζεσαι και δεν θέλεις να σκέφτεσαι μόνο συμπληρώματα, αυτά τα 5 τρόφιμα από την κουζίνα σου είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα.

12 Δεκ 2025

Σιμιγδαλόκρεμα μελομακάρονο - Έτοιμη σε 5 λεπτά και μόνο με 170 θερμίδες!

Βελούδινη, αρωματική και απόλυτα γιορτινή κρέμα με γεύση μελομακάρονου, έτοιμη σε χρόνο μηδέν.

12 Δεκ 2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

12 Δεκ 2025

6 ροφήματα που δεν πρέπει να πίνεις με άδειο στομάχι

Κάποια ροφήματα μπορεί να τα απολαμβάνεις καθημερινά, αλλά με άδειο στομάχι γίνονται πιο επιβαρυντικά απ’ όσο νομίζεις.

12 Δεκ 2025

Γιατί η Τέιλορ Σουίφτ ξεσπά σε κλάματα στο πρώτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ της

Το End of an Era μόλις έκανε πρεμιέρα και η ατμόσφαιρα έγινε γρήγορα δύσκολη για την καλλιτέχνη.

12 Δεκ 2025

Χριστουγεννιάτικες γιορτές στις γειτονιές του Πειραιά με τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Χαρούμενες δραστηριότητες και δώρα, μικρές χειροτεχνίες και facepainting θα προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες έως την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου.

12 Δεκ 2025

6 κωμωδίες που δεν πρέπει να χάσετε

Από τον κλασικό Μολιέρο ως το ελληνικό θέατρο του 21ου αι., αυτές οι κωμωδίες δεν προσφέρουν μόνο ανάλαφρες στιγμές αλλά και την απόδειξη πως το χιούμορ είναι ο καλύτερος τρόπος για να ειπωθούν τα πιο σοβαρά πράγματα.

12 Δεκ 2025

Light σουβλάκια: Πώς να μειώσεις τις θερμίδες από 770 σε 370 με έναν απλό τρόπο

Μικρή αλλαγή στην παραγγελία σου, μεγάλη διαφορά στην υγεία σου.