ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το ελληνικό κρασί που αγαπήθηκε πολύ και στοιχίζει μόλις 10€ επανακυκλοφόρησε βελτιωμένο

«Και οι καλύτερες σχέσεις θέλουν φρεσκάρισμα» σημειώνει ο Στέλλιος Μπουτάρης.

Το ελληνικό κρασί που αγαπήθηκε πολύ και στοιχίζει μόλις 10€ επανακυκλοφόρησε βελτιωμένο

Με το ξεκίνημα του 2018 το Κτήμα Κυρ-Γιάννη γιορτάζει την 20η επέτειο της Σαμαρόπετρας με νέα μονοποικιλιακή σύνθεση 100% Sauvignon Blanc, τονίζοντας τη φρεσκάδα στη μύτη, το τραγανό στόμα και τη ισορροπημένη επίγευση και με νέα εμφάνιση, που τονίζει την κομψότητα και την απλότητα, που όλοι αγαπήσαμε.

Η Σαμαρόπετρα είναι μία από τις πιο γνωστές, παραδοσιακές ετικέτες της Κυρ-Γιάννη. Λανσαρίστηκε το 1999, και υπήρξε η πρώτη λευκή ετικέτα της Κυρ-Γιάννη. Μέσα σε 20 χρόνια, η Σαμαρόπετρα κέρδισε πολλούς φίλους του κρασιού και πολλά βραβεία.

Το ελληνικό κρασί που αγαπήθηκε πολύ και στοιχίζει μόλις 10€ επανακυκλοφόρησε βελτιωμένο
Με το ξεκίνημα του 2018 το Κτήμα Κυρ-Γιάννη γιορτάζει την 20η επέτειο της Σαμαρόπετρας με νέα μονοποικιλιακή σύνθεση 100% Sauvignon Blanc
Η Σαμαρόπετρα, ταυτίζεται με τον ίσως ωραιότερο αμπελώνα της Κυρ-Γιάννη στο Αμύνταιο της Φλώρινας, την πιο κρύα αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας.

Η Σαμαρόπετρα, ταυτίζεται με τον ίσως ωραιότερο αμπελώνα της Κυρ-Γιάννη στο Αμύνταιο της Φλώρινας, την πιο κρύα αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας. Εκτείνεται σε ένα λόφο με θέα σε δύο από τις λίμνες της περιοχής, στα ανατολικά στη Βεγορίτιδα, στα δυτικά στην Πετρών. Την ιστορία της σηματοδοτούν δύο πρωτιές για τα αδέλφια της οικογένειας Μπουτάρη. Είναι ο πρώτος αμπελώνας που φύτεψε ο Μιχάλης Μπουτάρης και το πρώτο κρασί που βάφτισε ο Στέλλιος. Χάρη στο μεγάλο υψόμετρο (600μ.), τα φτωχά αμμώδη εδάφη της περιοχής και το μικροκλίμα που δημιουργεί η ύπαρξη τεσσάρων λιμνών, η λευκή ποικιλία Sauvignon Blanc βρίσκει εδώ μία από τις καλύτερες εκφράσεις της με σπάνια αρωματική ένταση και γενναιόδωρη γεύση.

Ένα αρωματικό και φρουτώδες Sauvignon Blanc, πίνεται σαν απεριτίφ ή συνοδεύει τέλεια πιάτα με λαχανικά, θαλασσινά, ψάρια, ή λευκά κρέατα και μεσογειακούς μεζέδες.

Για να τιμήσει την πορεία του κρασιού και την αρχή μιας νέας εποχής, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη λανσάρει με τη σοδειά του 2017 μια νέα, μονοποικιλιακή Σαμαρόπετρα από 100% Sauvignon Blanc με ανανεωμένη ετικέτα.

«Και οι καλύτερες σχέσεις θέλουν φρεσκάρισμα» σημειώνει ο Στέλλιος Μπουτάρης, οινοποιός. «Η Σαμαρόπετρα είναι η πρώτη μας λευκή ετικέτα στην Κυρ-Γιάννη με φανατικούς φίλους παντού! Η ανανέωση θέλει να τονίσει την προέλευση, την κομψότητα και την ποιότητα του κρασιού. Πιστεύω ότι η νέα ετικέτα και ποικιλιακή σύνθεση θα ευχαριστήσει τους παλιούς φίλους της Σαμαρόπετρας – και θα προσκαλέσει πολλούς καινούργιους!»

Ένα αρωματικό και φρουτώδες Sauvignon Blanc, πίνεται σαν απεριτίφ ή συνοδεύει τέλεια πιάτα με λαχανικά, θαλασσινά, ψάρια, ή λευκά κρέατα και μεσογειακούς μεζέδες.

*Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα www.kiryianni.gr ή καλέστε στο +302332051100.

Facebook KirYianni

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.